More

  RECENTE POSTS

  Wordt het Rutte III of Wilders I?

  Yep. De VVD en PVV maken zich op om samen te gaan regeren. De VVD heeft al subtiel de deur opengezet naar de PVV zonder dat uitdrukkelijk zo te zeggen. En nu laat Geert zijn koranverbod vallen.

  Het zijn de subtiele tekenen die zonder twijfel aangeven dat zodra het verkiezingslokaal sluit, de wederzijdse animositeit gaat verdwijnen als sneeuw voor de zon. Sommigen verbeelden zich dat het niet kan gebeuren. Anderen verbeelden zich dat het misschien iets zou veranderen als Rutte en Wilders een coalitie gaan vormen. Wij lachen om dat soort mensen: alsof Rutte I niet gebeurd is. In welke sprookjeswereld leven mensen die dat denken? Denken ze nu echt dat Wilders zijn beloften wél gaat houden? We herinneren ons Breekpunt 65 nog prima. En Rutte heeft in z’n leven nog nooit geleerd wat een belofte nakomen überhaupt betekent.

  De enige vraag is: wie wordt er premier van deze coalitie? Wordt het Rutte of Wilders? Of zou de kiezer zich nog voor de verkiezingen realiseren dat het Samsom versus Rutte-spelletje van de vorige verkiezingen ook voor Wilders versus Rutte geldt?

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  14 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  14 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  RRRobert
  RRRobert
  Gast
  12/02/2017 - 13:46 13:46

  Wilders als premier zal nooit gebeuren want dan moet hij z’n fractie (lees: ja-knikkers) loslaten. Bovendien, de beste stuurlui staan aan wal, niet op de boeg.

  Maar stiekem hoop ik op een kabinet Wilders, want dat zou m.i. de ultieme ontmaskering van de peroxide-ariër opleveren.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  RRRobert
  12/02/2017 - 21:57 21:57

  Toch wel een beetje een schrale troost hoor. Is toch een beetje als zeggen “maar na de tweede wereldoorlog hadden die Duitsers hun lesje wel geleerd”.

  Ja, ik maak ze gewoon, nog een maand of drie tot het verboden is.

  wouzer51
  wouzer51
  Gast
  12/02/2017 - 15:09 15:09

  Dit hele gebeuren is toch minstens net zo stupide als meedoen met de postcodeloterij? Iemand nog een geldig argument waarom ik überhaupt nog zou gaan stemmen? Dit heeft niets meer met democratie te maken m.i.

  RoHS
  RoHS
  Antwoord aan  wouzer51
  12/02/2017 - 15:30 15:30

  Waarom stemmen? nou niet om het kabinet te krijgen dat je graag wil, wel om te voorkomen dat er een PVV//VVD kabinet komt.
  Alle ander andere denkbare opties zijn minder slecht.
  Het is niet zo heel moeilijk.

  wouzer51
  wouzer51
  Gast
  Antwoord aan  RoHS
  12/02/2017 - 22:32 22:32

  Daar heb je een punt, maar let wel! Door te stemmen ga je nog steeds akkoord met het achterlijke systeem dat er is.

  Massaal niet stemmen is pas een boodschap.

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  wouzer51
  12/02/2017 - 20:34 20:34

  Dan hoor je bij de mensen, die stemmen mogen, maar hun stem opzettelijk niet uitbrengen. Deze mensen zijn het echte klapvee, de echte ja-knikkers.

  De meerderheid wordt gevormd door de partij(en) met de meeste zetels. Deze meerderheid rekent ook alle niet-stemmers tot de aanhang, die zij vertegenwoordigen.

  En de bewuste niet-stemmer heeft geen mening in deze uitleg.

  / het is mijn partij niet en zal het nooit worden, maar ik gun GeenPeil enkele zetels om de zittende partijen te sarren. (het steentje in de schoen.)

  wouzer51
  wouzer51
  Gast
  Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
  12/02/2017 - 22:28 22:28

  “Dan hoor je bij de mensen, die stemmen mogen”. Hiermee accepteer je al de “gevestigde orde”. Hoezo MAG ik stemmen? Natuurlijk mag ik godverdomme stemmen!!!! Het punt is dat als ik stem binnen dit systeem, mijn stem werkelijk geen ene anus waard is.

  En wat bedoel je precies met dat ik geen mening zou hebben? Democratie is kut, maar het minst slechte dat we hebben. Het feit wil alleen dat het systeem hier in het westen helemaal niets met democratie te maken heeft.

  Het systeem is, zoals ik al eerder zei, vergelijkbaar met de postcodeloterij. Je wordt overgehaald om mee te doen, maar wees nou eerlijk, geloof je daadwerkelijk dat er naar je geluisterd wordt?

  De mensen die er met open ogen in tuinen en gaan stemmen en verwachten dat ze iets hebben bijgedragen aan de samenleving, dat is het klapvee! Stop met stemmen en doe zelf werkelijk eens iets voor de maatschappij.

  RoHS
  RoHS
  Antwoord aan  wouzer51
  12/02/2017 - 23:35 23:35

  Tja je kan niet stemmen omdat het systeem je niet bevalt, maar daar speel je vooral de gene die je het minst graag met de touwtjes in handen ziet mee in de kaart.
  zoals al die mensen in de VS die Niet gingen stemmen omdat ze Trump wel en enge man vonden, maar Hillary vonden ze nou ook niet geweldig.
  Hillary zou de geschidenis zijn ingegaan als een matige pesident. Maar wees eerlijk, dat is toch beter dan de losgeslagen gek die er nu zit.
  Er komen vberkiezingen en een uitslag. en niemand krijgt helmaal wat die wil, maar invloed heb je.

  En wat is dat op de RC’s dat mijn post wacht om gemodereerd te worden? goede manier on de discussie dood te slaan.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  wouzer51
  12/02/2017 - 22:27 22:27

  Het is heel simpel. Een groot deel van de zetels gaat nu naar mensen die als bewuste strategie onvrede voeden en met symboolmaatregelen komen die wel lekker wegschreeuwen maar niks oplossen. Of dat nu de racistische straatnamen van Denk/Artikel 1 zijn (denk je echt dat als je als Marokkaan in Nederland geen baan kan krijgen dat dat aan het Sinterklaasfeest ligt?) of het verhogen van de rekenrente voor pensioenfondsen van 50+ (waardoor je kan lenen van de toekomst zonder dat het als staatsschuld op je begroting verschijnt, oftewel exact het truukje dat ons bij het huidige pensioengat heeft gebracht) of de “minder minder minder” van Wilders en een hele schare Geenstijl partijen. En ook de VVD en de SP (die net als de PVV het eerder genoemde rekenrente truukje steunen, om maar eens iets te noemen) roepen (een tikkeltje halfhartig) lekker mee met de meute wanneer het ze uitkomt. Zelfs de SGP probeert nu de populist uit te hangen. Waarom? Omdat ze zien dat het werkt, mensen trappen erin. En het is allemaal onzin waar we heel veel tijd en geld aan gaan weggooien met zijn allen.

  Er zijn partijen die wel een beetje nadenken. Ik ga niet beweren dat daar ook maar één partij tussen zit die in de buurt komt van ideaal. De ideale partij bestaat niet, het zijn fucking politici, en bovendien is een land regeren moeilijk. Maar gegeven de keuze tussen politici die gewoon een beetje normaal doen, zoals de VVD het niet zou noemen, die op een constructieve manier goed beleid willen proberen te maken, en het alternatief die echt alleen maar geïnteresseerd lijken te zijn in de macht (ik denk dat we ondertussen gerust kunnen stellen dat Geert Wilders bijvoorbeeld een geweldig voorbeeld is van het aloude links lullen rechts zakken vullen, met zijn steun voor minder politie, meer privatisering in de zorg etc etc) weet ik wel wat mijn voorkeur heeft.

  En voordat je begint “maar die andere zijn ook slecht, en zo kan ik ze lekker naaien”, denk je echt dat iemand als Rutte er wakker van ligt als jij het land voor hem verkut? Die man heeft echt wel opties hoor, gaat hij gewoon ergens anders voor een grote bank werken. Weet je wie er wel een probleem heeft als we het met zijn allen verkloten? Precies, wij. Ik wil ondertussen, zodra ik klaar ben met mijn wanhoopsmaster, wel eens een fucking fulltime baan hebben, en daarbij is in een magazijn staan echt wel prima. Ik wil graag een huis van meer dan 12 vierkante meter, en dan ook nog neutraal uitkomen aan het eind van de maand. Ik ga niet beweren dat ik de hardste werker van Nederland ben, maar meer dan zestig uur per week draai ik toch wel gemiddeld. Ik wil beleid dat mensen de mogelijkheid biedt om met hard werken een bescheiden succes van zichzelf te maken. Met sommige partijen maken we kans op zo’n beleid, met andere niet.

  Ik ben ook dolgraag cynisch en sarcastisch en nog wat van die dure woorden voor lekker zeiken op alles wat je niet aanstaat (zie bovenstaande paragrafen voor een goed voorbeeld), maar ik kan het me niet meer veroorloven om alleen maar te zeiken. Zeiken is op dit moment een luxe voor mensen die het nog te goed hebben. Maar sommigen van ons kunnen wel een serieuze regering die eens wat dingen gaat regelen gebruiken. We zitten in de Batman and Robin periode van de politiek, en we moeten naar Spiderman. Dat kan. Na elke deconstructie kan een reconstructie volgen, waarin mensen aan zet komen die geleerd hebben van de zwaktes die zijn aangestipt. Maar mensen moeten het wel willen, mensen moeten geïnteresseerd zijn in opbouwen, niet alleen in slopen. Ik wil graag weer gaan opbouwen, omdat het nu moet. En alles wat jij hoeft te doen om mee te doen is te stemmen. Of je blijft lekker thuis, en dan kan je over een jaar of zes zeiken op premier Emile Ratelband met een oranje pruik op.

  Vandaar dus: kansen voor iedereen. (Of vul zelf een slogan naar keuze die je iets minder tegenstaat in.)

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  12/02/2017 - 23:37 23:37

  En dat systeem, laten we er eerlijk over zijn, als mensen echt serieus een beter alternatief wilden instellen zouden we wel burgerinitiatieven zien die om hervormingen roepen, geen massale oproepen tot proteststemmen of niet stemmen. Kennelijk hebben weinig mensen een beter idee…

  RoHS
  RoHS
  12/02/2017 - 15:27 15:27

  Als de PVV de grootste wordt, ruilld de VVD de “0% kans dat ze met de PVV” gaan regeren in voor “de kiezer heeft gesproken, en “dat kunnen we niet negeren”. Maar bij elkaar gaan ze geen 75 zetels halen. Dus geen kabinet met de PVV?
  Natuurlijk wel, want ik denk dat 50 plus wel wil. voor hun waarschijnlijk ook de enige kans om ooit te regeren.
  De VVD leunt achterover en laat de PVV en 50 plus het kabinet afbreken en wast z’n handen in onschuld bij de vervroegde verkiezingen.

  bla
  bla
  12/02/2017 - 18:18 18:18

  een pvvvvd of vvdpvv kabinet kan helemaal niet, daar breekt iedereen zn tong over..

  klaagbaas
  klaagbaas
  13/02/2017 - 05:11 05:11

  Wouzer, In Amerika doen ze massaal niet stemmen en kijk eens naar hoe goed dat voor ze uitpakt. Politici hopen op een ongeïnteresseerd electoraat zodat ze zich niet hoeven te verantwoorden

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  13/02/2017 - 11:59 11:59

  En toch vind ik dat raar, want sociaal economisch staan de PVV en de VVD nog veel verder van elkaar dan de PVDA en de VVD. Nu weet ik al langer dat zowel de VVD, als de PVDA alles doen voor politiek gewin, dus de VVD zal inderdaad als het er op aan komt echt wel aanschuiven bij de PVV. Of Wilders echt wel premier wil worden betwijfel ik, want hij weet zelf ook wel dat hij zijn complete programma in de prullenbak kan gooien als hij daar komt te zitten en dat zal het niet goed doen bij zijn achterban. Laten we niet vergeten dat Wilders eigenlijk gewoon een afvallige VVDer is.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN