Een poosje terug zat ik met iemand Netflix te kijken, (schunnige opmerking over Netflix & Chill hier invoegen) en toen viel me iets op… Netflixen is altijd een speurtocht naar iets kijkwaardigs, wegens het fenomeen decision impaired brain. Dan heb je zóveel keus dat je hersenen blokkeren. Als je door Netflix scrolt, kom je veertienmiljoenmiljard films en series tegen die allemaal in rijtjes onder elkaar staan. Maar wat viel er op dan? Lees maar verder…

De man naast me had de afstandsbediening vast en scrolde door de films in de categorie ‘actie’. Ik probeerde de titels te lezen om daaraan af te lezen wat kijkbaar zou zijn, maar er werd zó snel gescrold dat mijn brein het ergens tussen Source Code en Face Off opgaf.
“Jezus, hoe snel lees jij dat allemaal?” mopperde ik bij Hostage. “Hoezo lezen?” was het antwoord. Het bleek dat mijn Netflixcompanion, een pure beelddenker, alleen maar naar de plaatjes keek, terwijl ik daadwerkelijk die titels aan het lezen was. “Ja maar… die filmposters zeggen toch helemaal geen flikker!” riep ik uit. “Want?”

Filmposters

“Want al die filmposters zijn hetzelfde.” Nou, dat was dus niet waar. Ik vond van wel. Een onderzoek werd gestart.

filmposters
hoofdrolspelers met hun rug naar je toe en 50 tinten duisternis
filmposters
nog meer ruggen

Beter goed gejat dan slecht verzonnen, toch?

filmposters
hoofdrolspelers met iets over hun ogen, want natuurlijk

Blauwtinten zijn ook enorm geyl.

filmposters
rennende hoofdrolspelers en 50 tinten blauw

Nog meer blauwtinten. *handdoek pakt*

Oh, wacht, dit zijn blauwtinten met diertjes. *handdoek weer weglegt*

filmposters
nog meer blauwtinten en beessies

Vuur doet het ook wel goed, dan zie je meteen dat je met dikke actie te maken hebt.

filmposters
zwart, wit en FIRE

Voor de beelddenkers is het belangrijk om dat in één oogopslag te zien, namelijk. (Bij the Spirit denk je misschien dat het iets met kink te maken heeft, maar dat blijkt helaas niet het geval te zijn. Iets met een vigilante, Watchmen-style. Shoutout naar Jake wegens rode stropdas.)

filmposters
zwart, wit en ROOD

De ene keer zegt de titel meer over de film dan de poster die erbij hoort, denk maar aan Titanic, de andere keer is het andersom. Soms kun je echter met zowel de titel als de poster geen moer.

filmposters
ogen, want… ogen

Punt

Kortom, ik had mijn punt gemaakt. Welke film het uiteindelijk geworden is, ben ik inmiddels vergeten, maar zo werkt dat bij Netflix & Chill…
Wat is de vaagste filmposter die jij ooit hebt gezien? Plaatsen in de comments graag!

Reaguur dan!

9 reaguursels op "Over filmposters, Netflix & Chill…"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
MENEER DE GREEF

comment image

Puh!

comment image

Reet

Damn!

* het lijkt me eigenlijk best wel weer eens tijd voor een ouderwetsche foto fuck vrijdag *

Bas Taart

Want uiteraard….

Frodooh

Fucky Ducky!

RubertoLucifer

😀

RubertoLucifer

Nu zijn die van mij ook Fucky Ducky! Hahaha

Bert Braadharing

Mijn favoriete film

Arduenn 

Ik krijg altijd een authentiek videotheekgevoel bij die Netflixtoko.

Vaagste dinges? Even Netflix aanzwengelen. Brb.