More

  RECENTE POSTS

  Woensdag gehaktdag: Mastodon

  Omdat Retecool er alles aan gelegen is geen actuele site te zijn hier weer een fantastisch niet actueel (maar wél heersend) bericht. Want op woensdag wordt er gebeukt op dit mastodont van een weblog. En beuken is sowieso al een archaïsche bezigheid, dus wat geeft dat?

  Vandaag genieten we van Mastodon, een band die alles goed doet wat Metallica na het overlijden van Cliff Burton in enkele jaren is verleerd. Mastodon is trashy, gevarieerd, melodieus, agressief, vrij technisch en complex zonder echt richting prog metal te gaan en vooral geïnspireerd.
  Ja, ook Mastodon heeft door de jaren heen iets ingeleverd aan pure agressie, zoals vaker gebeurt bij harde bands, maar Mastodon laat zien dat dit de muziek niet hóéft te schaden, daarnaast is het bij hen eerder zo dat er muzikale invloeden bijkomen dan dat ze de oude muziekveren afschudden.

  Naast een heel eigen geluid, dat voor metal begrippen iets fuzzier is dan gebruikelijk – zonder dat de riffs fuzzy zijn overigens, want die zijn dus juist strak gelijk het gelaat van Marijke Helwegen – valt ook op dat alle bandleden van Mastodont de zanger zijn. En iedereen weet dat juist bij gave bands iederéén de zanger is.

  Het eerste nummer dat ik ooit van Mastodon hoorde was Blood and Thunder. In geen jaren had ik een band gehoord die zo eigen klonk en toch meteen aangreep en bekend aanvoelde. De video in 144p die in 2006 op YouTube is gezet mag er dan uitzien als het gelaat van de 104-jarige Marijke Helwegen als dat nooit was strakgetrokken, het blijft een heersend nummer.

  Enfin maddafakka’s, nu zetten ze video’s in 1080p op hun YouTube-kanaal, dus niet zeiken.
  Hieronder een aantal video’s omdat het woensdag is en daaronder nog een fris concert om nog meer te genieten. Want Retecool is een organisatie die mensen wil laten genieten, mocht dat voor sommigen nog niet duidelijk zijn.

  En dan nu nog het beloofde concert:

  Godnondeju wat KORT, daar rammen we nog een paar concerten achteraan:

  Zo dat is beter. Dan kunt u nu hieronder plussen en deze post bejubelen.

  5 1 stem
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Apekut
  Apekut
  Gast
  04/12/2019 - 15:18 15:18

  Je vergeet te melden dat ‘Once more round the sun’ een van de meest heersende platenkoffers ooit heeft!
  Verder heb ik ooit gelezen dat een van de gitaristen (die met die snor in elk geval) ongeveer 60 verschillende Les Pauls in huis heeft staan in allerlei verschillende stemmingen omdat… nou… gewoon 60 Les Pauls in verschillende stemmingen. Dat is ook een manier van pensioen opbouwen.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  04/12/2019 - 16:01 16:01

  Blood and Thunder hoort in elke opvoeding thuis ❤

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN