More

  RECENTE POSTS

  Zondagsfilmpjes 96 – Knives Out en I Am Mother

  Vandaag is het Internationale Vrouwendag! En aangezien u allemaal een vrijgezelle man bent die genoeg heeft aan een zolderkamer met een computer, zitten er vandaag geen speciale vrouwenfilms in de Zondagsfilmpjes: In Knives Out onderzoekt een detective de moord op de patriarch van een op zijn erfenis azende disfunctionele familie. En I Am Mother toont de belevenissen en beslommeringen van een meisje dat in een post-apocalyptische wereld, wordt opgevoed door een robotmoeder.

  4-5sterren
  Knives Out – VS (2019) – Rian Johnson


  Als de beroemde en stinkend rijke schrijver Harlan Thrombey (prachtrol van Christopher Plummer) op een dag dood wordt gevonden in zijn kamer, start de gedistingeerde detective Benoit Blanc (Daniel Craig), samen met de politie, een onderzoek naar zijn dood. Als in een heus Agatha Christieverhaal, wordt de hele familie en het personeel bijeen geroepen en worden ze een voor een ondervraagd, teneinde alle losse eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Gaandeweg blijkt er binnen de familie (uiteraard) heel wat meer te spelen dan je zou kunnen vermoeden.
  Hoewel Knives Out heel makkelijk een dertien-in-een-dozijn detectiveverhaaltje had kunnen zijn, weet het intelligente script dat te omzeilen. Het verhaal wordt lekker langzaam opgebouwd en zet je hier en daar met een aantal wtf-momenten, goed op het verkeerde been. Voeg daar een uiterst vermakelijke, veelzijdige cast (o.a. Chris ‘Captain America’ Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Toni Colette en Don Johnson) aan toe en je hebt een erg leuke en spannende film waar je je zondagmiddag prima mee kunt doorkomen.
  Misdaad/Comedy/Drama – IMDb 8.0RT 97%MagnetNL ondertitels

  4-5sterren
  I Am Mother – Aus (2019) – Grant Sputore


  Een meisje (Daughter) wordt in een kruising tussen een laboratorium en een high techfabriek opgevoed door een robot (Mother). De dagen verlopen volgens een strak schema van eten, leren en bewegen. Niet echt de allerleukste manier om je jeugdjaren door te brengen. Maar Mother en Daughter maken er het beste van en het semigezinnetje lijkt het repetitieve leventje prima te kunnen volhouden. Tot Daughter nieuwsgierig wordt en zich net als Doe Maar begint af te vragen of dit alles is, wat er is. ‘s nachts gaat ze op onderzoek uit en al gauw ontdekt ze dingen. Over die ‘dingen’ mag ik niets zeggen natuurlijk, dat begrijpt u. Als dan op een nacht ook nog bij de accommodatie aangeklopt wordt door een vrouw die allemaal vreemde dingen over de buitenwereld vertelt, begint Daughter te vermoeden dat Mother misschien helemaal niet haar moeder is. En dat leidt weer tot gebeurtenissen en een conclusie waar u fijn met wat vrinden over na kunt babbelen.
  Want zo’n film is I Am Mother. Geen dom kladje dat er even tussendoor gerausd is ter vermaak van een stelletje op makkelijke actie en wat tieten beluste RTL7-kijkers. Nee, dit is een filmpje voor ons zijn de mensen, die houden van veertien diepere lagen. En die zitten er genoeg in deze zoektocht naar zelfstandigheid, zelfbewustzijn en essentie van Daughter. Laat u dus ook niet op het verkeerde been zetten door het relatief lage cijfer op IMDb. Dat is gegeven door ‘gebruikers’. En daar staan wij als RC’ers natuurlijk mijlenver boven qua interligentsie.
  Sci-Fi/Mysterie/Drama – IMDb 6.8RT 90%NetflixMagnetNL ondertitels.

  Meer zondagsfilmpjes? Klikt u dan hier! Meer van deze auteur? Lees dan ook eens zijn fijne ku(ns)tbeschouwingen, of waarom hij lutsers met een camera haat.
  Retecool houdt van demense en we stellen het ten zeerste op prijs als u uw liefde voor ons laat blijken, door ons de moeder te liken op Facebook.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Willem Treur
  Redacteur
  08/03/2020 - 14:12 14:12

  Dit heerst heel hard.

  horrorneefje
  Lid
  11/03/2020 - 17:37 17:37

  Maandenlang furieus F5’en wordt beloond. Nieuwe zondagsfilmpjes!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN