rcgeelgrootHet kan u haast niet ontgaan zijn, maar momenteel bevindt u zich op Retecool 14.0. We bestaan dit jaar immers 14 jaar, dus dat moeten we vieren met een nieuwe lay-out. Hoewel niet alleen een nieuwe lay-out, alles is nieuw! Nieuwe server, nieuwe hoster: PublishNET, nieuw logo (maar dat bent u hier en daar al meerdere keren tegen gekomen) nieuwe techniek en vooral heel veel nieuwe functies. Wat niet veranderd is zijn uw username en password. U kunt deze gewoon blijven gebruiken. Tevens kunt u gebruik maken van een gravatar bij uw account, wel zo handig voor een stukje herkenbaarheid naar demense toe.

Maar goed. Nieuwe functionaliteiten dus. Inderdaad, nieuwe functies, en veel! Voor de redactie is het heel erg veel makkelijker geworden om posts te schrijven en content online te rammen. Maar voor u als gebruiker van Retecool is er ook ontzettend veel extra’s bij gekomen. Zo heeft u een Social profiel, want social is hipper de hip en wij bij de Retecools willen daar natuurlijk snoeihard bij zijn! In dit profiel kunt u vrienden toevoegen (bestaande uit andere leden van Retecool) en op die manier kunt u volgen hoe en waar ze rondhangen op Retecool en wat ze daar doen. U kunt ze berichten achter laten en zelfs een eigen groepje met deze vrienden oprichten. Net als op facebook heeft u een eigen “wall” waar u uw ei kwijt kunt en waar uw vrienden op kunnen reageren. En uiteraard is er weer een forum. Nu nog vrij leeg, maar dat zal snel veranderen. Het oude forum gaat op slot, maar de hoofdonderwerpen zullen de komende tijd overgezet gaan worden. En uiteraard kunt u zelf ook het e.e.a. aan maken.

Daarnaast hebben we de retelijst. Dit is een soort graiglist, waarop u advertenties kunt plaatsen. Wat voor advertenties? Maakt niet uit, zolang het maar legaal is. U kunt iets heel goed wat anderen niet kunnen? Bied dit dan als dienst aan op de Retelijst. U wilt een oude mobiel kwijt, of bent op zoek naar een ouderwetsche plaatjesdraaier? Plaats een advertentie op de retelijst. goed u bent zelf creatief genoeg om hier mee los te gaan.

Vervolgens heeft Frisco z’n eigen hoekje gekregen onder de noemer “Frisco’s WTF Hoekje“. In de redactiebreezahchat slaat Frisco ons regelmatig om de oren met WTF content die de voorpagina niet mag bereiken, maar wel gezien moet worden. Vandaar Frisco’s WTF Hoekje. U trekt dit niet? Heel simpel, gewoon niet op de link klikken. U trekt dit wel? Veel plezier! En oh ja, de Reet van de Dag is voorlopig ook die kant op verhuisd. Gezelligheid galore dus!

Nog even over dat social. U kunt zich her en der op Retecool 14 een breuk liken en sharen. Doe dat dus ook zo veel mogelijk. Voor u een kleine moeite, voor ons een groot plezier en de opmars naar TOTALE WERELDHEERSCHAPPIJ! Verder kunt u weer afbeeldingen upladen bij uw reacties, u kent nested reageren en… daar komt ‘ie:

* tromgeroffel *

U KUNT UW REACTIE WIJZIGEN!!!11!ONE!11!!ELEVEN!

Bij post en video’s staat een button “Meer Meer”. Hiermee kunt u heel makkelijk tussen de verschillende posts en video’s bladeren. Onder een post staat gerelateerde content die binnen de zelfde categorie valt om, wederom heel makkelijk, tussen de verschillende posts en video’s uit deze categorie te bladeren. Op de voorpagina kunt u per post kiezen of u naar het artikel gaat, of, in geval van een video, alleen de video wilt bekijken (die dan in een light box naar voren komt). We kunnen veel uitgebreider pollen, dus we gaan ons een breuk pollen en zijn niet meer beperkt tot de keuze “eens”en “oneens”. En de Verzin een Onderschrift is ook terug gekomen, maar wertk voorals nog wat anders. U kunt gewoon een reactie onder de foto knallen en met duimpje omhoog of naar beneden kunt u het onderschrift waarderen. Zoals altijd krijgt het hoogst gewaardeerde onderschrift de kans om de VEO-foto voor de volgende dag in te sturen.

Retecoollogo van 14 jaar geledenIk ben ongetwijfeld nog heel veel vergeten en uiteraard is de boel ook nog LANG NIET KLAAR, zoals u de komende tijd wel zult merken. Maar daar zijn we druk mee bezig. Toch konden we niet wachten om de boel alvast te soft-launchen. Veel plezier op Retecool en op naar de volgende 14 jaar. Als extraatje hier rechts het Retecoollogo van 14 jaar geleden (uit 2000) en oh ja, Goldmember komt ook terug!

Reaguur dan!

174 reaguursels op "Retecool 14"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
L B

W00t!

Frisco

*knalt champagne Cremant de Bourgogne*

Meneer van Dale

W00t!

Meneer van Dale

Goedver. Te laat.
/story of my life

Apenkoning

Ik kan slecht tegen verandering….

BIokhuthypotheek

Nou inderdaad, Apenkoning. Hear, here!
Als babyboomer in wording ga ik het hier nog heel moeilijk mee krijgen.

Apenkoning

Eerst facebook, nu ook al Retecool!!!1!!

barq

Hoera! Maar neen, nu weet ik even niet meer hoe ik moet schieten.

barq

En ik ben niet met een grote B, maar met een kleine b. Geef terug!

Blasfemist

U can’t has!

Blasfemist

Ik weet het nog niet… voorlopig meh maar wie weet?

barq

Dit vraagt om een testje.

Weirdoinventor

Briljante 3 april grap!

Weirdoinventor

Alleen een beetje jammer dat de reacties op oudere topics niet mee verhuisd lijken te zijn.

Ome Mc

Bio’s ook niet, zo te zien. En wie hier gaat er nou z’n adres invullen?

Xloph

Maar….waarom?

Weirdoinventor

En die gravatar, kan ik die ook los invoeren, of moet ik daarvoor mijn account aan een sociaal profile koppelen?

B-sting

Ik ben ook al aan het zoeken hoe ik die gravatar precies kan aanpassen.

Weirdoinventor

Het systeem heeft een eigen site, dus het goede nieuws is dat je je Retecool niet aan een social medium hoeft te koppelen, maar je moet wel een gravatar aan je mailadres koppelen.

Retecool sociaal heeft vervolgens wel weer een los avatar systeem dat je gewoon kan gebruiken. Maar dat werkt niet op de FrontPage.

Weirdoinventor

Het systeem heeft een eigen site, dus het goede nieuws is dat je je Retecool niet aan een social medium hoeft te koppelen, maar je moet wel een gravatar aan je mailadres koppelen.

Retecool sociaal heeft vervolgens wel weer een los avatar systeem dat je gewoon kan gebruiken. Maar dat werkt niet op de FrontPage.

Test test, wordt ie nu wel gepost, of sta ik nu a op de autodelete lijst? Zou de server het dan toch druk hebben?

horrorneefje

RC Sociaal ( bovenin)
> instellingen
> profiel
> (Gr)Avatar aanpassen

Daar kan je gewoon een pica uploaden en beischneiden naar wens. Dus niet via je profielpagina onder ‘Daar hebben we … weer’.

horrorneefje

Hm… dat zeg ik nu wel, maar hij wordt (nog?) niet zichtbaar. Werkt alleen met Gravatar?

Weirdoinventor

Die avatar lijkt inderdaad alleen te werken op Retecool sociaal, voor een avatar hier moet je een gravatar aan je email adres koppelen.

Geheel terzijde: test, test.

Weirdoinventor

Het systeem heeft een eigen site, dus het goede nieuws is dat je je Retecool niet aan een social medium hoeft te koppelen, maar je moet wel een gravatar aan je mailadres koppelen.

Retecool sociaal heeft vervolgens wel weer een los avatar systeem dat je gewoon kan gebruiken. Maar dat werkt niet op de FrontPage.

Mohammed Said al Sahaf

RC-sosjaal / Instellingen / Profiel / Avatar veranderen.

Kun je zo een pica uploaden.

Mohammed Said al Sahaf

Voorlopig even niet zonder TomTom over de zijde dwalen.

Weirdoinventor

En o mijn god, waar is ie? Ik zie hem niet. Waar is de reet van de dag?

[urlcomment image]hier?[/url]

(EDIT: En hoe post ik een plaatje zonder het op de bus naar Alanya te zetten? Met html zeker… Nee, dat lijkt ook niet te werken. Nou ja, zo dan?)

L B

Zie knop 😉

Weirdoinventor

Precies, de bus naar Alanya dus. Ik probeerde te linken zonder het bestand eerst te down- en dan weer up te loaden. Die knop had ik net nog al wel gezien.

Der Webmeister

FIRST!!!

biermeester

Ja! Wat Weirdinventor zegt! BOOOOOOOOOOOOOOOOOEEE!!!!!111!!!

Weirdoinventor

O, en ik mag mijn reactie niet aanpassen, want hij is gemarkeerd als spam. Ik zal weer eens stoppen met posten dan…

ThE_ED

Waar is de wiki?!!
Paniek!!

(Even serieus: als we die niet behouden, mag ik er dan een dump van?)

horrorneefje

Yes but, no but, yes but, waar is de Goudlul?

horrorneefje

*Geeft zichzelf standje voor niet eerst lezen*

barq

Even kijken hoe dit werkt http://www.retecool.com/retecool-14/#comment-123

Ah, goed dus.

barq

Nou hebben we eindelijk die editknop, al moest daar helaas de previewbutton voor worden uitgeruild. Maar hé, we kunnen nu wèl reacties inspreken. En goede boeren laten horen. Of wgvnttk.

biermeester

Er is dan misschien wel een nieuwe hoster, maar verder draait alles nog op dezelfde oude Pentium II machine, merk ik.

cspr

OP NAAR VERSIE 2048! FELI!

barq

En je kan jezelf plussen.

Weirdoinventor

Er wordt wel stevig geschrapt in de comment sectie zie ik. Zijn we zoveel te enthousiast?

Frodooh

En de reaguurders gaan los op de nieuwe RC14!!

Mohammed Said al Sahaf

Volgens mij mis ik ook nog een ‘niet’ ergens in de huisregels tussen ‘zich’ en ‘gedragen’. Tenzij het natuurlijk de bedoeling is dat we er hier gezellig een tweede xHamster van maken, dan doe ik wel mee.

B-sting

Voor de oude lullen die niet tegen verandering kunnen, je kan nog steeds commenten op de vorige versie.

Blues

Tot ziens Howlin’ Wolf.

Snif.

teringbibber

Het ligt waarschijnlijk aan mijn mobiele internetje maar het is wel errrrrrrrrrug traag allemaal reet. Voor de rest mijn complimenten over het editten en de retelijst. Nice!

Ketsman

Gelukkig voor jou kwam FOK! naar je toe deze zomer.

L B

Ik moet nog wat tweaken aan de SQL server parameters maar volgens mij loopt het nu wel vrij goed allemaal sinds ik wat caching heb bijgezet…

xaderp.

w0000000000000t!!14

Weirdoinventor

Nou, hier nog één keer proberen dan, en anders concludeer ik dat ik niet meer kan posten (of er over een paar uur opeens een vloed van berichten van mij binnen komt).

Het gravater systeem heeft een eigen site, dus het goede nieuws is dat je je Retecool niet aan een social medium hoeft te koppelen, maar je moet wel een gravatar aan je mailadres koppelen.

Retecool sociaal heeft vervolgens wel weer een los avatar systeem dat je gewoon kan gebruiken. Maar dat werkt niet op de FrontPage.

Weirdoinventor

Ah, een vloed it is.

Global, redactiehippie

Ik vind deze side nu al top!

Vilmer Ramone

W0000000000t! Geef dat reactieveld eens een beter kleurtje, ik zit al 5 minuten te staren waar ik kan reageren!

*edit* VINNIE!! HIERHEEN!

*EDIT 2* Waar is mijn avanthar ploatie dan? Zie hem wel in mijn asociale profiel maar hiernaast niet.

Vilmer Ramone

tets

Chloorhexidine

Fijn! Gefeliciteerd, met jelui verjaardag alsmede de nieuwe layout!

Puh!

YAY!

Ketsman

Ha! Nice try, kutplaatjes worden nu automatisch geblokkeerd.

Chloorhexidine

Maar hoe kan ik een kekke profielfoto bij mijn profiel krijgen?

Ome Mc

Gravatar, blijkbaar. Ik schrok me rot dat m’n kop hier in ene stond..

BIokhuthypotheek

Wij ook hoor, Mc

Ome Mc

Ah, dan was het tenminste nog ergens goed voor.

Chloorhexidine

Topside!

Ome Mc

Ziet er goed uit die nieuwe layout. Ik ga ervan uit dat deze versie de bijnaam “Hoeveel” heeft?

Edit: en de reactie op die poll wijzigen kan dan weer niet 🙂 Humor.

Monade

Feli, I guess, maar ik zou de Howlin’ Wolf nog niet aan een boom vastbinden en achter laten. Mocht je overigens van de WakkerPedia af willen, wegens onhip en adverteringsonvriendelijk: ik bied 14 euro voor het domein en een wikidump.

Ketsman

Wat een kutside. Gelukkig hebben we een hekel aan social facebooks en is de erectoloos binnenkort van mij.

Hoofdmeester

Ach nee, nested comments. Als er één ding is wat discussies onoverzichtelijk maakt…
En jammer van die constant bewegende carrousel op de fp, bijzonder vermoeiend. Voor de rest: meh, had een echte websidedesinger ingehuurd.

Vilmer Ramone

Ligt het aan mij of lopen alle comments random doorelkaar?

Ome Mc

Het is zo te zien niet random: het is threaded, voor reacties op reacties, en verder eerst op score en daarna op tijd. Maar dat met die score vind ik niet per se een verbetering, die threaded comments wel.

Vilmer Ramone

ahkeetnx. Dus ipv dat je doorgetrokken wordt komt je comment nu onderaan te staan als Kets en z’n alterego’s even op visite komen? Nieuwerwets gedoe allemaal, da’s niet echt een verbetering idd.

-multi-accounT-

Score….. Chronologie, wanneer wordt het weer hip…..

-multi-accounT-

Een ‘sort comments chronologically’-optie zou erg fijn zijn.

xaderp.

YES ik kan retecool weer zonder proxybrowser besurfen. HALLELUJA!

Ketsman

Wilt u meer of minder oogknakker?

Ketsman

Fcuk dit, ik ga downgraden.

Illuminatus Magnus

Glimmend, maar dat bewegende gedoe op de voorpagina is te veel van het goede, en misschien kan er ook wat minder wit in de comments: er past ongeveer anderhalve reactie op mijn 4K beeldscherm.

Illuminatus Magnus

En er zit geen direct waarneembare volgorde in de commentaren.

Illuminatus Magnus

Hee, als je naar retecool.com/blog gaat, is de layout een stuk prettiger!

Ketsman

Hoe kan ik kinderporno uploaden?

Nick Name, in principe pro
Nick Name, in principe pro

Hij is er quwaa snelheid nog niet echt op vooruit gegaan idd 🙂

Nick Name, in principe pro
Nick Name, in principe pro

En m’n ww klopte ook niet meer …

Nick Name, in principe pro
Nick Name, in principe pro

Oh kudt! Echte emotikonts ipv de tekstsymbolen …

grotesnor

Jezus Gristus, ik scrolll me het beeldwit met die vernieuwde comments! Ken dat niet wat compacter?

En waarom wordt er bij de eerste reactie al gemiept dat ik te snel ga? Grrrretverrrdrie!

Spuyt12

Ha! Reet is over op WordPress! En leuke theme hebben jullie uitgekozen 🙂

http://demo.cactusthemes.com/truemag/

Xloph

Asjeblieft asjeblieft doe weer gewoon chronologische reacties. Hier valt geen touw aan vast te knopen.

Ketsman

Ik snap anders ook even niet wat ze met de vorige retecools bedoelden.

Hendrik ten Zuyden

Ja het moet niet zo worden dat de reaguursels al te interactief worden!

Jokkebrok

Social is zooo 2012…

Hendrik ten Zuyden

Zie ik het nu goed dat je maar 5 minuten je reactie kan wijzigen? Waar is de 5.14 minuten gebleven? Of de 3.14 minuten?

Voor de rest steent dit best grote tijd, die nieuwe side. Ik heb meerdere keren sides gezien die omgekat alleen maar onhandig en zinloos waren, maar deze is zowaar helegaar zo gek nog niet. Mss die threaded messages uitschakelen, en de duimpjes veranderen voor een fijne ster, maar naast dat is deze side helemaal top!

Je_suis_Pie

Ah fuck it, hier haal ik m’n account voor uit het stof! Gefeliciflapstaart Reet& De Redactie, de 14e versie van wat dan ook is altijd de beste versie!

Roel Zwaar

Netjes, Reet. Braat-o-lizer op de achtergrond, opdat wij niet vergeten natuurlijk.

N=1

Ziet er kek uit! Complimenten. Ff wennen en idd jammer dat de sterren duimpjes zijn geworden. Helaas ook niet meer doortrekken. Maar de vooruitgang hou je niet tegen. De eerste blog was van hout! En het Goldmember paradijs? Is dat gekilled?

N=1

Ok. Ik zal posts voortaan tot de laatste regel lezen.

N=1

huh?

Flappie

Waar * is * de * Reet * van * de * dag ?????!!!!!!??????????????

N=1

OMGOMG!!1! HELEMAAL OVER HET HOOFD GEZIEN! REET!?!

Jack Random

Het is wel druk… Hoe kan ik die bewegende balk met posts bovenaan blocken? Daar krijg ik koppijn van.

Edit: Ah, door gelijk naar /blog te gaan. Kun je daar niet beter de FP van maken?

Jack Random

En de reacties onder deze pots lijken niet op tijd-volgorde te zijn.

Puh!

Op mobile apparaten geeft ie nog wel wat bugs: op de smartphone lopen de comments uit beeld (de “hierop reageren” comments) en op de ipad krijg je na een poosje de melding “Safari kan de pagina niet openen, omdat er te vaak is doorverwezen”.

Ketsman

Dat is nog niks, elke keer als ik naar retecool wil kom ik op FOK! terecht.

-multi-accounT-

Oei, ik kan de reactie waarop ik wilde reageren niet meer vinden. Dan voortaan maar gewoon zonder enig besef van tijd en ruimte in het wilde weg. Hier: Mijn avatar doet het alleen op de profielpagina. Mooie site verder hoor. Comments compacter en op volgorde van tijd en hij is af.

Krijshaan

Alle accounts zijn overgezet van een custom cms naar WordPress. Stonden wachtwoorden er in plain text in of zo?

De template is verder wel aardig, maar het heeft weinig eigen uitstraling. Het leunt allemaal erg op de featured images van de pots.

-multi-accounT-

Ook geen actuele nickchanges meer? Hey reet, de nickchange widget is niet geactiveerd.

gast! - part of the problem

Oh, en nu staat alles chronologisch, zonder threading? Dit is gewoon een ontwikkelomgeving!

BIokhuthypotheek

Hier valt geen touw aan vast te knopen; wellicht dat touw gedoneerd kan worden om hier en daar wat op te knopen.

ludtvski

mooi!

Monade

[URLcomment image[/IMG][/URL]

Puh!

krijg geen plaatjes via photobucket in de comments (wel allemaal html overal over de site lol)

ludtvski

ah! schermnaam veranderen werkt prima!

grotesnor
Godver de Hangplandt

namens John en Willeke

gast! - part of the problem

Je kunt nu weer “gewoon” plaatjes uploaden, Puh!. Geen [bb] code nodig.

gast! - part of the problem

Maar van de commentvolgorde klopt nog steeds geen hout.

Vilmer Ramone

wat nou ‘Je plaatst te snel reacties. Rustig aan.’ De laatste was van een paar uur terug! Ik tiep wat snel misschien maar da’s de schuld van schroevers instituut. /gats mint om te testen

Vilmer Ramone

Gats! heeft gelijk! En de autorefresh is ook kaputt btw.

BIokhuthypotheek

Nou, ik wens u en de uwen veel succes met retecool 14.
Tabee!

barq

* snik *

gast! - part of the problem

Hé, laat mij er lekker buiten! Bugs kun je in het forum melden. Gegarandeerd veel potsen zal de redactie wel gedacht hebben.

Oh en: ERROR: File you upload must be valid file type (jpg, gif, png, mp3, wav), and under 0.3MB(s)!

Wut? 0.3MB voor gifs?

gast! - part of the problem

En waarom verdwijnen m’n enters (‘s) na het “knallen!”?

Jemig, jullie hebben weinig getetst sinds eind februari zeg.

Puh!

nog eens proberennope

Puh!

 photo confuseuil.gif

Vilmer Ramone

de presentielijst is weg!

Vilmer Ramone

.

Charlietoffert

RC helemaal open sourced op wp, met een echt multimedia threads *pinkt traantje weg* . Nu misschien nog even kijken hoe je zoveel mogelijk comments onder elkaar kan proppen op een beeldscherm? (iets minder scroll alerts ies wel handig immers en leest lekkerah weg)

Parallax JayChancely

Faunabeelden!

Blasfemist

Ben er nogsteeds niet heul blij mee, maar het zal vast wennen…
Snelheid wel beter dan gisteren maar het voelt minder snel dan huilende wolf, waarschijnlijk omdat alles zover uitgerekt is. En die kutslideshow op de fp moet weg!

Apenkoning

Even lekker me zelf plussen, omdat het kan!

Jack Random

@Blas: Dan moet je gelijk naar http://www.retecool.com/blog/ gaan, zie je alleen maar de posts op volgorde, net zoals op de oude site, is een stuk rustiger.

Ik ben (ook) te oud voor deze hippe verandering, ben ik bang.

Jack Random

En ik zou wat meer onderscheid tussen de reaguursels wel prettig vinden, zodat ik kan zien welke regels er nou precies bij een reaguursel+nick horen, net als op de oude site, reaguursel in kleur, beetje wit, en dan weer een reaguursel in kleur.

/zeikerd