More

  RECENTE POSTS

  14 Aandachtspunten Voor Een Correcte Verjaardag

  Het verjaardagsfeest gaat veranderen. Nu de PvdA eindelijk afspraken heeft gemaakt met belangengroepen over de toekomst van Zwarte Piet, acht Retecool de tijd rijp dat de politiek en de burgemeester van Amsterdam zich uitspreken over de wijze waarop het verjaardagsfeest gevierd dient te worden. Want zoals het nu gaat – dat kan echt niet meer. Hieronder treft u in willekeurige volgorde de veertien aandachtspunten aan waarop u moet letten voor een correct feest. Burgemeester Van der Laan, die ons bij het samenstellen ter zijde heeft gestaan, is opgetogen: “Mijn verwachting is dat met inachtneming van deze voorschriften binnen vier jaar het verjaardagsfeest kan worden opgenomen op de lijst van immaterieel erfgoed.”

  spekparty 1. Moorkoppen.
  Die kunnen dus echt niet meer. Quinsy Gario – opiniemaker van joop.nl – ergert zich daar al jaren aan. Wij stellen daarom voor dat u gewoon vruchtengebakjes serveert. Heerlijk al dat fruit. Sharon Dijksma is er ook gek op. En dat is hem zeker aan te zien!

  2. Vlaggetjes
  Alleen maar Nederlandse vlaggetjes in huis voor op de kaas? Dan bent u er zeker zo eentje die meeloopt met Geert en de NVU op de Tweede Mars voor de Aandacht Vrijheid. Nee. Allemaal verschillende vlaggetjes, dat is veel correcter. Bijvoorbeeld die van alle landen van het Europese Rijk.

  3. Ballonnen
  Gelukkig zijn er geen bruine ballonnen in omloop, maar helaas wel gele en dat is racistisch. Daarom doet u er goed aan vooral zakjes te kopen waar niet zoveel gele in zitten. Het beste is als u alle kleuren van de regenboog hebt, want dat is ook goed voor de holebi-emancipatie.

  4. De toost
  Los van dat u weet hoe slecht alcohol voor u is, wordt Champagne gemaakt met behulp van allerlei bestrijdingsmiddelen die ook niet goed voor u zijn en ook niet voor het milieu. Wijn heeft precies dezelfde nadelen en frisdrank is helemaal geen sprake van vanwege de partij suiker die erin is verwerkt. Een juiste verjaardag viert u derhalve gewoon met water uit de kraan.

  5. Verjaardagslied
  “Lang zal hij leven” is natuurlijk tamelijk egoïstisch. Waarom hij wel en de rest niet? Om die reden zou eigenlijk gezongen moeten worden: “Lang zal iedereen leven”, maar dat is ook niet correct. ISIS-aanhangers en Oekraiense rebellen worden immers door een aanzienlijk deel van de bevolking allemaal dood gewenst; Palestijnen door een klein deel van de bevolking en ga zo maar door. Daarom dient u zich te beperken tot: “Er is er één jarig hoera, hoera”

  6. Gasten
  U dient alles in het werk te stellen om te voorkomen dat u een feestje geeft slegs vir blankes. Dat is gewoon zuivere discriminazi. Daarom moet u van te voren te bedenken dat alle bevolkingsgroepen evenredig zijn vertegenwoordigd op uw partij. Denkt u daarbij tenminste aan gehandicapten, homofielen, transsexuelen, zwarte pieten, steelzigeuners, moslims, tokkies, nette mensen en bejaarden. U mag tevoren een lijstje maken, maar alleen met namen, niet met de afkomst want dat is racistisch.

  7. Muziek
  Gelet op de diversiteit van uw gasten (die u waarschijnlijk ook niet allemaal in persoon al zult kennen) ligt wereldmuziek voor de hand. Daar moet natuurlijk wel bij worden bedacht dat iedereen een schurft heeft aan Hollandse Hits en tokkelinca’s met panfluiten. De oplossing heet Youssou n’Dour of Tarkan.

  8. Huzarensalade
  Huzaren kwamen oorspronkelijk uit Hongarije en die mensen vinden het echt niet leuk om hun voorouders vereerd te zien in de vorm van gemalen prut op een broodje. Hoe zou u zich daarbij voelen? Precies. Broodjes zijn toegestaan maar huzarensalade niet. U neemt maar iets anders. Aioli is een veilig alternatief voor nu.

  9. Feesthoedjes
  Het puntige feesthoedje is niet meer van deze tijd. Daarmee beledigt u de vrouwen van de Xiquaipoiau-stam uit de noordelijke Tibetaanse hooglanden, en dat mag niet. Even is nog sprake geweest dat het mogelijk was om met een soort afgeschoten vogel op uw kneiter te gaan zitten, maar daarmee beledigt u ons voormalige staatshoofd. Daarom gaat het hoedje er helemaal uit. Geen hoedjes.

  10. De Kring
  Pas op met de Kring! Voor u het weet gaan de mannen weer bij de mannen zitten en de negers bij de negers en zitten de wijven met elkaar ouwehoeren over niks zinnigs en wil niemand bij die gehandicapte in de buurt en zit de Likoed Nederlander op de gang. Voor een juist verloop van de avond moet u iedere 10 minuten de muziek (zie 7) even onderbreken zodat iedereen van plaats wisselt. Op de website van het Ministerie van Sociale Zaken treft u een door minister Asscher goedgekeurde lijst van gespreksonderwerpen die u kunt uitdelen.

  11. de Grappige Oom
  U kent hem wel, de oom die altijd grappen maakt die over het randje gaan. Tikkeltje racistisch, ordinair. Wat moet je met zo iemand? Het gaat gewoon ten koste van het niveau van de avond. Deze man mag u niet meer uitnodigen. Als hij zich niet aan het Rijksverjaardagsprotocol kan houden is het gewoon jammer voor ‘m.

  12. Cadeau’s
  Cadeaus zijn een beladen onderwerp. Het is materialistisch en voor u het weet is het door Birmese kindervingertjes in elkaar gezet. Als u zich zonodig geroepen voelt iets stoffelijks te geven, dan bieden de Wereld- of Kringloopwinkel u ruime keuze. Of u breit gewoon zelf een mooie trui. Dat is een origineel cadeau.

  13. De dag waarop de verjaardag gevierd wordt
  Ieder jaar valt uw verjaardag op een andere dag, maar u kunt niet op iedere dag van de week uw verjaardag vieren. Door het ontheiligen van de Zondagsrust bijvoorbeeld, kwetst u christenen diep in hun ziel. Op de zaterdag stoot u Joden voor de neus en uw verjaardag vieren op vrijdag is racistisch, want dat is de heilige dag van de mohammedanen. De resterende vier dagen zijn in principe ook allen wel geclaimd, maar zolang u niet teveel ruchtbaarheid geeft aan het feest zou het moeten kunnen. Verder kunt u geen verjaardag vieren op religieuze feestdagen, met de Zonnewende, 4 mei en Koningsdag.
  Het verjaardagsfeest dient afgelopen te zijn voor tien uur ’s avonds in verband met eventuele geluidsoverlast en de goede zeden.

  14. Algemene gedragingen
  Afhankelijk van het tijdstip waarop u binnenkomt dient u zich tenminste voor de duur van 20 minuten van versnaperingen, gebakjes en koetjes en kalfjes te onthouden. Als na ongeveer anderhalf uur het onderwerp het Weer wordt aangesneden kunt u zich stilaan excuseren. U dient wel tenminste met alle andere gasten, of in ieder geval met een vertegenwoordiger van hun groep, gesproken te hebben. Het eerste half uur mag u niet naar het toilet. Gaan zitten schijten is uit den boze.

  Alleen zo maakt u er een gezellig feest van voor iedereen. Succes.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  12 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  12 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  15/08/2014 - 18:17 18:17

  Ik OLO-de!

  /ofmagdatookalnietmeer?

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  15/08/2014 - 18:18 18:18

  Een echt sargasso-feestje dus! Gezellig!

  Puh!
  Redacteur
  15/08/2014 - 18:32 18:32

  Ik mis nog de felicitatiekaart, voortaan zonder afbeelding en ook voor de zekerheid maar geen tekst.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  15/08/2014 - 20:27 20:27

  En de 4711-tantes met hun overhangende borsten die je als kind bijna deden stikken als ze je als jarige kusten!

  G. de Vader
  Gast
  15/08/2014 - 20:35 20:35

  Ho even. Deze lijst zal op termijn nog worden aangevuld. Een commissie gaat nu eerst onderzoek doen naar het mogelijk discriminerende karakter van polonaise. Hierover wordt steen en been geklaagd door rolstoelgebruikers.

  RRRobert
  15/08/2014 - 23:32 23:32

  Ook het vlaggen met de Nederlandse driekleur mag niet meer van de PvdA070. Je reinste provocatie!

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  16/08/2014 - 10:51 10:51

  Krijg zojuist een verzoek van de plaatselijke directeur der Gemeentelijke Begraafplaats. Of we niet meer willen ademen want dat is discriminerend voor de dodelijke medemens onder ons.

  xaderp.
  Redacteur
  16/08/2014 - 13:12 13:12

  “Op de website van het Ministerie van Sociale Zaken treft u een door minister Asscher goedgekeurde lijst van gespreksonderwerpen die u kunt uitdelen.”

  Dit verstoot tegen protocol ROV-NL30014HTML waarin duidelijk vermeld staat dat “een webadres aangeduid als zodanig ook een klikbare link naar genoemde webadres dient te bevatten” heb ik gemeld bij de Rijkscontroledienst Veiligheid Internetgebruik.

  http://youtu.be/GJHVuDFP6Nw

  Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)
  Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)
  Gast
  17/08/2014 - 18:00 18:00

  1. ik ga voor de [url=http://www.dekrantvanmiddendrenthe.nl/nieuws/smilde/26453/beiler-kontjes-nu-ook-in-smilde-te-koop.html]Beiler kontjes[/url]…

  2. ik stel voor naast de vlaggetjes ook de kaas te varieren per streekgebied. Voor de rasechte integrator blijft dan ook de optie om de vlaggetjes en de kasen te mixen waardoor uw kaas/streek/landen kennis bevorderd.

  3. Partij van de dieren stelede voor dat ook ballonen waarmee diergelijkenissen kunnen worden gemaakt verboden worden. dit zal ongetwijfeld als amandement worden aangenomen… dus eigenlijk is het beter geen ballonnen meer toe te staan… al is dat tegenover de proefbalonnetjesfetishisten niet quiche.

  4. Aangezien drinkwater ook niet onbevooroordeeld goed is… stel ik voor om zeewater te gebruiken.

  5. Er is er één jarig klopt natuurlijk niet… er zijn veel meer mensen jarig op een dag. Niet zingen is ook een optie. Zeker gezien het grote aantal mensen dat zingfobie en zinggehandicapt zijn.

  6. Vooralsnog is eigenlijk de enige goede optie om personen alleen steekproefsgewijs toe te laten. let er daarbij op dat u ook 1 a 2 illegale medelanders biinnenlaat… die staan in geen enkele administratie te boek, natuurlijk.

  7. selecteer vooral liftmuzak. die is van nature geselecteerd op kalmerende werking

  8. huzarensalade is daarintegen een perfecte demonstratie van integratie en gezamenlijkheid. alle ingredienten zijn afzonderlijk prima… maar samen maken ze een daadwerkelijk perfecte salade.

  9. feesthoedjes dienen niet alleen op het hoofd gedragen te worden. Dit legt teveel nadruk op hoofden. Voor dames stellen we voor vooral 2 feesthoeden te gebruiken waarbij heren dan 1 feesthoed kunnen gebruiken. Beiden op lokaties die daarvoor geschiktgeacht worden. doel is de minder bedeelden in deze gebieden te ontzien.

  10. Voorstel is om vooral ook te expirimenteren met een binnen en buitenkring waarmee de afstand die ontstaat bij grotere kringen toch minimaal is. Dit ter voorkoming dat de luidruchtige achterneef en de buurman samen tegenover elkaar zittend de restvan de discussies onmogelijk maken.

  11. Er dient echter wel een separate kring voor grappige ooms te worden gecreerd die vooral buiten de rest van de kringen gehouden kunnen worden.

  12. geldelijke vergoedingen zijn uit den boze. De Euro bevat teveel voorbeelden van discriminatie door de betreffende afbeeldingen van vorsten en leiders, adelaars en meer. dollars is ook geen optie, gezien de vrijmetselaarsimbolen daarop. bitcoins zijn alternatief en dienen serieus te worden overwogen.

  13. een gezamenlijke feestdag voor alle jarigen per jaar zou als alternatief moeten worden overwogen. Zo zijn er 364 dagen per jaar over die geheel naar eigen religie en goeddenken kunnen worden ingedeeld.

  14. Staand scheijten is wel akkoord?

  Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)
  Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)
  Gast
  17/08/2014 - 18:01 18:01

  1. ik ga voor de http://www.dekrantvanmiddendrenthe.nl/nieuws/smilde/26453/beiler-kontjes-nu-ook-in-smilde-te-koop.html%5DBeiler kontjes …

  2. ik stel voor naast de vlaggetjes ook de kaas te varieren per streekgebied. Voor de rasechte integrator blijft dan ook de optie om de vlaggetjes en de kasen te mixen waardoor uw kaas/streek/landen kennis bevorderd.

  3. Partij van de dieren stelede voor dat ook ballonen waarmee diergelijkenissen kunnen worden gemaakt verboden worden. dit zal ongetwijfeld als amandement worden aangenomen… dus eigenlijk is het beter geen ballonnen meer toe te staan… al is dat tegenover de proefbalonnetjesfetishisten niet quiche.

  4. Aangezien drinkwater ook niet onbevooroordeeld goed is… stel ik voor om zeewater te gebruiken.

  5. Er is er één jarig klopt natuurlijk niet… er zijn veel meer mensen jarig op een dag. Niet zingen is ook een optie. Zeker gezien het grote aantal mensen dat zingfobie en zinggehandicapt zijn.

  6. Vooralsnog is eigenlijk de enige goede optie om personen alleen steekproefsgewijs toe te laten. let er daarbij op dat u ook 1 a 2 illegale medelanders biinnenlaat… die staan in geen enkele administratie te boek, natuurlijk.

  7. selecteer vooral liftmuzak. die is van nature geselecteerd op kalmerende werking

  8. huzarensalade is daarintegen een perfecte demonstratie van integratie en gezamenlijkheid. alle ingredienten zijn afzonderlijk prima… maar samen maken ze een daadwerkelijk perfecte salade.

  9. feesthoedjes dienen niet alleen op het hoofd gedragen te worden. Dit legt teveel nadruk op hoofden. Voor dames stellen we voor vooral 2 feesthoeden te gebruiken waarbij heren dan 1 feesthoed kunnen gebruiken. Beiden op lokaties die daarvoor geschiktgeacht worden. doel is de minder bedeelden in deze gebieden te ontzien.

  10. Voorstel is om vooral ook te expirimenteren met een binnen en buitenkring waarmee de afstand die ontstaat bij grotere kringen toch minimaal is. Dit ter voorkoming dat de luidruchtige achterneef en de buurman samen tegenover elkaar zittend de restvan de discussies onmogelijk maken.

  11. Er dient echter wel een separate kring voor grappige ooms te worden gecreerd die vooral buiten de rest van de kringen gehouden kunnen worden.

  12. geldelijke vergoedingen zijn uit den boze. De Euro bevat teveel voorbeelden van discriminatie door de betreffende afbeeldingen van vorsten en leiders, adelaars en meer. dollars is ook geen optie, gezien de vrijmetselaarsimbolen daarop. bitcoins zijn alternatief en dienen serieus te worden overwogen.

  13. een gezamenlijke feestdag voor alle jarigen per jaar zou als alternatief moeten worden overwogen. Zo zijn er 364 dagen per jaar over die geheel naar eigen religie en goeddenken kunnen worden ingedeeld.

  14. Staand scheijten is wel akkoord?

  Brinkmeister
  17/08/2014 - 19:08 19:08

  Je mag zeker ook niet meer de holocaust ontkennen? En een brandend kruis in de tuin, is dat ook al geen mooie decoratie meer?

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  17/08/2014 - 21:33 21:33

  NEIN! NEIN! [url=https://www.youtube.com/watch?v=ZVPADrYbUwg]NEIN![/url]

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN