More

  RECENTE POSTS

  Word een Afghanistanexpert in 14 minuten!!1!

  De afgelopen weken zijn heel veel vaccinatieexperts op de socials omgeschakeld naar Afghanistanexpert. Dat wilt u zeker ook, maar waar haalt u voldoende informatie vandaan om discussies te kunnen winnen overschreeuwen?

  Nou, daar is Retecool to the rescue met John Oliver. Die heeft afgelopen zondag in 23 minuten op een rijtje gezet wat de vliegende neuk er precies gebeurd is in Afghanistan in de laatste 20 jaar.

  Heb je dan alles om op Twitter in discussie te gaan? Nee joh, zoveel inhoud is helemaal niet nodig, gewoon “feitjes” blaffen en blaffen. Ook een aardige video voor mensen zonder Twitter overigens.

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Roel Zwaar
  Lid
  24/08/2021 - 20:57 20:57

  Verwacht je dat de aandachtsspanne van de Twitterende Facebookgeneratie bijna een kwartier is? Hell no!

  hangmat
  hangmat
  Gast
  24/08/2021 - 22:04 22:04

  Tsja weer zo’n opgepiept receptje van john oliver, al snel afgehaakt. In het startfilmpje wordt al met veel valse dramatiek gesproken over het Amerikaanse transportvliegtuig dat met 800 magere vluchtelingen kan opstijgen, terwijl het dat met meerdere pantservoertuigen in zijn buik gewoon ook al doet. Verder veel dramatiek gelardeerd met actuele amerikaanse politiek, niet grappig en weinig informatief. Als je werkelijk wat meer wil weten raadpleeg dan wikipedia ofzo.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  Antwoord aan  hangmat
  24/08/2021 - 22:14 22:14

  verder had de meneer met het rooie haar en de grote mond natuurlijk gelijk en heeft ouwe biden er een zooitje van gemaakt. Je trekt je militairen natuurlijk niet eerst terug waardoor de evacuees vervolgens moeten rennen voor hun leven, maar haal je eerst de evacuees op en trek je dan pas je militairen terug

  Laatst bewerkt op 2 jaren geleden door hangmat
  Bismarck
  Antwoord aan  hangmat
  25/08/2021 - 07:53 07:53

  En als je zonder urgente situatie ineens duizenden Afghanen naar de VS haalt, heb je heel Trumpistan op je nek zitten, want dat zijn dan natuurlijk allemaal terroristen uit een shithole, waar de Don juist een hek tegen had gebouwd.

  Bismarck
  Antwoord aan  hangmat
  25/08/2021 - 08:39 08:39

  Of anders gesteld, jij hebt duidelijk minuut 18 van het filmpje niet gehaald.

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  Antwoord aan  Bismarck
  25/08/2021 - 09:53 09:53

  Ik heb het nog even gekeken maar weinig info en veel morele verontwaardiging. Duh. Veel Afghanen hebben de afgelopen 20 jaar gewoon hun boterham verdiend bij de Amerikanen. Op dolle dinsdag 1944 namen de NSB ers ook de benen richting Duitsland.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  25/08/2021 - 10:56 10:56

  Oliver heeft gelijk (dat heeft hij wel vaker…).
  De VS zaten er puur uit eigenbelang. Eerst om wraak te nemen voor 9/11 en een afschrikwekkend voorbeeld te stellen voor ieder land dat onderdak biedt aan de VS onwelgevallige terroristen (tenzij je Saudi Arabië heet; dan mag dat wel). Vervolgens om de wapenindustrie lekker wat belastinggeld op te laten stoken. En daarna, om geen gezichtsverlies te lijden bleven ze maar een beetje hangen.
  Nu blazen ze de aftocht. Geen mens had de illusie dat het Afghaanse leger het heel lang alleen vol zou houden, maar iedereen rekende toch wel op een vacuüm van een maand of wat waarin Kaboel nog wel even overeind zou blijven omdat de Taliban tijd nodig zou hebben om van het platteland naar de stad te trekken. Niet dus. Daar heeft de CIA toch mooi gefaald om in te zien hoe de Taliban al in de stad aanwezig waren en gewoon het stokje overnamen. Maar misschien was dat wel bekend en komt deze chaos waarin niet iedere Afghaan die wel eens een paar Amerikaanse sokken gewassen heeft geëvacueerd kan worden eigenlijk wel goed uit.
  Dom rechts geeft Biden nu wel de schuld, maar stiekem willen ze helemaal geen Afghanen opnemen. Laar ze maar verrotten in hun zandbak. America First, je weet toch.

  De amerikanen hebben anti-aircraft wapens voor de Taliban achtergelaten, die simpelweg vanaf de schouder afgevuurd kunnen worden. Dus iedere verlenging na 31-Aug waarbij evacuees per helikopter vanuit geheime plekken in de stad opgehaald worden zijn gedoemd te mislukken. Opschieten dus maar…

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN