More

  RECENTE POSTS

  Zondagsfilmpjes 66

  Na een zomer lang elk weekend bbq’en, is het dan eindelijk weer tijd om de komende grijze, gure, druilerige, koude zondagen, op de bank te hangen en lekker filmpjes te kijken. We trappen het nieuwe seizoen af met een ontzettend zomerse feel-good animatiefilm en een uiterst depressief Scandinavisch drama. Dat u dus wat te kiezen heeft naar gelang uw pet staat zeg maar.

  Chico & Rita – Spanje (2010) – Fernando Trueba

  In het Havana van 1948, tijdens de hoogtijdagen van de Cubaanse Jazz en de invloeden daarvan op de bebop, is Chico een jazzpianist en Rita een getalenteerde zangeres. De muziek en de romantiek verenigt deze twee en trekt ze uit elkaar. Brengt ze tot grote hoogten en stuurt ze door diepe dalen. De animatiestijl van Chico & Rita is eerst misschien een beetje wennen, maar dat duurt niet lang. Door de prachtige muziek word je al snel in het verhaal getrokken en waan je je even anderhalf uur in een totaal andere wereld. De vele cameo’s en muziek van bekende jazzartiesten als Charlie Parker, Tito Puente, Dizzy Gillespie en Thelonius Monk zijn erg leuk voor de kenners, maar ook voor de leek valt er op muzikaal gebied genoeg te genieten. De soundtrack van de in 2013 overleden jazzpianist Bebo Valdés (op wiens leven de film deels is gebaseerd) is een lust voor het oor. Die soundtrack Tjekt u hier. Prima feel-good zondagmiddagvermaak!
  Animatie/Drama/Romantiek – MvD 8.0 – IMDb 7.2RT 86%Magnet – incl. EN ondertitels

  Oslo, 31. august – Noorwegen (2011) – Joachim Trier

  Geheel in contrast met de feel-good van Chico & Rita is dit Noorse drama over de 34-jarige drugsverslaafde Anders, die zijn leven weer op de rit probeert te krijgen. Als onderdeel van van zijn afkickprogramma moet hij gaan solliciteren in Oslo. Dat doet hij ook inderdaad, maar hij maakt daarnaast gebruik van de gelegenheid om oude vrienden en familie te bezoeken. De eens zo veelbelovende Anders gaat daarbij de confrontatie met zijn verleden, zijn toekomst, de mensen die hij ontmoet en zichzelf aan. Dat men in Scandinavië iets te weinig zonlicht krijgt en daar een beetje neerslachtige films door gaat maken, blijkt ook weer uit deze film. Een behoorlijk somber gebeuren dus. Maar dusdanig verfilmd dat hij naderhand nog wel even blijft hangen. Overigens zonder dat het ergens een sentimentele jankboel wordt.
  Fantasy/Drama/Bio – MvD 7.5 – IMDb 7.6RT 98%Magnet – incl. EN ondertitels

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN