More

  RECENTE POSTS

  Winterstorm des doods staat voor de deur

  Het is zo ver. Het eerste moment in 2017 waarop we allemaal dood gaan heeft zich aangediend: De eerste super winterstorm van 2017 staat voor de deur. Of ligt klaar op de Noordzee. Het is natuurlijk maar hoe je het bekijkt. De schuldige is een lage drukgebied dat mee wordt gesleurd door de straalstroom die morgen boven ons land ligt.

  BIEM!

  De Nederlandse modellen gaan uit van een stevige winterstorm met windsnelheden van 90 tot 100 kilometer per uur en uitschieters tot 110 tot 120 kilometer per uur, maar bij onze Oosterburen is het glas een stuk minder vol. Daar gaan ze zelfs uit van uitschieters tot 150 kilometer per uur aan de Noordzeekust.

  Ja, maar waar dan?

  Vooral de bovenste helft van ons land lijkt het zwaar te verduren te krijgen, want daar lijken vooralsnog de hardste klappen te vallen. In de rest van de Benelux gaat het gewoon oud Hollandsch hard waaien. Hoewel een aantal modellen er ook van uit gaan dat het lager aan de kust, zelfs tot in België, behoorlijk gaat spoken.

  Hamsteren

  Wij hebben de proviand (lees: bier, vlees, kaas en nootjes) alvast aangevuld in de redactiebunker. Sterker nog: We zijn as we speak de boel aan het dichttimmeren. Lieve mensen, het was een waar genoegen jullie gekend te hebben en geniet nog even van die laatste momenten.

  Tot morgen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  22/02/2017 - 17:21 17:21

  Als de dijken het maar houden… (daar zouden ze eens een spannende TV-serie over moeten maken)

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  23/02/2017 - 10:14 10:14

  We zijn wel wat gewend hier aan de westkust. Ik kan mij de storm van 2 jaar geleden nog goed herinneren, toen was ik aan het shoppen, terwijl de boomtakken in het rond vlogen. Ik kwam onderweg nog 2 omgewaaide bomen tegen. Van een flink zuidwestertje raken we niet onder de indruk hier.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN