More

  RECENTE POSTS

  Zondagsfilmpjes 80

  Vandaag in de Zondagsfilmpjes: Twee broers overvallen banken voor het goede doel en bezorgen ons daarmee een erg fijn filmpje voor deze zondagmiddag.

  4sterren
  Hell Or High Water – VS (2016) – David Mackenzie


  Vaak is het dertien in een dozijn als het om bankovervalfilms gaat, maar soms, heel soms komt er een filmpje voorbij dat net even iets beter z’n best doet. Zo’n filmpje is Hell Or High Water.

  Twee broers krijgen te horen dat er een executieverkoop van hun ouderlijk huis aan zit te komen. Om dit te voorkomen moeten ze binnen een week de achterstallige hypotheeklast inlossen. Ze besluiten om net zo veel filialen van de bank waar de hypotheek loopt, te overvallen tot ze het bedrag bij elkaar hebben. Het gaat een tijdje goed (ongeveer 2 filialen), tot het moment dat de tegen zijn pensioen aan zittende Texas Ranger Marcus (fijne rol van Jeff Bridges!) zich ermee gaat bemoeien.

  Bovenstaande beschrijving voldoet ongeveer 114% aan de nog iets verder daarboven geschreven dertien in een dozijn-opmerking over bankovervalfilms. Ware het niet dat deze film het in de 1 uur en 40 minuten die hij duurt, voor elkaar krijgt om zonder te verzanden in clichés, een spannend en onderhoudend verhaal neer te zetten. Alles wat er gebeurt is gewoon raak en op z’n plaats. Dus verwacht geen onnodige actie en explosies. Dat zit er niet in. Deze film heeft namelijk alleen maar nodige actie en explosies. Voeg daar nog wat prachtig geschoten beelden en een onderhuidse, tot nadenken aanzettende, maatschappijkritische blik aan toe en je hebt een hele fijne moderne western die de tand des tijds zeker gaat doorstaan.

  Misdaad/Drama – IMDb 8.1RT 98%MagnetNL ondertitels
  Meer zondagsfilmpjes? Klikt u dan hier! Meer van deze auteur? Lees dan ook eens zijn fijne ku(ns)tbeschouwingen, of waarom hij lutsers met een camera haat.
  Retecool houdt van demense en we stellen het ten zeerste op prijs als u uw liefde voor ons laat blijken, door ons de moeder te liken op Facebook.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Møhammed Said al Sahaf
  13/11/2016 - 15:43 15:43

  En een nu al klassieke restaurant scene.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN