Wetenschap. Dat is leuk. Beetje prullen met experimentjes hier en daar en vlats, brekende doorbraak naar demense toe. Maar soms zuigt het harige apenkloten. Nu kent u dat moment vast wel.

U zit lekker een stukje te kleien op de porceleinen troon en u hebt echt bijna heel nu.nl gelezen. Echt, zelfs “Entertainment” bent u langer blijven hangen dan voor uw bloeddruk goed is.

En dan komt u bij de vergaarbak, de bowels of hell, de verzamelbak van zinloze kutartikelen die de stagair geplaatst heeft en de “wetenschappelijke” onderzoeken uit de categorie “Wij van WC Eend adviseren WC Eend”. Een organisatie dat een onderzoek doet dat heul goed in het eigen straatje past en daar dan ruchtbaarheid aan geeft door lollige of geinige weetjes te presenteren als kneiterharde feiten.

John Oliver besteedde daar eergisteren aandacht aan over dat er echt volstrekte bullshit verkocht wordt onder het mom van “maar het is wetenschap”. Dat soort onderzoeken hebben doorgaans zoveel met wetenschap te maken als Eurovision met kwalitatieve muziek.

Een grote lul? Nee, reet is even naar de kapper. We hebben nog wel diverse andere blonde Germaanse boys voor je in de redactie? Of zoekt u liever een meisje in schoolmeisjespakje? Plus Like ons nog even snel op Facebook, voor we opgepakt worden. Daarnaast zijn wij heel erg veel dingen aan het retweeten op Twitter.

Reaguur dan!

1 reaguursel op "John Oliver bewijst waarom je leuter groter wordt als je Retecool leest"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Opa Rator

Voor iemand die in zijn profiel ‘professioneel taalnazi’ genoemd wordt, is dit wel een dramatisch stukje.