More

  RECENTE POSTS

  Zo voorkom je oud Aziatische buikloop bij je bami 2.0

  Er is natuurlijk helemaal niets lekkerders dan een goeie bak bami van de lokale Chinese Muur. Althans, er zijn wel zeker duizend andere dingen, maar soms heb je gewoon heel erg de neiging om dertien-in-een-dozijn kleffe drek naar binnen te schuiven en ieder respect voor voedsel te laten varen.

  En, uw redactie weet daar alles van (van horen zeggen), daar blijft dus altijd een pak of 14 over met restjes. Die u dus de dag erna met gevaar voor eigen leven kunt gaan opbakken. Maarrrrr, hier op Retecool leer je dus heel snel hoe je de risico’s beperkt en niet met een extragratis ongeplande colon-cleaning de week begint.

  Belangrijk is dat nadat je in die fase komt waarin je nog kunt blijven eten maar dat je dan weet dat het huilen wordt stopt met eten en de boel in de koelkast schuift. Een van de verneukeratieve dingetjes daarin is dat je als je dat niet doet een enorme bacteriegangbang die uiteindelijk lijdt tot buikloop. Of niet. Als je mazzel hebt, of onze superhandige regels volgt.

  Regel één bij het opbakken is dat je echt compleet de typhus eruit bakt. Als je wel eens vol met je beide knuisten in een bak bami gezeten hebt weet je dat die volledig onder de olie zitten. Dus een scheut olijfolie, of boter, of arachideolie, of zonnebloemolie, of wat je dan ook maar in huis hebt, het is niet dat het er beter van gaat smaken, in de pan en je bent helemaal reddy. Je donderstraalt dan gewoon alles ondersteboven in de pan en begint het om te scheppen. We raden een wok aan, of een hapjespan, of een gewone pan als je gewoon een beroerd uitgeruste keuken hebt.

  Op dit moment moet je gewoon zorgen dat het krokant is. Belangrijk is dat je de bak met gemixte drek om blijft scheppen want anders blijven er stukken half verwarmd en dan sta je dus morgenochtend de dunne satésaus van je glazuur te schrobben. In je badkamer.

  Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Daarnaast is er sinds kort ook een speciaal Vretecool-forum. Hier kan je suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

  5 2 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  20/06/2017 - 17:05 17:05

  Oh ik zie het al, ik doe het helemaal verkeerd! Ik koop altijd als ik zin in bami heb, teveel gyros (of een schotel die ik niet op kan, waar in ieder geval ook gyros bij zit) bij één van de vele lokale grillrooms en mik die, inclusief ui en eventuele andere semibewaarbare groente (hoort er paprika bij de gyros? Sommige grillrooms denken van wel) de koelkast in, nadat ik me vol gevreten heb. de Dag erna gaat de gyros op hoog vuur de pan in en kook ik er zelf mie (of noedels of rijst, allemaal hetzelfde toch?) bij, om die dan met wat wokolie en kruiden naar smaak in de wok bij de gyros te gooien en nog ff mee op te bakken. Best lekker op een katerzaterdagochtend rond 14 uur, al lukt het niet altijd van dat geen gratis colon-cleaning (misschien interpreteer ik semibewaarbare groente soms te ruim, of ik doe de flepzortruc niet enthousiast genoeg).

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN