More

  RECENTE POSTS

  MAAR LAAT DE KINDEREN TOCH MET RUST!

  Dingen vinden van zwarte Piet. Voor sommigen is het een noodzakelijk kwaad op een kringetjesverjaardag waar racistische Oom Bernt voor de zoveelste keer zit te verkondigen dat hij een zwarte meneer kent en dat die dus helemaal geen problemen met zwarte Piet heeft.

  Voor anderen is het in stand houden van een racistische karikatuur een manier van leven. Zo ook voor Kimberley Korenaar (wie?) die in de moed der wanhoop een boekje in elkaar heeft gefrommeld over de “onpartijdige zoek tocht” [sic] naar de het hoe en waarom van het fenomeen zwarte Piet die in zijn kloofbijl aan de wortels van de Nederlandsche beschaving heeft gezet. Het werkje van Kimberley heet Heel Nederland houd van Zwarte Piet [sic] en de beschrijving op de site Boekenroute.nl is zo om te lachen dat ik die gewoon lekker makkelijk en snel in z’n geheel kopieër. Pak even een flacon oogbleek want er staan nogal wat missers in.

  Hoe maken we een einde aan de zwarte pieten-discussie ? Het gedoe dat elk jaar weer op duikt en families en gezinnen en vrienden kringen en de hele maatschappij verdeelt ?
  Kimberley Korenaar schreef een uit het hart gegrepen boekje dat het definitieve boek hier over wil zijn. Met een helder overzicht over de geschiedenis van hoe zwarte piet is ontstaan voor en tegen standers en hoe nu verder in Nederland ? Afgewisseld met prachtige zelf geschreven gedichten is dit een onpartijdige zoek tocht die antwoorden geeft op de vragen.
  Dit boek is voor iedereen die voor zwartepiet is of tegen of gewoon wat meer wil weten over de ontstaan van deze Nederlandse traditie in de hoop dat we nader tot elkaar kunnen komen.

  Het schijnt dat Kimberley een zus heeft die alles heeft nagekeken. Ik denk dat de zus van Kimberley ook een defect heeft wat niet meer te behandelen is. Tragisch dieptepunt is dat niemand van de Retecool redactie zin heeft in een foto van de zus van Kimberley. En dat is voor het eerst. Want we hebben altijd wel zin in een foto van je zus. De illustratie op de omslag is gemaakt door de kinderen van Kimberley. Wat echt enorm zielig is, want die kunnen er ook niets aan doen dat hun moeder een absolute stumper is.

  En welk lettertype pak je als je een definitief werkje vol onpartijdige weetjes en dittemedatjes over een nogal precair onderwerp dat de kloofbijl aan de stam van de Nederlandsche beschaving en een kinderfeestje in het bijzonder is? Nou, niet de comic sans dus. De comic sans is een prima lettertype, maar alleen als je een meisje van negen bent die een werkstukje over prinsessen en eenhoorns maakt. Met glitters.

  Maar is Kimberley dan echt zo enorm onpartijdig? Nee, natuurlijk niet. De eerste hint staat al in de inhoudsopgave: “Welke Nederlandse helden zijn voor deze traditie en wat doen hun ?” en “Wie zijn de tegenstanders die ons kinder feest willen afnemen ? en waarom”. Hun, die Nederlandse helden, zoals Greet W (de boze blonde haatclown uit Limburg) en zijn briesende horde PVV-Jugend misbruiken een kinderfeestje vooral om lekker hun rabiate racisme de maatschappij in te pompen en te janken dat iedereen een hekel aan ze heeft omdat ze hardwerkende blankjoekels zijn en er een verschrikkelijke genocide gaande is op Leuke Dingen Die Blanke Mensen Doen en die Zwarte Mensen Maar te Pikken Hebben.

  Verder biedt de timeline van Kimberley op Twitter een prima inkijkje in haar niet bijster verheffende kijk op de zaken.

  Ze maakt zich ook al enorm veel zorgen om leraren die grappen maken over Greet en Henry Bidet. Want grappen, dat moeten we natuurlijk ook allemaal niet willen met z’n allen.

  Kimberley blijft ondertussen fier achter haar broddelwerkje staan. En waarom niet?

  Feitenvrij absolute onzin spuien is de corebusiness van brullende nieuwrechts tokkies en Kimberley lijkt daar geen uitzondering op te zijn. Het is de tsunami van domme en ongefundeerde meningen van types zoals Kimberley die dolgraag hun stupide huis, tuin en keuken haat combineren met een enthousiaste hekel aan alles wat zich niet als blank identificeert die Nederland langzaam aan het kapotmaken is. Die hun uiterste best doen om elke kans om aan te tonen dat ze een horde talentloze, achterlijke en paranoïde haatmuppets zijn met beide knuisten aangrijpen. Omdat ze er meer dan trots op zijn om een stel niet politiek correcte boze trutmuppets te zijn die te pas en te onpas iedereen lastig vallen met hun baarlijk domme gejankzak. Sukkels.

  Want Sinterklaas is een kinderfeestje en kennelijk hebben volgens Kimberley en consorten kinderen enorm veel behoefte aan een zwart geschminkte witjoekel die een domme negerslaaf na doet. Met extra gratis en dik aangezet Surinaams accent. Want dat krijg je ook als je dag in dag uit door de schoorsteen moet; een dik aangezet Surinaams accent. Of iets wat er voor door moet gaan, want enorm getalenteerde method actors zijn deze totaal falende exponenten van de superieure joods/christelijke traditie in Nederland doorgaans niet. Dat het kinderen geen fuck uitmaakt wat Piet voor smeur op zijn giecheltje heeft als er maar cadeautjes en snoep is. Daar willen Kimberley en consorten niet aan, want dan zouden ze zomaar op zoek moeten naar een nieuwe hobby die een uitlaatklep kan zijn voor hun achterbakse racisme.

  INSTANT UPDATE: Het is allemaal de schuld van Rutte. Sowiesootjes.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  17 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  17 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Reet
  Beheerder
  25/10/2018 - 14:33 14:33

  Ik zit nog even wat te lezen uit het grote zwarte pietenboek, maar dit moet toch wel haast een hoax zijn. Werkelijk geen zin is zonder fouten.

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  MENEER DE GREEF
  25/10/2018 - 15:04 15:04

  Haha, exact dat. Elk nadeel heb z’n voordeel.

  Bismarck
  25/10/2018 - 15:01 15:01

  Met zulke me de standers heb je geen genverbranders te gen standers meer nodig.

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Bismarck
  25/10/2018 - 15:05 15:05

  OLO! Geheel in stijl!

  hurp
  25/10/2018 - 15:29 15:29

  Is er geen link naar een gescande versie van dit abjecte vod?

  Wilmar
  Wilmar
  Gast
  25/10/2018 - 15:43 15:43

  De titel was al voldoende om popcorn te pakken en achterover te leunen.

  Flepz0r
  Beheerder
  25/10/2018 - 17:11 17:11

  Er zit helemaal geen Nance in, dat staat zelfs bij de beschrijving. Zwart/wit: Ja.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Flepz0r
  25/10/2018 - 17:32 17:32

  Mag je dat nog zeggen, dat Nance gekleurd is?

  (P.S. Go Piet!)

  Bismarck
  Antwoord aan  Flepz0r
  25/10/2018 - 18:44 18:44

  Maarja, daar staat ook dat de taal nl is…

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  25/10/2018 - 17:28 17:28

  Van de opbrengst kan ze op taalcursus.
  Maar vanwege de sneue taalvaardigheid zal die opbrengst wel tegenvallen…
  …en zal ook een volgend boek van Kimberley weer in droefheid sneuvelen.
  Het is een cirkel waar Kim berley nooit uit kan ont snappen,
  tenzij ze een luister boek uit brengt. Daar mee doet ze haar achter ban boven dien een enorm plezier.

  Monade
  25/10/2018 - 17:46 17:46

  [Zwarte Piet is raksime en daarom kies ik een laaggeletterd iemand om die makkelijk en snel als ‘n raksist weg te zetten en ook om daarmee te laten zien dat ik, MENEER DE GREEF, ook potsjes kan bakken met zonder capslock. Met je raksime.]

  Nou stoer hoor, MENEER DE GREEF. Gewéldig.

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  Antwoord aan  Monade
  25/10/2018 - 22:00 22:00

  Om aan de goede kant te kunnen blijven staan moet je dat wel af en toe bewijzen..

  grotesnor
  25/10/2018 - 18:29 18:29

  * als je een meisje van negen bent dat
  * huis-tuin-en-keukenhaat
  Of zijn dat satirische stijlfiguren?

  Verder vind ik het wel tijd worden voor (al dan niet gekleurde) Griet. Dat hele Sinterklaasfeest is nu lang genoeg een mannenbolwerk geweest!

  N=1
  N=1
  Lid
  26/10/2018 - 09:42 09:42

  Comic fucking sans??? Zij is so wie so af.

  Arduenn 
  28/10/2018 - 21:00 21:00

  DIt kan niet echt zijn. Ook toevallig dat Kimerly’s Twitteraccount pas sinds 2 oktober bestaat.

  MR.M
  MR.M
  Gast
  22/11/2018 - 18:09 18:09

  Haar nederland islam lendig

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN