More

  RECENTE POSTS

  Zenmorgenmomentje: motoronderhoud

  Ik weet niet hoe het met u zit maar ik krijg een mooi gevoel van rust en tevredenheid als ik naar dit soort ‘clean ’em up’ videos kijk. Dat zal ongetwijfeld de latente huisman in mij zijn, maar ik vind het altijd prettig om te zien wanneer er onmiddellijk eer van je werk is. Ontvetten, schrobben of bladeren vegen bijvoorbeeld. Om met de grootmeester van de Deja Fu, Lu Tze, te spreken: Ï am a little man and I carry a broom. Everyone has some mess that needs clearing up. What harm is a man with a broom ?” Een mooie manier om uw vrijdag mee te beginnen en de zin van uw eigen arbeid nog eens te overpeinzen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Wtrdk
  Lid
  28/11/2014 - 11:38 11:38

  Ik krijg dat gevoel ook altijd bij Wheeler Dealers. Jammer van die overenthousiaste schreeuwerige Mike Brewer, maar als Edd China bezig is ben ik gefascineerd…

  Balsaq
  Balsaq
  28/11/2014 - 11:54 11:54

  Is ook mooi. Ik heb zelf een keer de gelegenheid gehad om een luchtgekoelde motor (net als deze) gedeeltelijk te demonteren (nieuwe zuigerveren, dus alles tot en met het cylinderblok eraf), en weer te monteren.

  Dat is mooi werk, vooral ook omdat je ziet hoe eenvoudig het eigenlijk werkt.

  Het moment wanneer je de startknop drukt (dit was een motorfiets), en motor daarwerkelijk tot leven komt, is een moment van erg veel voldoening.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  28/11/2014 - 12:07 12:07

  Het ultieme moment van opluchting is wanneer je na het in elkaar zetten diverse onderdelen overhoudt en de motor toch als een zonnetje loopt.

  Dehnus Nörder
  Dehnus Nörder
  28/11/2014 - 13:24 13:24

  @1
  Jup, maar dat is Discovery en ander “troep”. Dat moet altijd een reality show zijn over het verdienen van geld om zo de laagst mogelijk gemene deler geïnteresseerd te houden. Als je Ed China gewoon een half uur een auto laat opknappen en algemene reparaties laat doen en uitleggen dan zou ik ook eerder kijken.

  Maar ja dan gaat de “LOL PAWNSTARS!” kijker wegzappen want die heeft de aandachtsspanning van een hamster met XTC. Maar een goede wekelijkse documentaire die netjes en goed uitlegt, zonder “LOL we gaan onderhandellen” of “EENS KIJKEN OF WE EN SNELLE AUTO KUNNEN VINDEN OM TE RACEN!” er tussendoor zou ik voor afstemmen. :). Blijft mooi om te zien hoe een vakman werkt en uitlegt hoe hij iets maakt :).

  Mooier dan “En hier het eindresultaat en daar mag ik eventjes in rijden”. Nu moet ik zeggen dat Ed China ook heel goed uit kan leggen, heeft een beetje het “Bob Ross” effect ;). Als je daarna naar je versnellingsbak en het vergelijkt met hoe hij het maakt (Schilderij kijkt) dan denk je spontaan :”Nou dat is wel een heel groot vrolijk foutje (happy accidents)” 😀

  grotesnor
  28/11/2014 - 15:47 15:47

  Dat is nog eens leuk sleutelekijke! En dubbele punten voor de Pirsig-referentie.

  Bart
  Bart
  Lid
  29/11/2014 - 16:06 16:06

  4-dubbele punten wegens ook nog Pratchett citaat…

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN