More

  RECENTE POSTS

  Youpubers

  Kinderen. Ik heb ze. Twee zelfs. En waar wij vroeger nog door ons moeder voor de TV werden weggejaagd om buiten te gaan spelen, kijken mijn kinderen helemaal geen televisie meer. Ongeduldig zappen tussen al het aanbod aan kinder TV wanneer er reclame is, tenenkrommende nagesynchroniseerde series over “tieners ogenschijnlijk zonder ouders die volwassen dingen doen en daar niet goed in zijn waardoor het uitloopt op een chaos” zijn ook al passé. Gamen? Ook niet echt. Er wordt wel eens wat geminecraft of Gary’s Mod gespeeld, maar het gros van de tijd wordt er voornamelijk naar Youtube gekeken. En dan het liefst naar game reviews. En net als bovengenoemde Tiener series, blijkt ook hier een vast concept de gouden greep. Men neme een webcam en wat screen capture software. Gaan in de slaapkamer zitten. Begin met gamen, en als je poppetje dood gaat of bijna, dan ga je heel hard schreeuwen. HEB je vrienden, dan verhoogt het de feestvreugde als zij vanaf bed mee gaan gillen. De uitvinder van dit concept, PewDiePie heeft hiermee, met dank aan 36 miljoen subscribers, zo’n 22 miljoen dollar verdiend. Dat zelfde bedrag hebben ouders al gecrowdfunded voor diegene die Jacksepticeye voor altijd de mond kan snoeren. Want ook al hebben de jongens een koptelefoon op, zijn gegil dringt echt overal doorheen. Naar de dierentuin of pretpark er ook al niet meer bij. Saaaai. Nee, HIER willen ze naar toe. U kunt begrijpen wat hun reactie was toen we zeiden dat we kaartjes hadden weten te krijgen. De Hontd zit nog steeds te rillen achter de wasmand.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  biermeester
  21/05/2015 - 16:20 16:20

  South Park heeft er al alles over gezegd wat er over gezegd moet worden in het afgelopen seizoen:
  http://www.southpark.nl/full-episodes/s18e09-rehash

  B-sting
  21/05/2015 - 17:07 17:07

  Ah, dat is waarom ik er al met mijn hoofd niet bij kon dat die irritante PewDiePie zo populair is met zijn compleet nutteloze bagger. En puberale ‘prank’ videos. En ene ‘Enzo Knol’ die YouTube me de hele tijd aanbeveeld op de openingspagina, maar ik aan de omschrijving nog nooit toe gemotiveerd voelde om een filmpje open te klikken. Ik ben de doelgroep niet. Kindjes met smaakpapillen die nog in aanbouw zijn wel.

  En wat dat betreft de DYTG, ik zie dat ze de Megafestatie een nieuw leven hebben ingeblazen.

  Dehnus Nörder
  Dehnus Nörder
  Antwoord aan  B-sting
  21/05/2015 - 19:37 19:37

  Nee de reden dat je ze tegenkomt in je “suggesties” is omdat tegenwoordig Google hem plugt. Zowel PewDiePie als Enzo Krol (die laatste is gewoon een slap aftreksel die geen Engels spreekt voor de “Holandse Hits Maandag Mensen”.

  Er zijn wel content providers op Youtube, die begonnen zijn met eigen streaming diensten voordat ze over gingen, maar de meesten zijn gewoon meme beroemdheden of gewoon mensen die met 1 gimick (raar hoedje, hoog schreeuwen of ander simpel dingetje) waardoor ze proberen het succes na te doen en makkelijk rijk te worden.

  Zoals altijd, eentje is als eerste de rest hobbelt er achter aan en er is altijd een bedrijf die plugged. 😛

  E.R. Deoz
  21/05/2015 - 17:35 17:35

  Pubers zijn altijd al hopeloos geweest. Vroegah was het met BreEzAhHs en TMF niet veel beter.

  cspr
  Lid
  21/05/2015 - 18:26 18:26

  Die rare Enzoknol met z’n vreemde filmpjes op dat maffe Youtube: Allemaal zoo nutteloos, en slecht. de jeugd wordt er door bedorven!

  Die rare Gabbers met hun vreemde dansjes op dat maffe Hoousfeestje Allemaal zoo nutteloos, en slecht. de jeugd wordt er door bedorven!

  Die rare Punkers met hun vreemde muziek op dat maffe kraakpand Allemaal zoo nutteloos, en slecht. de jeugd wordt er door bedorven!

  Die rare Hippies met hun vreemde muziek op dat maffe grasveld Allemaal zoo nutteloos, en slecht. de jeugd wordt er door bedorven!

  Die rare Beatniks met hun vreemde muziek in die rare garage Allemaal zoo nutteloos, en slecht. de jeugd wordt er door bedorven!

  Die rare Negers met hun vreemde muziek in die rare achterbuurten Allemaal zoo nutteloos, en slecht. de jeugd wordt er door bedorven!

  Die rare Igor Stravinsky met Le Sacre du printemps in die concertzaal Allemaal zoo nutteloos, en slecht. de jeugd wordt er door bedorven!

  Die rare protestanten met hun geloof in die noodkerk Allemaal zoo nutteloos, en slecht. de jeugd wordt er door bedorven!

  Die rare romeinen met hun goden in tempels Allemaal zoo nutteloos, en slecht. de jeugd wordt er door bedorven!

  Die rare egyptenaren met hun piramiedes Allemaal zoo nutteloos, en slecht. de jeugd wordt er door bedorven!

  Enfin… je snapt waar ik heen wil

  Dehnus Nörder
  Dehnus Nörder
  21/05/2015 - 19:40 19:40

  Mijn grootste probleem is niet het “Let’s play”, maar dat sinds PewDiePie iedereen hem na gaat doen om ook een centje mee te pikken. Daarom wil je soms eventjes kijken naar een spelletje of de muziek even opzoeken, en komt er weer zo’n schreeuwende lulhannes onderdoor met zijn “gimmick” om maar proberen hem na te doen.

  Verder zijn let’s plays best leuk als je de schreeuwlelijks maar uit kunt zetten :P.

  B-sting
  Antwoord aan  Dehnus Nörder
  21/05/2015 - 20:35 20:35

  Of een walkthrough uitzoekt i.p.v. een let’s play, omdat die eerste categorie juist de enige nuttige is: laten zien hoe je in dat ene level nou precies die deur kan openmaken, waar je al weken op vast zit.

  Let’s play zijn meestal 5 seconden interessant. De makers van het redelijk briljante (en toch ook heel puberale) animatie Kud zijn ook een let’s play-kanaal begonnen en dat vond ik 1 filmpje leuk en toen ben ik afgehaakt.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN