More

  RECENTE POSTS

  Zondagsfilmpjes 77

  Vandaag twee filmpjes over vrouwen met een missie, die ze niet zonder hulp van een ander kunnen volbrengen. In Grandma roept de de ongewenst zwangere Sage, de hulp van haar tegendraadse oma in, teneinde binnen een dag het geld voor een abortus bij elkaar te kunnen harken. En in The Homesman vraagt de vrome, vrije geest Mary Bee Cuddy hulp aan een aan lager wal geraakte cowboy, om drie gek geworden vrouwen van Iowa naar Nebraska te brengen.
  3-5sterren

  Grandma – VS (2015) – Paul Weitz

  Sage (ze kan er niets aan doen, haar moeder is een vreselijk mens en gaf haar deze naam) is ongewenst zwanger van een loser. Er zit volgens haar maar één ding op: abortus! Maar ze heeft geen geld en wil niet bedelen bij haar moeder, omdat die het niet mag weten. Dus besluit ze haar oma Elle om de benodigde $600 te vragen. Elle is een chagrijnige misantrope cynische vrouw, die nog eens extra humeurig is, omdat haar (lesbische) relatie net op de klippen is gelopen. Maar oma heeft het geld ook niet en dus gaan ze samen op weg om het bedrag bij elkaar te krijgen. Grandma is vooral door het spel van de oma een erg amusante film. Je haat haar, maar gaat toch van haar houden. De film snijdt op een luchtige manier ongeveer alle grote thema’s van het leven aan, zonder dat het ook maar ergens opdringerig of prekerig wordt.
  Comedy/Drama – IMDb 6.8RT 91%MagnetNL ondertitels

  4sterren

  The Homesman – VS (2014) – Tommy Lee Jones

  In The Homesman moet Mary Bee (prima rol van Hilary Swank), drie andere vrouwen begeleiden van het Wilde Westen naar de beschaafde wereld. De vrouwen zijn letterlijk gek geworden van de ontberingen die ze hebben moeten doorstaan in de keiharde wereld aan de New Frontier. Deze reis is echter dusdanig gevaarlijk, dat ze het niet alleen aandurft en de hulp inroept van de aan lager wal geraakte premiejager George Briggs (een, eveneens prima rol van Tommy Lee Jones). Het leuke aan The Homesman is, dat het nu eens geen standaardwestern met cowboys en indianen is, maar een goed -zij het enigszins langzaam op gang komend- verhaal, verpakt in een sobere, harde western.
  Western/Drama – IMDb 6.6RT 82%MagnetNL ondertitels.

  Meer zondagsfilmpjes? Klikt u dan hier! Meer van deze auteur? Lees dan ook eens zijn fijne ku(ns)tbeschouwingen, of waarom hij lutsers met een camera haat.
  Retecool houdt van demense en we stellen het ten zeerste op prijs als u uw liefde voor ons laat blijken, door ons de moeder te liken op Facebook.

  Zondagsfilmpjes 77 krijgt van de redactie van Retecool een gemiddelde beoordeling van:

  4.49 op een schaal van 1 tot 5. Deze score is gebaseerd op 14 redactieleden.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN