Er is de laatste tijd een nieuw soort mens ontstaan: De Social Justice Warrior (SJW). Dit zijn mensen die het opnemen voor de minderen in de samenleving, zolang ze maar een donkere huidskleur hebben uiteraard. Want Social Justice is er blijkbaar alleen voor gepigmenteerden.

Bekende Social Justice Warriors in Nederland zijn bijvoorbeeld Sylvana Simons. Quinsy Gario, maar ook Sunny Bergman. Deze mensen strijden bijvoorbeeld tegen de Zwarte Piet traditie, omdat dit te veel doet denken aan het niet zo fraaie slavernijverleden van Nederland. Oeps, verkeerde link. Nu ja, de rest is geschiedenis. Maar goed, Social Justice Warriors dus. Gisteren konden we nog lezen dat het een schande is dat blankes het in hun hoofd durven te halen om donker gekleurde emoticons te gebruiken, of bijvoorbeeld een meme-plaatje onder een internetdiscussie te jassen waarop een donker gekleurd persoon is te zien.

Alles is racisme

Daarom hebben wij als service van ons naar jullie toe een lijst opgesteld met 14 zaken die zo racistisch als de zwarte dood zijn, zonder dat jullie het wisten. Want het is tegenwoordig niet makkelijk om politiek correct te zijn.

14Gefrituurde kip en/of Meloen eten

Want gefrituurde kip met een deeglaagje en/of meloenen eten is voorbehouden aan donker gekleurde mensen met kroeshaar.

13Wit katoenen t-shirt

Katoenen t-shirts werden door katoenplukkers bij elkaar geplukt. Eigenlijk is alle kleding die van katoen is gemaakt uit den boze voor blankes.

12baseballcap achterstevoren dragen boven de 12 jaar

En bedankt George Carlin.

11Dreadlocks (terecht!)

Ondanks dat dreadlocks ook door Kelten werden gedragen, is het over het algemeen een resultaat van kroeshaar lange tijd niet kammen en niet wassen. Wil je niet, gewoon niet doen dus.

10Gekleurde emoticons en meme-plaatjes met donker gekleurde mensen

Gisteren hebben we al zeer uitgebreid uitgelegd waarom Victoria Princewell vindt dat het verboden moet worden voor blankes om gekleurde emoticons en meme-plaatjes van donker gekleurde mensen te gebruiken.

9Het getal negen en het woord negeren

Negen lijkt te veel op neger, want het scheelt letterlijk maar één letter met het woord neger. En het woord negeren behoeft eigenlijk geen uitleg, dat is sowieso racisme. Alleen de negatieve lading van het woord is al reden om het te verbieden voor blankes.

8Black Sabbath en eigenlijk alle metalmuziek

Black Sabbath wordt gezien als de eerste metalband op aarde. En laten we wel wezen, er is weinig muziek die witter is dan metal. Daarbij, black in de naam en ook nog eens een referentie aan een Joodse rustdag. Man man man, wat waren zij denkende…

7Winter

Tja, dit is een heel eenvoudige. In de winter is het donker en grauw, terwijl men pas blij wordt zodra er witte sneeuw valt.

6Jan Jansen heten

Want hoe durf je. Je wordt met je racistische namelijk veel eerder uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek dan wanneer je een naam hebt als T’kylyo M’Bumba of L’Shoqua Brown.

5Een hut bouwen

En dan helemaal een hut bouwen samen met een oom die Tom heet. Echt, racisme van de bovenste plank!

4Blues

Waar metal zo ongeveer de witste muziek denkbaar is, is het met blues precies het tegenovergestelde. Zwartere muziek dan Blues ga je niet vinden. Heb jij als witte bluesmuzikant op de katoenvelden je vingers kapot staan plukken? Nee hè, doe maar niet dan, die bluesmuziek.

3Black Bastard Grill

Goedkoper dan een Green Egg en ook nog eens een vooroordeel bevestigende naam die zeer kwetsend is voor donkere mensen. En laat het helemaal uit je hoofd om er kip op te grillen!

2Sadomasochisme

Een beetje je partner met een zweep afranselen. Kunnen jij en je partner dan wel fijn vinden. Maar daar hadden ze destijds als slaven op de boot en in de katoenvelden geen boodschap aan.

1Het opstellen van deze lijst

Man man man, wil je en nog stuitender voorbeeld hebben van het gebruik maken van white privilege? Nee toch. Wij gaan ons alvast even in een hoekje schamen.

30

Reaguur dan!

avatar
13 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
horrorneefjeRRRoberthangmatReetWeirdoinventor Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Puh!

De nieuwe dominees:

comment image

Broeder Bolognese
Broeder Bolognese

comment image

Weirdoinventor

Jezus Reet, niet jij ook al. Jij snapt toch ook wel dat “SJW” gewoon een altright term is voor normale mensen. Zelfs ik ben er een als je het soort mensen dat dat woord gebruikt moet geloven, en ik zie niks mis met een blonde surfer dude met dreadlocks, dus ik ben technisch gezien minder politiek correct dan jij. Eigenlijk is iemand anders een social justice warrior noemen een prima manier om uit te kast te komen als een social injustice warrior, iemand die perse meer sociale ongelijkheid wil kweken, terwijl de meeste normale mensen eerder vraagtekens zetten bij hoe ver je moet gaan in gelijkheid/gelijkwaardigheid zoeken en hoe dat er dan uit zou moeten zien. Het is een verlengde op dat ge-white knight van een aantal jaar terug, maar veel breder, veel ondieper, veel meer gebruikt en nog politiek geladener. En ik snap dat dit artikel humor is, maar als je politiek correcte mensen op de hak wil nemen gebruik dan misschien een term waar ze zich door aangesproken voelen in plaats van een nazi scheldwoord.

En ja, deze post gaat minnetjes krijgen, look at me not giving a fuck. Gematigd is het nieuwe idealistisch, jeweetoch. (<-Ook een racistische term natuurlijk.)

joris
joris

misschien lekker gaan grienen in je safe-space?
https://www.youtube.com/watch?v=yCcp36n2cDg

Puh!

Haha, die wierd, altijd trollen.

Jokkebrok
Jokkebrok

Jezus Weirdoinventor, niet jij ook al. Jij snapt toch ook wel dat “altright” gewoon een SJW term is voor normale mensen.

Ds. Ploppo
Ds. Ploppo

Als iemand sarcastisch reageert op een sarcastisch bedoeld stukje dan kan het soms niet helemaal duidelijk zijn of die reactie sarcastisch bedoeld was of niet.
Ik hoop het wel eigenlijk.

Verder is een SJW veel nobeler dan een racist maar vaak wel stukken irritanter.
Dat maakt dat beide een hoge haatbaarheidsfactor hebben.

Monade

Eigenlijk is iemand anders een social justice warrior noemen een prima manier om uit te kast te komen als een social injustice warrior, iemand die perse meer sociale ongelijkheid wil kweken, terwijl de meeste normale mensen eerder vraagtekens zetten

Met dit zwart-wit denken presenteer je jezelf wel als een SJW-er, Weirdoinventor.

Bij de weg, SJW is geen alt-right term voor normale mensen, maar sarcastische term voor extreme mensen. De term ‘alt-left’ is wél een alt-right term, maar één die wij normale mensen met liefde en dankbaarheid heb overgenomen.

Weirdoinventor
Weirdoinventor

Oké, jullie zijn geslaagd, Retecool mag het niet getriggered worden certificaat uitprinten en aan de muur hangen.

Monade

Oh, je mag niet worden tegengesproken en je wereldbeeld mag niet worden bekritiseerd. Hoe SJW…

alt-right kijktip:

https://www.youtube.com/watch?v=C9SiRNibD14

Weirdoinventor

Sorry dat ik jou alweer moest hebben Reet, en het ging niet eens over milennials.

joris
joris

wacht maar!
Dadelijk komt het regen seizoen, dan staan de straten blank, en ziet het snel zwart van de mensen!
( kom er maar in Sylvana!)

Microzot
Microzot

Het neger (sei)zoen zal je bedoelen zeker?

Microzot
Microzot

Allemaal door down the Byus dus.

grotesnor

Maar laat de blanken toch met rust!
comment image

Microzot
Microzot

Lekker Puh! Op Sint Maarten moeten ze nu lekker een liedjes zingen voor ze lekkers krijgen,lekker Puh!

Microzot
Microzot

Gaat niet langs weggewaaide deuren,lekker Puh!

Microzot
Microzot

Neger Neger Zoenen Dubbelfrisss …

comment image

Microzot
Microzot
Jan Van Draeckensteijn

Na het delen reken ik wel op een aantal Social Justice Ninja’s op mijn dak. Hell.

horrorneefje
horrorneefje

Prima en leuk, grappig, ik zie de humor er wel van in. Retecool hoort naar rechts, naar links, naar voren, achter, onder en boven te trappen.

Maar wel jammer dat deze onderwerpen verwarde figuren als Microzot aantrekken. Neem je medicijnen eens op tijd in, joh.

Mirjam Bik

Ik negeer alles waar het woord Silvana in voorkomt

Retecool

En sylvana?

Mirjam Bik

Die (typegeblekje)

hangmat
hangmat

er waart een cultureel marxistisch spook door ons diversiteitsdebat. Goed stuk. en dat nog wel in de NRC

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/09/05/er-waart-een-cultuurmarxistisch-spook-door-ons-diversiteitsdebat-12834268-a1572226

RRRobert
RRRobert

#9: ik las toch echt het de term negatieve lading als “negertieve lading. Wat dat dan ook betekenen mag.

Elisabeth Bol

Dus alleen gekleurde mensen mogen tot de minderen in de samenleving behoren en hebben recht op social justice?

horrorneefje
horrorneefje

Nee heur. De Pegida tokkies met 40% van het vocabulair en IQ van een gemiddelde 12-jarige onder ons, behoren absoluut tot de minderen, en hebben dus óók recht op sociale rechtvaardigheid! In de vorm van postnatale abortus, bijvoorbeeld.