More

  RECENTE POSTS

  Woningcorporatie slopen? Lalala geld.

  Een met belastinggeld opgebouwd bedrijf naar de tyfus helpen is tegenwoordig helemaal niet meer zo duur, qua financieel economische balansgelden. Want Vestia heeft met de topman Erik Staal en diens slapende oogtoeknijpers een schikking getroffen voor een totaal van 4,8 miljoen euro.

  Onderdeel van de deal is dat niemand aansprakelijk wordt gesteld. Want de megasalarissen die topmannen van dit soort ondernemingen krijgen zijn voor hun kunde integriteit loyaliteit vaardigheid kennis netwerk en niet zodat als de maatschappij gedupeerd wordt door een ingewikkeld, maar vooral verloren, spelletje russische roullete er ook daadwerkelijk iemand verantwoordelijk is.

  Al met al mogen we blij zijn als Erik Staal onder de streep zijn gouden handdruk (3.500.000 EYPO) nu in moet leveren.. wacht, wat? 1 MILJOEN? Dus onder de streep blijft er 2,5 miljoen over, als dank voor het naar de tyfus helpen van Vestia, dat naast financieel nu dus ook gewoon moreel totaalkapotfailliet is. De vestiavoorlichter heeft daarbij nog het lef om het te hebben over een “hoog bedrag” ook. Alsof ze hem niet in eerste instantie voor 2 miljard aansprakelijk hadden gesteld! Het “kost” Staal nu 0,05 procent daarvan en dan is hij van alles af. Behalve dan van die 2,5 miljoen die er van zijn gouden handdruk over blijft.  Vergeleken met gasten als Erik Staal was Judas gewoon een ambitieloze prutser, Boss Tweed een kansloze faalhaas en paus Alexander VI een leuk stukje inspiratie naar de mensen toe. Maar, haha, als paus zit je vast aan die baan. Erik weet wel beter!

  Links naast de deur van onze bunker staan 14 hooivorken gereed. U weet wat te doen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  06/01/2016 - 12:22 12:22

  “De overige 3,7 miljoen euro wordt betaald door de verzekeringspolis voor Vestia-bestuurders. ”

  Dus dan weet je ook weer waarom de premie van je aansprakelijkheidsverzekering dit jaar omhoog gaat.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  06/01/2016 - 14:57 14:57

  3,7 miljoen is een volledig te verwaarlozen bedrag op de hele verzekeringspot.
  Wij vinden 3,7 miljoen een fors bedrag omdat wij dat niet op ons salarisstrookje hebben staan.

  Hangmat
  Lid
  06/01/2016 - 12:35 12:35

  Heeft het OM hier geen rol? Zou mooi zijn als Staal een paar jaar tussen het andere schorrie morrie op de brits mag achter de muren

  Møhammed Said al Sahaf
  Antwoord aan  Hangmat
  06/01/2016 - 14:00 14:00

  Nee. Bij het OM kijkt men wel uit, je wil niet ineens raar aangekeken worden op de volgende verjaardag van je studievriendjes. En bovendien zijn we hier geen bananenrepubliek a la IJsland waar ze zomaar falend en frauderend managementtuig een paar jaar de bak in gooien.

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
  06/01/2016 - 19:05 19:05

  Het falend managementtuig? U bedoelt het hoofd financiële afdeling van Vestia, de raad van toezicht van Vestia en de equivalente heren bij de bank?

  Ja, meneer Staal mag van mij ook de rest van zijn leven droog brood vreten en slapen onder een brug (geen medelijden), maar de topman van ‘zijn’ bank dan ook. En het hele rijtje tussenpersonen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  07/01/2016 - 11:15 11:15

  Probleem blijft dat types als Staal als helden beschouwd worden als hun kaartenhuis niet instort. Wie durft immers te zeggen dat het “een onverantwoord risico was” als er honderden miljoenen verdiend zijn?
  En dus nemen ze die risico’s; geilend op het geld en het aanzien dat ze er mogelijk mee winnen.

  Tsja, en als het gierend fout gaat is er kennelijk nog niks aan de hand. OK, je mist het aanzien, maar houdt er toch nog 2,5 miljoen aan over…

  Kortom, dit is een wijze les voor alle toekomstige Staaltjes; ga gewoon je gang!

  DatDanWeerWel
  DatDanWeerWel
  09/01/2016 - 13:00 13:00

  En de masarati? Via Domeinen de pluk ze pot in?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN