More

  RECENTE POSTS

  Zondagsfilmpjes 59

  Housebound – Nieuw-Zeeland (2014) – Gerard Johnstone

  Zo af en toe duikt er vanuit Nieuw-Zeeland een filmpje op zonder ringen en hobbits dat zeer de moeite waard is. Zo ook Housebound. In deze vermakelijke horrorfilm met komische momenten krijgt de twintiger Kylie door de rechter huisarrest opgelegd in haar ouderlijk huis. Nou zou dat op zich nog niet eens zo’n heel erge straf zijn, ware het niet dat haar moeder een praatzieke bemoeial is, er een Windows 3.1. computer met internet uit het jaar 0 staat en, oh ja, dat het huis bezeten is. In eerste instantie gelooft Kylie daar niets van. Maar wanneer er ineens allerlei vreemde gebeurtenissen in de nacht plaatsvinden, begint ze zich af te vragen of er niet meer aan de hand is. En dat is er. Veel meer zelfs. Housebound is een buitengewoon vermakelijke en originele horror, met een glansrol voor de kletsgrage moeder.
  Comedy/Horror/Mysterie – IMDb 6.8RT 96%MagnetNL ondertitels

  Love Is Strange – VS (2014) – Ira Sachs

  Ben en George (prachtige rollen van heersacteur John Lithgow en Alfred Molina) zijn al 39 jaar een stel en besluiten dat het tijd is om te gaan trouwen. De hosmofobe school waar George werkt vindt dat echter niet zo’n goed plan en George wordt ontslagen. Omdat ze nu de huur niet meer kunnen betalen worden ze gedwongen los van elkaar bij verschillende familieleden te gaan wonen, totdat ze nieuw onderdak hebben gevonden. De nieuwe situatie stelt ongeveer alle relaties die ze met elkaar, hun vrienden en hun familie hebben stevig op de proef. Prima dramafilm, die zonder sentimenteel te worden toch de gevoelige snaar weet te raken. Vooral de rol van Lithgow is geweldig, maar ook de rest van de cast doet het prima.
  Drama – IMDb 6.9RT 94%Magnet – Inclusief EN ondertitels (losse srt)
  [wp-review]

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Wtrdk
  Lid
  18/01/2015 - 14:06 14:06

  Housebound laatst gezien, inderdaad erg vermakelijk en redelijk origineel. Aanrader.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  18/01/2015 - 21:25 21:25

  Net Housebound gezien: wat Wtrdk zegt.

  Weirdoinventor
  Lid
  18/01/2015 - 21:26 21:26

  Nou, dan ga ik die maar eens kijken. Heb een tijdje best veel horror gekeken, is er een beetje uitgeraakt de laatste jaren. Tijd voor rehab dus.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN