More

  RECENTE POSTS

  14 Meest Schaamteloos Gekopieerde Auto’s

  In China is het als ontwerper een eer wanneer je ontwerp gekopieerd wordt. Want dat betekent dat men je ontwerp mooi vindt en het graag zelf ook wil maken/ontwerpen. Vandaar dat het niet heel gek is dat de opkomende Chinese autoindustrie als eerste een enorme lading kopieermachines heeft gekocht alvorens de tekenpen vast te pakken. In China misschien de normaalste gang van zaken, hier wordt het toch wat minder geaccepteerd en komen dergelijke auto’s in de meeste gevallen gewoon niet op de markt (als ze al op de markt kunnen komen na het nemen van botsproeven…). Maar goed, de lokale markt is groot genoeg om er op los te blijven klonen, dus hieronder presenteren wij de lijst met de 14 Meest Schaamteloos Gekopieerde Auto’s door China.

  14: Ford F150
  De Kawei groep wilde ook graag een stevige stoere pick-up in haar assortiment hebben. Dan maar gelijk de populairste pick-up ooit kopiëren.
  kaweifordf150

  13: Nog een Ford F150
  Tja, de F150 is zo populair, waarom niet nog een kloon van een ander merk? Dat werd Ford in ieder geval te gortig en ze hebben deze kloon dan ook succesvol bestreden.
  JAC-Ford-F-150-copy-face

  12: BMW X5/Toyota Land Cruiser
  SUV’s zijn niet alleen hier erg populair, ook in China rijden ze graag een blokje om met een mastodont op hoge poten. Dus werden de twee destijds grootste SUV’s in de blender gegooid om zo de ShuangHuan CEO te bouwen. Will it blend? Nee, eigenlijk niet.
  Shuanghuanceox5

  11: Lexus LS460
  Tja, niet helemaal de Lexus LS460, maar gewoon een mengelmoesje van alle Lexussen van een paar jaar geleden. Geen vlees geen vis dus, maar hij zal het best prima doen in China.
  Raeton1

  10: Lexus RX Crossover
  Blijkbaar is het erg hip om in China in een Lexus kloon te rijden, want ook de Lexus RX Crossover hebben ze minutieus nagebouwd. Het origineel was al niet erg mooi, maar dit gedrocht moet je slaan met een stok, hard!
  byd-s7-china-shanghai-3

  9: Mercedes CLK
  De Mercedes CLK was al niet moeders mooiste, maar waarom wil je dat ding dan ook nog eens nabouwen, met de achterkant van een Renault Megane Cabrio er aan? DAT! GAAT! NOOIT! MOOI! WORDEN! En dat is het dan ook niet.
  bydf8cabrio

  8, 7 en 6: Audi A4, Volkswagen Tiguan en de Infinity EX
  Yema heeft het klonen tot kunst verheven en pakt gelijk drie populaire modellen aan. Zowel de Audi A4, als de Volkswagen Tiguan en de Infinity EX zijn met carbonpapier nagetekend en in de showroom gezet.
  yematseries

  yemaf16

  yemaeseries

  5: Cadillac Escalade:
  In China wordt er ook gerapt, dus moeten er in China ook te grote, selcht rijdende bling bling SUV’s gebouwd worden. En zie, daar is de Shanxi Victory S102, een exacte kopie van de Cadillac Escalade EXT.
  china-cadillac-clone-1

  4: Hummer H1:
  China heeft een groot leger en ook het leger ontkomt niet aan de kloonwoede van de Chinese autobouwer. Zodoende rijdt het Chinese leger nu rond met de Dongfeng Mengshi EQ2050, een scheel kijkende hummerkloon.
  dongfeng-eq2050-china-1

  3: Suzuki Jimny
  Het tegenovergestelde van bovenstaande hummerkloon is deze Suzuki Jimny kloon, de Jonway A280. Nog lelijker dan de Jimny. Ik vraag me wel of de Jonway A280 in China ook door kapsters bestuurd wordt.
  zap-jonway-a280-mini-suv-2

  2: Smart ForTwo
  De ShuangHuan Noble (we kennen ShuangHuan nog van de X5 kloon) is een net iets ander verhaal. Het is ShuangHuan namelijk prima gelukt om de Noble, een kopie van de Smart ForTwo, op de Europese markt te krijgen, ondanks pogingen van Mercedes om hier een stokje voor te steken.
  shuanghuannoble003

  1: Rolls Royce Phantom
  We sluiten deze lijst af met een behoorlijke klapper. Geely, toch niet de minste autobouwer in China, heeft getracht de Rolls Royce Phantom te klonen in de vorm van de Geely Emgrand GE. Maar zelfs in China vondt met dit iets te gortig en heeft Geely het design aangepast. Nu is het een soort Bentley Mulsanne geworden en daar heeft men blijkbaar geen probleem mee.
  geely-ge-limo-live-at-shanghai-auto-show-img_1

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  26/08/2014 - 13:36 13:36

  Geinig. Big business in China, dat kopieren. Auto zou ik nooit kopen. Maar wat kleins zoals een chinees horloge? Bij horloges spreekt men (inderdaad) van chinese “hommages” aan bekende horloges. Zo koop je voor een paar honderd euro een “IWC-flieger” met een ander merkje, maar verder als twee druppels.

  Veel mooier dan die Fossil/ en Guess shit waar veel mensen hier mee lopen, redelijk goeie kwaliteit en veeel aantrekkelijker dan een origineel, want daarvoor betaal je zo 15.000 euro.. Zit ook weer een hele wereld achter, die nephorloges en de kwaliteit varieert nogal..

  Broeder Bolognese
  26/08/2014 - 14:00 14:00

  Ach, de Chinezen zijn gewoon de nieuwe Japanners. Die kopiëerden in 70-er jaren van de vorige eeuw ook alles wat los en vast zat. En ook dat wou niemand hebben.
  En we zien allemaal waar dat uiteindelijk naar toe heeft geleid.
  Maar waarom kopiëren ze in godsnaam de meest fuggly rijdende verkeersdrempels?

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  26/08/2014 - 14:09 14:09

  Misschien wel een aardig idee om een botsproef te organiseren tussen een westerse bak en z’n Chinese kloon. Uiteraard inclusief crash test dummies in beide voertuigen.

  barq
  Lid
  26/08/2014 - 15:35 15:35

  En tot overmaat van ramp zien die Qorossen er ook niet eens zo heel verkeerd uit.

  behanger
  Beheerder
  26/08/2014 - 17:34 17:34

  Naar rechts sturen op een bocht naar links?

  G. de Vader
  Gast
  26/08/2014 - 18:00 18:00

  Dit is de botsproefvergelijking tussen de Chevrolet Spark / Matiz en de Chery QQ.
  http://www.motorpasion.com/seguridad/crash-test-del-chery-qq
  Spoiler: in de Chery nergens tegenaan rijden, want alleen je linker onderbeen is daarna nog een beetje toonbaar in de kist.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  26/08/2014 - 21:25 21:25

  Ben wel benieuwd hoe zo’n kloon rijdt, of ze het gevoel van onze eigen auto’s kunnen evenaren in comfort, wegligging. Qua zuinigheid verwacht ik dat ze het wel goed doen, degelijkheid misschien hier en daar “mwah” maar dat moeten tests uitwijzen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN