More

  RECENTE POSTS

  Zondagsfilmpjes 79

  Vandaag in de Zondagsfilmpjes een buddy film met twee buddies die elkaar niet kunnen luchten of zien en een horror / heist film waarin niet alles gaat zoals gepland.

  4sterren
  Hunt for the Wilderpeople – NZ (2016) – Taika Waititi

  Ricky is een nogal lastige jongen. Vandaar dat hij van het ene naar het andere pleeggezin verplaatst wordt. Paula van de kinderbescherming is het zat. Ze plaatst hem als laatste redmiddel voordat Ricky naar de jeugdgevangenis zou moeten, bij een stel dat afgelegen in de Nieuw Zeelandse outback woont. Ongeveer het eerste dat Ricky doet, is ontsnappen. In zijn eentje gaat hij de wildernis in. Zijn nieuwe pleegoom Hec (prachtige knorrepot-rol van Sam Neill) gaat achter hem aan. Niet veel later start er een enorme man-hunt om de twee te vinden, omdat Paula van de kinderbescherming denkt dat Hec, Ricky ontvoerd heeft.
  Met Hunt for the Wilderpeople laat regisseur Taika Waititi zien dat Boy en What We Do in the Shadows geen toevalstreffers waren, maar dat hij een naam is om rekening mee te houden als het om het maken van prima films gaat. Oh en de soundtrack is ook nog eens heel fijn. Veel heersende win kortom!
  Avontuur/Comedy/Drama – IMDb 8.0RT 98%MagnetENG ondertitels
  3-5sterren
  Don’t Breathe – VS (2015) – Fede Alvarez

  In Don’t Breathe volgen we een stel jeugdige inbrekers die op het punt staan een simpel klusje te klaren. Aan de rand van het dorp woont een blinde man die een enorm geldbedrag in huis heeft. Dat wordt dus inbreken en wegwezen. Denken ze. Waar ze niet op gerekend hebben is dat de blinde oude man niet zo hulpeloos is als ze dachten.
  Hoewel het verhaal heel makkelijk had kunnen uitmonden in een clichéfilm, weet regisseur je heel goed op het verkeerde been te zetten en de spanning erin te houden. Dat resulteert in een hele spannende home-invasionthriller, die je anderhalf uur op het puntje van je stoel houdt.
  Misdaad/Thriller – IMDb 7.4RT 87%MagnetNL ondertitels.
  Meer zondagsfilmpjes? Klikt u dan hier! Meer van deze auteur? Lees dan ook eens zijn fijne ku(ns)tbeschouwingen, of waarom hij lutsers met een camera haat.
  Retecool houdt van demense en we stellen het ten zeerste op prijs als u uw liefde voor ons laat blijken, door ons de moeder te liken op Facebook.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN