More

  RECENTE POSTS

  Zondagsfilmpjes 95 – Dolemite en Buster Scruggs

  We hebben de eerste nachtvorst weer gehad en de ‘r’ zit ook al een tijdje in de maand. Hoog tijd voor Zondagsfilmpjes dus!

  Vandaag de comeback van Eddie Murphy in Dolemite Is My Name en zes verhalen uit het Wilde Westen van de Coen Brothers in The Ballad Of Buster Scruggs.


  Dolemite Is My Name – VS (2019) – Craig Brewer

  Rudy Ray More is een gemankeerde stand-up comedian en als zanger wil het ook niet echt vlotten. Zijn grappen zijn te plat en zijn platenhoezen te schunnig en hij wordt daarom bij elke platenmaatschappij weggestuurd. Als hij vervolgens besluit om een film te gaan maken is het ook niet vreemd dat geen enkele producent met hem in zee wil gaan. Daarom besluit hij om alles maar zelf te gaan doen. Zijn vuilbekkende, kung fu vechtende, zingende, onrecht bestrijdende alter ego Dolemite wordt vervolgens een grote Blaxploitationhit! Maar de weg naar sterrendom is lang en moeilijk.
  Dolemite Is My Name is een geweldige biopic+ over Rudy Ray More. Het verhaal, de sfeer die wordt neergezet, de muziek; alles klopt. Maar wat er vooral klopt is de cast. Eddie Murphy is Dolemite. En niet alleen zijn rol, maar de hele film en zeker ook de bijrol van Wesley Snipes zijn Oscarnominatie-waardig! Dat las u inderdaad goed. Welsley Snipes en Oscarwaardig in één zin. Dolemite is heerlijk voor de Zondagmiddag. Dus zit terug, ontspan en ga die film zien!
  Drama/Comedy – IMDb 7.4RT 97%NetflixMagnetNL ondertitels

  4sterren
  The Ballad Of Buster Scruggs – VS (2018) – Coen Brothers

  In zes verhalen vertellen de gebroeders Coen iets over het harde leven en overleven in het Wilde Westen. We zien een zingende revolverheld, een bankrover, een rondreizende impresario zonder scrupules, een bejaarde goudzoeker, een groep landverhuizers in een karavaan, en een stel perverse premiejagers in een koets. Het zou natuurlijk te makkelijk -en de Coen Broeders onwaardig- zijn om de filmpjes als losse verhaaltjes te zien. En dat zijn het dan ook niet. De film heeft meer diepgang dan je misschien op het eerste gezicht zou denken. Wat als een rode draad door de hele film loopt is de dood. En die wordt dan weer heel smaakvol, dan weer heel verrassend of recht in je gezicht, maar altijd met een twist in beeld gebracht. Mijn favorieten zijn toch wel De Goudzoeker (want Tom Waits) en het verhaal over de karavaan (want verrassend en in je gezicht).
  Wat mij betreft hebben de heren Coen met Buster Scruggs weer een juweeltje van een film afgeleverd die prima staat tussen hun andere pareltjes.
  Western/Drama/Comedy – IMDb 7.3RT 91%NetflixMagnetNL ondertitels.

  Meer zondagsfilmpjes? Klikt u dan hier! Meer van deze auteur? Lees dan ook eens zijn fijne ku(ns)tbeschouwingen, of waarom hij lutsers met een camera haat.
  Retecool houdt van demense en we stellen het ten zeerste op prijs als u uw liefde voor ons laat blijken, door ons de moeder te liken op Facebook.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Reet
  Beheerder
  03/11/2019 - 17:19 17:19

  Ik ga Buster Scruggs nog maar eens een keer kijken.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  04/11/2019 - 13:23 13:23

  Ik voelde me nog meer neger na het zien van Dolemite

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  04/11/2019 - 13:35 13:35

  Sha Baz? Ben jij dat?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN