More

  RECENTE POSTS

  Zondagmiddagkutkoffer: Ramon Prins – Ben ik te min

  Denkt u bij ‘Ben ik te min’ aan een stonede hippie die geen cent te makken heeft, geen seconde heeft opgelet op school, geen zin heeft om te werken en lui is met neuken en mondharmonica spelen?

  Wij ook, ja, maar niet Ramon Prins. Getuige althans zijn cover van ‘Ben ik te min’. U weet wel, van die stonede hippie die nooit zin had om te werken en minder zin om fatsoenlijk mondharmonica te leren spelen.

  Ramon heeft misschien ook geen zin om te werken, maar hij is allerminst stoned. Of high. Of uitgehongerd. Of straatarm.

  Te min bevonden

  Het kortpittige kapsel in de videoclip vindt hem inderdaad te min, maar dat heeft niets met de kar van zijn pa te maken. Ook niet met die gehuurde Audi A1 (want als je geen auto hebt, kun je die ook huren of lenen), overigens (what the fuck doet dat in de clip? JE ZINGT OVER VRETEN VAN DE STRAAT, KWARKBOL! En dan bedoel je daarmee niet een haring bij de kar in Zierikzee). Nee, dat heeft er meer mee te maken dat ze op haar leeftijd ook liever een rijke man met fantastische looks aan de haak slaat. Dat lijkt er niet in te zitten, dus dan maar een Hollandse hits-zanger. Dan rij je tenminste nog in een gehuurde Audi.

  Censuur!!14!

  De cover van Ramon Prins is een kansloos staaltje ‘ik heb het nummer niet begrepen’ in de orde van Patricia Paaij die Jolene covert, al was het alleen maar door de clip. Was dat maar echt zo. Muzikaal is het ook een aantasting van meerdere zintuigen. De tekst is genomen van de gecensureerde versie van Armand’s ‘Ben ik te min’, het laffe aftreksel van zijn eigenlijke tekst dat in de jaren 70 nodig was om ermee op de radio te komen.

  Rijkgeboren hoeren

  Maar die versie had tenminste nog het rauwe van een protestlied tegen rijkgeboren hoeren die denken dat het spannend is om met een tandenloze hippie zich af te zetten tegen het milieu met de gouden wieg. We leven nu in 2017, dus dat soort rauwe emotie willen we niet meer in muziek. In plaats daarvan doen we een repeal-and-replace op de maatsoort, zetten we er een emotieloze synthesizer onder met een ‘feesthit’-beat en de verplichte accordeon. En dan krijg je dus een hollandse hitsversie van ‘ben ik te min’ waarvan de tekst niet op het ritme past omdat nodeloze censuur het metrum tot op het bot verneukt heeft en Ramon Prins te lui was om er een paar nieuwe woorden bij te bedenken. De tekst ‘jouw moeder die ik moest aanhoren met haar achterlijk gezeik over de studie van je broer, die dooie lul’ en de pure minachting die daaruit voortvloeit is verworden tot een tekst die de daarmee bedoelde dooie lul zelf had kunnen uitspreken ‘jouw moeder die ik moest aanhoren met haar gezwam over de studie van je broer’. Alsof Alexander Pechtold een speech van Geert Wilders van nuance voorziet, maar dan minder wenselijk.

  Kotsende mokkels in bikini

  En dan willen we toch nog even terugkomen op de clip. We realiseren ons dat de clip niets te maken hoeft te hebben met de inhoud van het liedje. Zo stond Metallica in ‘Whiskey in the jar’ een op een huisfeestje te spelen en was die clip alleen daarom al onrealistisch. Verder werd het hele huis afgebroken en zaten er wijven te kotsen wegens de hoeveelheid drank. Dat heeft natuurlijk niets te maken met de inhoud van het liedje. Hetzelfde geldt niet heel erg voor deze clip, want er wordt op meerder punten geprobeert een connectie tussen de tekst en de inhoud te leggen. Zo zingt Ramon ‘als je maar niet ziet als het jochie met de rozen’ terwijl hij -jawel- een FUCKING BOS ROZEN in zijn hand heeft. Dan gooit hij ze heel ludiek weg. Rozen. Rode rozen. Dat doe je namelijk als je geen cent te makken hebt: rode rozen kopen en die vervolgens op straat flikkeren in plaats van ze aan je mokkel te geven. Dat dat mokkel niet beter kan krijgen wordt bewezen door het feit dat ze dan tóch met hem meeloopt. Aan het eind van de clip zijn de rozen trouwens op magische wijze weer verschenen en geeft hij ze alsnog aan haar.

  We willen maar zeggen: deze cover is top. Als de voorgaande beschrijving u niet heeft overtuigd om dit nummer meteen op repeat te zetten, weten wij het ook niet meer. Dus, zonder verdere vertraging: Ramon Prins – Ben ik te min:

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  27/03/2017 - 10:24 10:24

  Er zit overigens een supergoeie kaasboer (Koetshuysch Kaas) in Zierikzee. En je kunt er prima betaalbaar eten op fijne terrasjes.
  En dan zit je echt niet te wachten op een kwelende Ramon Prins. In plaats van in een Audi, had ik hem liever in een klein rubberbootje in het havenkanaal zien dobberen…net na hoog-water.

  Ramon
  Ramon
  Gast
  04/04/2017 - 09:56 09:56

  Grappig stukje manne Hahaha alleen dat de audi gehuurd is klopt niet het is namelijk me eigen wagen 😉

  Marilene
  Marilene
  Gast
  07/08/2018 - 14:39 14:39

  Agree, Ploppo. De clip gaat helemaal nergens over, het is amateurwerk ten top. Zeg nou zelf; zo’n waggelende frietzak…niet eens een MOOIE meid in de clip…woorden die totaal niet in de zinnen passen…een bos rozen die in de handen van die griet worden geramd….seriously?? Wat een waardeloos, kansloos en monotoon nummer. Maar ach…wat kun je verwachten…zijn facebook loopt ook niet over van populariteit. Op een hele goede dag delen wel 3 volgers zijn nieuwe clip…..

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN