More

  RECENTE POSTS

  Zondagsfilmpjes 93 – Sweet Country en Calibre

  Hoera! Het is een frisse zondag en dat betekent tijd voor Zondagsfilmpjes! We beginnen met Sweet Country: een Australische western over een Aboriginal knecht die (expres) een blanke doodschiet, met alle gevolgen van dien. En als tweede de thriller Calibre: twee mannen gaan jagen en schieten (per ongeluk) iemand neer.

  4sterren
  Sweet Country – AUS (2017) – Warwick Thornton

  Aboriginal Sam wordt in het Northern Territory van de jaren 20 van de vorige eeuw, door zijn baas uitgeleend aan een bevriende boer om klusjes op zijn boerderij te doen. Waar Sam’s baas een vriendelijke predikant is, die het goed voorheeft met zijn personeel, is deze boer het tegenovergestelde; een vervelende dronkenlap, die Sam als vuil behandelt. De boel escaleert op een gegeven moment dermate uit de hand, dat Sam de boer doodschiet. Sam is nu een gezochte moordenaar en slaat op de vlucht.
  Sweet Country is een prima western. Lekker rauw, stoffig en langzaam, prachtige beelden en fijne karikaturale karakters van onder andere Sam Neill. Daarnaast geeft de film een mooi beeld van de tijdsgeest en de relatie tussen de blanken en Aboriginals. Geen leuk filmpje, maar wel een goed filmpje.
  Western/Drama – IMDb 6.9RT 95%MagnetNL ondertitels

  4sterren
  Calibre – GB (2018) – Matt Palmer

  Twee vrienden gaan naar een dorpje ergens in de Schotland Hooglanden om te jagen. Na een avondje gezellig zuipen met de lokale bevolking, gaan ze de volgende dag met een enorme kater op pad. En vanaf dat moment gaat het nogal mis. Een van de twee schiet tijdens het jagen per ongeluk iemand dood. Ze staan voor een dilemma: vluchten of net doen of er niets aan de hand is. Ze kiezen voor het laatste. In de hechte gemeenschap vallen de twee echter behoorlijk op en het wordt door allerlei complicaties steeds lastiger om hun mooi-weerspelerij vol te houden.
  Calibre is een spannende thriller met aardig wat momenten waarop je tegen je scherm zou willen schreeuwen. Of in ieder geval hoofdschuddend van ongeloof je handen ten hemel zou willen werpen. Want de keuzes die de heren maken en de situaties waarin ze verzeild raken zijn af en toe van een behoorlijk hoog “oh nee”-gehalte. Verder wordt ook de beklemmende sfeer van de hechte dorpsgemeenschap heel mooi in beeld gebracht. Thriller – IMDb 6.7RT 93%NetflixMagnetNL ondertitels.

  Meer zondagsfilmpjes? Klikt u dan hier! Meer van deze auteur? Lees dan ook eens zijn fijne ku(ns)tbeschouwingen, of waarom hij lutsers met een camera haat.
  Retecool houdt van demense en we stellen het ten zeerste op prijs als u uw liefde voor ons laat blijken, door ons de moeder te liken op Facebook.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN