Ja, foei! Zomaar een beetje zwarte, of in ieder geval donker gekleurde emoticons gebruiken. En dat niet alleen. Ook zogenaamd leuk bedoelde meme-plaatjes als reactie in discussies op Internet gebruiken, terwijl daar een gekleurd persoon op staat… RACISTISCHE RACIST!!!!

Zwarte emoticons zijn slegs vir zwartes

Want dat wisten jullie nog niet, maar zwarte emoticons en meme-plaatjes met donkere mensen zijn voorbehouden aan mensen met een donkere huidskleur. Waarschijnlijk mag je zelfs de originele emoticons niet gebruiken, die in het begin standaard geel waren. Die mogen alleen nog maar gebruikt worden door Oost-Aziaten. Dus onbewust zijn we door organisaties als Facebook, Twitter en WordPress tot een soort Balthasar Coymans gebombardeerd.

En nu moeten we daar de rekening voor betalen. Althans, volgens schrijfster Victoria Princewell. Victoria vindt namelijk dat het gebruik van gekleurde emoticons en meme-plaatjes door Blankes een gruwelijke vorm van racisme is. Ze noemt het zelfs digital blackface.

Well, black people are not here for other people’s entertainment

Om haar standpunt kracht bij te zetten heeft ze een video gemaakt waarin ze laat zien kwetsend het gebruik van donker gekleurde emoticons en meme-plaatjes is voor gekleurde mensen. Want zwarte mensen zijn er niet om andere mensen te entertainen. Om vervolgens in haar voorbeelden van meme-plaatjes van zwarte mensen alleen maar meme-plaatjes met daarin entertainers te gebruiken.

Culturele toe-eigening

Maar dan vir zwartes

Ze heeft er zelfs moeite mee dat blankes dreadlocks laten groeien, dat is namelijk cultural appropriation, oftewel culturele toe-eigening. Dat zegt ze overigens met haar glad gestylde haren en een overdreven kakkineus Engels accent.

Maar het komt er op neer dat blankes dus de zwarte piet toegespeeld krijgen omdat ze ongeoorloofd vol gebruik maken van wat de digitale wereld ons te bieden heeft. Dat mag dus zo maar niet. Vanaf nu mogen blankes alleen nog maar gebruik maken van witte emoticons en meme-plaatjes zonder gekleurde mensen. Of donkere mensen daar ook gebruik van mogen maken laat Victoria overigens in het midden.

Dit is een troll, toch?

Nu denken jullie natuurlijk dat dit allemaal een grap is, dat Victoria gewoon de boel loopt te trollen. Haha, denk nog maar een keer. Het is voor Victoria echt bloedserieus. Zo serieus zelfs dat BBC News het nodig vindt om er een item aan te besteden. Inclusief een platform op Facebook waar men mag “discussiëren” over digital blackface. En dat hadden ze beter niet kunnen doen, want inmiddels zijn er bijna 30.000 reacties op het filmpje van Victoria gekomen, waarvan er ongeveer 30.000 neerkomen op: Say what girl? You crazy or what?

Maar kom op zeg. Waarschijnlijk denken zelfs Sylvana Simons, Quinsy Gario en Sunny Bergman bij het zien van onderstaand filmpje zoiets van “Also Also Also“.

Instant Update

Witte de With mag ook niet meer…

In het licht van recente nationale en globale ontwikkelingen zijn we tot de conclusie gekomen dat de verwijzing naar Witte Corneliszoon de With in onze naam en de implicaties daarvan in conflict zijn met de waarden waar wij als instituut voor hedendaagse kunst en cultuur voor staan

23

Reaguur dan!

avatar
11 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
KetsmanMonadeFlepz0rBismarckWeirdoinventor Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
kneistonie

Policornelis vult nog aan dat KFC het favoriete dikmaakvoer van gekleurde medemensen & ook en voornamelijk vir blankes is zonder dat er ook maar een spatje huidskleur bij te pas komt.

Monade

Welkom in 2017, reet, we misten je al. Nee, dit is geen grap, en dat SJW-volk is net zo bloedserieus als het volkomen gestoord is. Ik kwam er trouwens net achter dat in dat Rotterdam van je het Witte de With kunstcentrum van naam gaat veranderen, omdat de naam besmet is; in elk geval veuls te with.

/Ik vind het altijd zo leuk dat ‘cultural appropriation’ maar één richting op werkt. Het gebruik van wc’s (en wc-papier!), gemotoriseerd vervoer, het internet, en het navolgen van het verbod op kannibalisme door donkere blanken is bijvoorbeeld géén ‘cultural appropriation’.

Jokkebrok
Jokkebrok

Wat zou de nieuwe naam worden? Het Jochem Swartenhont kunstcentrum?

Weirdoinventor
Weirdoinventor

Artikel overigens wel even lezen voor mening. Het gaat om een VOC’er die zij besmet vinden om de specifieke dingen die hij geVOC’d heeft, niet omdat zijn naam te wit zou zijn. Anders was het Mauritshuis ook wel bezig met een naamsverandering.

Monade

niet omdat zijn naam te wit zou zijn
Dat was sarcasme.

Het gaat om een VOC’er die zij besmet vinden om de specifieke dingen die hij geVOC’d heeft
Dit is een 17de-eeuwer langs de 21ste-eeuwse morele meetlat leggen door lieden die zelf geen moraal besef hebben, noch relativerings-vermogen, maar wél feilloos aanvoelen hoe de politiek-correcte wind waait, kortom verachtelijken die het doodschoppen niet waard zijn.

/Wist je dat Jezus, Gandhi, en Martin Luther King nooit een stuiver hebben gegeven aan Greenpeace, 3FM Serious Request, of zelfs maar het Reumafonds? En het waren ook nog eens mannen(!) Erg, hè?

Bismarck
Bismarck

In de 17e eeuw waren ze ook al niet echt van hem geporteerd, gezien de beweging naar beneden die zijn carrière meermaals gemaakt heeft (hetgeen voornamelijk op zijn niet al te mensvriendelijke persoonlijkheid was terug te voeren).

Wellicht dat ze zich (net als de hele Nederlandse alt-right trouwens) achter die term verbergen, maar dat van dat sarcasme is ook twijfelachtig, gezien de alt-right campagne die hier op de RC’s is ingezet.

Flepz0r

Ho Ho ho vrind Bismarck. Op de retecool hebben we een hekel aan IEDEREEN, we discrimineren niet.

Monade

Naschrift: Nikolas Lloyd aka Lindybeige legt het weer eens het beste uit, met als voorbeeld Lord Nelson, een lichamelijk uitgedaagde boze witte man die zijn beperkingen als excuus gebruikte om Fransen te mishandelen, hun spullen te vernielen en als klap op de vuurpijl overspel te plegen.

https://www.youtube.com/watch?v=H8Rc0OfEkRE

Het is een schandaal dat hij dáárvoor een standbeeld heeft gekregen!

Ketsman
Ketsman

Iedereen uit die tijd is dood. Fuck hun standaarden. Zet er een patatkraam voor in de plaats, dat weet iedereen nu te waarderen.

Ds. Ploppo
Ds. Ploppo

Als je per se wilt zeiken kun je je druk maken dat ofwel
1) emoticons over het algemeen blank zijn en dus discriminerend.
2) gekleurde emoticons door blanken gebruikt worden om zwarte stereotypes belachelijk te maken.
3) gekleurde emoticons domweg hetzelfde zijn als blanke emoticons en dus geen eer doen aan de zwarte identiteit.

Het is altijd 1 van de 3 dus er valt altijd wat te zeiken.

En voor wie nu denkt dat ik hier (heel discriminerend) de gekleurde medemens als zeikerds betitel, moet ik teleurstellen. Blanken kunnen net zo erg zeiken.

Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)
Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)

eh.. maar heee… ze praat toch engels? mag dat dan wel? is dat niet rasistisch naar de engelsen… die toch overduidelijk wit (of rood-wit na 3 minuten zonneschijn) zijn

Trollbuster

Oh, dus ik ben racist omdat ik de zwarte emoticons gebruik omdat die beter zichtbaar zijn op mijn telefoon. Goed dat ik het weet…

Roel Zwaar
Roel Zwaar

Niet voor entertainment bedoeld en dan het hele stuk onder een ad met entertainer Umberto Tan. U kon mij wegdragen, maar dat is natuurlijk duidelijk.

Microzot
Microzot

Het zit gewoon in de genen Silvana
En m&m’s zijn van binnen ook zwart.
comment image

Flepz0r

Technisch gezien is het melkchocolade. En melk is…..

Microzot
Microzot

Gekleurde medemensen zijn medemensen voorzien van al dan niet gekleurde tattoeages op hun grootste ademhalings(orgaan)(donor)
Ik zou als blanke orgaandonor dan ook nooit toestaan dat een van mijn organen naar een negroide persoon zou gaan.
Die optie heb ik dan ook allang aangekaart bij de hoge raad van orgaantransplantaties,om dat op dat aziatisch gekleurde kaartje erbij te transplanteren.

Microzot
Microzot

Een beetje huidcellen,aan een in de fik gestoken,zwartgeblakerde medemens geven.
Mooi niet dus.

Microzot
Microzot

Dikke Lul voor ze,dat kunnen ze krijgen.

Weirdoinventor
Weirdoinventor

Nee, die hebben ze dus al.

#racismcanbefun

Microzot
Microzot

Pigmentstoornis noemen wij dat in het Westen.
In bepaalde delen van het Zuidelijk halfrond ben je als blanke in het bezit van geluksorganen,en wordt je daar dan ook voor vermoord door bepaalde negroide personen.
https://www.youtube.com/watch?v=9F6UpuJIFaY

Ketsman
Ketsman

Ze moeten ook eens stoppen met grappen maken over domme mensen. Of tenminste de grap nog eens goed uitleggen.

Ketsman
Ketsman

comment image