More

  RECENTE POSTS

  Zomertijd: een landelijke jetlag

  Het is weer eens tijd om de klok te verzetten, dus we hebben dit weekend en maandagochtend allemaal weer een landelijke jetlag (en Ancilla een excuus om niet bij een interview te komen). En dat zuigt.

  Zomertijd is een achterlijk idee waar we met z’n allen totaal niet wijzer van worden, maar wel een heel stuk gedesorienteerder en chagrijniger. Het waarom ervan is de meeste mensen totaal onduidelijk en voor zover ons het ooit correct is uitgelegd zijn we het vergeten. De laatste keer dat wij dachten “goh, was het maar weer zomertijd”, was nooit. “Was het maar weer zomer”, ja, dat wel. Het weer vandaag begint tenminste ergens op te lijken. Maar de zomertijd mag wat ons betreft terug naar de magische kast waar het ding vandaan kwam. EN BLIJF DAAR!

  Maandag: iedereen een dubbelkuthumeur

  En puur omdat we er geen zin in hebben, halen we uit die magische kast nog even deze klassieker van John Oliver: Daylight Saving Time – How is this still a thing? Maar echt!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  25/03/2017 - 19:48 19:48

  Als avondmensen kan ik een extra uurtje licht wel waarderen. ‘s Morgens om 5 uur man het wat mij betreft aardedonker zijn.
  Dus als de zomertijd afgeschaft wordt emigreer ik naar Engeland..

  Hoofdmeester
  26/03/2017 - 20:32 20:32

  Mensen die zich hier druk over maken (omdat ze bijvoorbeeld ‘last’ hebben van het verzetten van de klok) zijn, naast ontzettende aanstellers. ook het soort mensen dat op feestjes op de obligate beleefdheidsvraag ‘hoe gaat het?’ uitvoerig vertellen over de aambeien die hen nachtenlang wakker houdt. Dat slag mensen, je kunt ze beter stelselmatig vermijden en negeren.

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  Antwoord aan  Hoofdmeester
  27/03/2017 - 10:37 10:37

  Ja man, die hoofdpijn die ik nu heb, heb ik gewoon zelf verzonnen en ik heb zeker geen last van dat uur verschil. Dat iets voor jou geldt, betekend nog niet dat het voor iedereen zo is. Maar bedankt voor deze heldere uitleg hoor, ik zal mijn best doen om te stoppen met mij aan te stellen.

  Hark
  Hark
  26/03/2017 - 20:51 20:51

  Een jetlag, serieus? Ik heb anders nog nooit iemand horen klagen over een jetlag na een tripje naar Londen. Maar goed ook, want diegene zou ik behoorlijk keihard hebben uitgelachen.

  Gewoon een beetje op tijd naar bed en je overleeft het echt wel MC.

  Weirdoinventor
  Lid
  27/03/2017 - 13:52 13:52

  Ik heb daar ook zo’n hekel aan, mensen met een dubbele nationale tijd. En bij het CDA zeggen we dan: je moet kiezen. En kies je voor wintertijd? Dan rot je maar op naar waar de zon niet schijnt.

  Lijmtang
  27/03/2017 - 15:31 15:31

  Ik krijg altijd zo’n pijn in de rug van het klokverzetten. Daarom verzet ik tegenwoordig alleen maar de tijd.

  Bismarck
  27/03/2017 - 18:17 18:17

  Het wordt tijd dat die aarde eens wat langzamer gaat draaien. Ik wil gewoon 25 uur in een dag, niet 23.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN