More

  RECENTE POSTS

  5 bingebare series op Netflix om te bingen

  Binge-watching, ook wel bingen, is een grote rage. Voor wie onder een tegel heeft gezeten: binge-watching betekent dat je een serie per twee tot zes afleveringen achter elkaar kijkt. Relaxed op de bank met iets te snacken erbij, heerlijk. Netflix is uiteraard dé place to be als je uit bent op ultiem bingen. (Lees hier trouwens meer over Netflix & chill.) Maar wat te kiezen?

  Hier zijn een aantal bingebare series in Netflix die we je van harte aanbevelen om te bingen. Klik vooral eventjes de trailers aan.

  House of Cards

  In House of Cards volg je de avonturen van Frank Underwood en zijn vrouw Claire op hun route naar en in het Witte Huis. Frank, gespeeld door eindbaas Kevin Spacey, deinst nergens voor terug in zijn honger naar macht. Een ijzersterke en actuele serie waarbij je wel op moet blijven letten, omdat er een hoop gebeurt. Trailer.

  Breaking Bad

  In dit spannende drama begint tamme scheikundeleraar Walter White met een oud-leerling een meth-imperium als hij ontdekt dat hij longkanker heeft. Walt krijgt opeens te maken met de meest gestoorde drugsdealers van New Mexico en moet zijn geheim verborgen zien te houden voor zijn familie. Je zult op het puntje van je stoel zitten en van je nagels blijft weinig over, gegarandeerd. Trailer.

  American Horror Story

  Van deze thrillerserie zijn inmiddels 5 seizoenen op Netflix te vinden, waarvan de eerste, Murder House, verreweg de sterkste is. AHS verrast, verbaast en laat je soms kokhalzen met bizarre gebeurtenissen en plotwendingen. In ieder seizoen staat een ander thema centraal en komen dezelfde acteurs in andere rollen terug. Geef aflevering 1 een kans, je hebt meteen in de gaten of het wat voor je is. Trailer.

  Designated Survivor

  Nog een serie over het Witte Huis? Ja. En deze serie heeft vrij veel overeenkomsten met House of Cards, op één ding na: de hoofdrolspeler is níet zo corrupt als de pest. Dat voelt best verfrissend aan. Als bijna iedereen omkomt bij een bomaanslag op het Capitool, is het aan designated survivor Tom Kirkman om de regering weer op de rit te krijgen. Wie zit er achter de aanslag? Trailer.

  The Walking Dead

  De zombie-apocalypse is geweest, al wordt het woord ‘zombie’ nooit gebruikt. In een gesloopte wereld waar walkers een gevaar vormen, probeert agent Rick Grimes zijn groep mede-overlevers veilig te houden. Normen en waarden zijn steeds vergankelijker in deze soms gruwelijke, maar erg bingebare serie vol epic baddies. Trailer

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Møhammed Said al Sahaf
  11/04/2017 - 18:19 18:19

  12 Monkeys zuigt harige apenballen maar het absolute dieptepunt is toch wel Breaking Bad. Die gast gaat de dopehandel in om vrouw en kind niet onverzorgd achter te laten? Oké, kan. Maar als dat een absoluut viswijf en de son of satan blijken te zijn wordt het al ietwat ongeloofwaardig. Toen ie na anderhalf seizoen door die family from hell gepiepeld te zijn nog steeds niet met zijn nieuwe kapitaal en een lekker wijf op het strand van Acapulco lag trok ik het niet meer. Wát een verschrikkelijke loser.
  Dan vind ik de opvolger, Better Call Saul, toch heel wat aangenamer kijkvoer.
  En ook series als Quarry, Happy Valley, Longmire, Jessica Jones en good old Justified (Als ie hier nu ook eindelijk te flixen valt) zijn naar mijn onbescheiden mening stuk voor stuk heel wat beter verteerbaar.

  Bismarck
  11/04/2017 - 18:53 18:53

  “binge-watching betekent dat je een serie per twee tot zes afleveringen achter elkaar kijkt”
  Noem je dat bingewatchen? Voor mij begint Bingewatchen pas bij minimaal een seizoen aan een stuk. Goeie Bingewatchseries zijn Black Sails en Vikings (en ja Game of Thrones laat zich ook aardig bingewatchen). Voor een beetje Bingewatch is het vooral handig als de afleveringen niet teveel standalone zijn, maar één verhaallijn volgen over een seizoen of (liever) de hele serie. Bij series waar dat onvoldoende gebeurt, maar die wel vol repeterende patronen zitten, is de Bingewatch wat interessanter te maken, door er wat drinkregels aan toe te voegen (bv. voor HIMYM een adje voor elke keer “Legen… wait for it … dary”, “laywerd” of als Ted meent de liefde van zijn leven te hebben gevonden, wel zorgen dat je voldoende drank in huis hebt voor je aan de Bingewatch begint).

  RoHS
  RoHS
  11/04/2017 - 20:20 20:20

  12 Monkeys viel me erg tegen, eigelijk het orginele verhaal maar dan over heeeeeel veel afleveringen uitgesmeerd. doe dan maar het orgineel.

  American Horror Story heb ik nog niet gezien. Om de een of andere reden staan series die met American (vul der rest maar in) beginnen me tegen, maar misschien is dat onterecht.

  Wel een aanrader vind ik BoJack Horseman. Goede animatieserie over het deprimerende leven van BoJack Horseman, een “has been” acteur uit een jaren ’90 sitcom.
  http://www.imdb.com/title/tt3398228/?ref_=nv_sr_1

  En verder Peep show met David Mitchell en Robert Webb.
  http://www.imdb.com/title/tt0387764/

  Enjoy

  cspr
  Lid
  12/04/2017 - 06:12 06:12

  De laatste keer dat ik bingewatchte was in 2003. De volledige Twin Peaks op een stuk of 20 VHS banden in één weekeinde.

  Als je dan helemaal gaar, bij de laatste band aangekomen, een volledig absurd onbegrijpelijk, plotloos einde voorgeschotelt krijgt, dan ben je wel genezen.

  David Lynch! Ik wil mijn tijd terug!

  Krijshaan
  Krijshaan
  12/04/2017 - 11:52 11:52

  Walking dead, breaking bad, House of cards. Richt RC zich op exclusief op mensen die na 10 jaar ontwaken uit hun coma?

  Weirdoinventor
  Lid
  12/04/2017 - 16:01 16:01

  Ik bingewatch alleen als het een uitdaging is. Series als Star Trek, Dr. Who, The Simpsons, GTST of Guiding Light. Of natuurlijk het NOS journaal.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN