More

  RECENTE POSTS

  Wespen. De plaag waarvan je weet dat die gaat komen

  Wetenschappers zijn er vrijwel zeker van dat er deze zomer een wespenplaag aan gaat komen. Door de zachte winter en het vroeg warme voorjaar heeft een groot deel van de wespen van vorig jaar weten te overwinteren. Er zijn dit jaar dan ook meer koninginnen gespot en ook meer mannetjes. Overigens zijn deze twee niet de soort die irritant om je heen aan het vliegen zijn. Dat zijn de werksters. Als de werksters de larven verzorgen dan worden zij door deze larven beloond met suiker.

  Maar als alle larven zijn uitgekomen gaan de werksters als ware suikerjunkies op zoek naar alles wat zoet is. En dan het liefst als jij lekker in de tuin zit tijdens de OMGWTFBBQ. Aangezien de redactie bestaat uit een vrouw en mannen met baarden, gaan wij hier niet als een Florian gillend om ons heen lopen meppen naar die vieze vliegjes. Hier dus een aantal tips hoe je van wespen af kunt komen. En nee, het zijn niet van die laffe boomknuffelmethodes.

  Kill Kill Kill

  De beste wesp is een dode wesp. Wespen zijn dan ook totaal onnuttig. Er zijn wetenschappers die beweren dat een wespennest met ongeveer 5000 wespen dagelijks 105.000 muggen en vliegen doden. Maar ja, wetenschap, hè. Bewijs het maar eens. Wespen doen namelijk geen ene moer. Ja, mensen de stuipen op het lijf jagen, in je glas dure Bourgogne verzuipen en steken natuurlijk. Voor de rest, totally nutteloos. Sad. Afmaken dus die vliegjes. Bijen daarentegen zijn wel nuttig. Ze komen alleen op de bloemen in je tuin af en maken daar heerlijke honing van waarmee je je spareribs kan insmeren.

  Het verschil tussen een bij en een wesp

  Ik wil helpen! Wat kan ik doen!

  Natuurlijk moet iedereen hier zijn steentje bijdragen. Als iedereen nu tenminste 2 wespen doodt deze zomer zijn dat er alweer 28 miljoen minder.
  1.) De vliegenmepper. Laat je niet foppen door de naam. Wespen kun je hier ook uitstekend mee meppen. Wel short range, dus je loopt enig risico. Wel lekker hardcore en je weet tenminste dat je leeft.
  2.) Spuit gif! Altijd van je af spuiten met gestrekte arm. En tegen je schoonmoeder zeggen dat ze stil moet blijven zitten (iets met twee vliegen).
  3.) Maak een nepnest. Wespen zijn erg territoriaal. Als er zichtbaar een ander nest is, maken ze gelijk rechtsomkeert. Je kunt er voor de zekerheid nog een schot hagel achteraan schieten. Zo’n nest maak je bijvoorbeeld van een papieren zak en wat krantensnippers. Ook leuk om als spreekbeurt mee te nemen in de klas.
  4.) De Wespenvanger. Van een lege petfles heb je in no time een wespen vanger gemaakt. Gebruik limonade of, nog beter, een likeur en de alle wespen uit de buurt komen erop af. Je dient deze dan ook in de tuin van de buren te hangen.

  Hardcore

  Mocht je zelf ook nog tips of ideeën hebben om van deze rotbeesten af te komen, pleur ze dan in de comments.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  14 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  14 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Puh!
  Redacteur
  22/05/2017 - 22:42 22:42
  Bismarck
  22/05/2017 - 23:21 23:21

  schud wat cola (echte, geen zero!) op de tafel, smeer wat uit met een servet, laat de zon het verder uitdrogen. Wacht tot wespen erop af komen. Als de wesp geland is, met de vlakke hand een eind aan zijn leven maken. Het beest kan je niet steken als ie tussen je hand en het tafeloppervlak zit en je maakt indruk op alle vrouwen in je gezelschap (behalve degenen die sandalen dragen) door met de blote hand een wesp dood te slaan.

  joris
  joris
  Lid
  Antwoord aan  Bismarck
  23/05/2017 - 09:28 09:28

  Variant op de cola-tafel is de ‘Mid air clap’, waarbij één hand als tafelblad fungeert ( cola niet nodig) en de andere hand ( you guessed it) als hand!
  Vang de wesp tussen de twee handen met de snelheid van Max Verstappen, waarna het gevleugelde-platje op de grond valt, en doe vervolgens de ‘one foot shuffle’ ( flink aanzetten indien zandvloer)

  Nog meer indruk ga je maken met de ‘one-handed Mid air smack’ waarbij je het beest met een ferme tik richting aarde stuurt gevolgd door de ‘one foot shuffle’.
  Beide technieken vergen enige oefening (met bijbehorend risico) maar dat moet je over hebben voor adoratie!

  Adoratie die overigens uitblijft als je, tijdens je heroïsche actie, een glas lauwe rosé over het witte Prada-jurkje van je tafeldame weet te slingeren.

  horrorneefje
  Antwoord aan  joris
  23/05/2017 - 12:57 12:57

  Met héél erg koude rosé, mits goed gemikt, heb je zelf wel weer wat om te adoreren.

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Bismarck
  23/05/2017 - 17:53 17:53

  De vlakke hand truc werkt ook op de rug van je schoonmoeder.
  Jij wordt niet gestoken. Je schoonmoeder is onmiddellijk vergeten dat je haar sloeg.
  nuttige beestjes, die wespen

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  23/05/2017 - 07:17 07:17

  Beestje links is volgens mij een hommel en als ik het goed heb maken die dus geen honing. Relaxte beestjes hoor, die hommels, maar honing maken ho maar.

  joris
  joris
  Lid
  23/05/2017 - 10:11 10:11

  Wassssssssssssssssp- methode
  Met een aansteker en een spuitbusje deo heb je een makeshift vlammenwerper waardoor de vleugels van het insect evaporeren.
  Zo maak je van een sluipwesp een kruipwesp, naar eigen sadistische inzicht kan je dan besluiten de show af te sluiten met de ‘one foot shuffle’ of niet dusss.

  Deze methode is niet bijzonder geschikt in de buurt van polyester tenten, synthetische pruiken en/ of nylon kleding! ( tenzij schoonmoeder uiteraard)

  Bismarck
  Antwoord aan  joris
  23/05/2017 - 11:03 11:03

  Behalve de high risk high impact methodes, is er ook nog de low risk low impact methode: Neem twee plastic bekertjes (bij voorkeur doorzichtige). giet in eentje een heel klein beetje zoetigheid. Wacht tot de wesp erop af komt, zet het tweede bekertje in het lokbekertje en duw aan tot je iets hoort knakken (bij een zwak bekertje kun je eventueel de achterkant van je bestek gebruiken om wat aan te duwen. Je maakt er geen goede sier mee, maar het is wel simpel en risicoloos.

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  Antwoord aan  joris
  23/05/2017 - 12:18 12:18

  Leuke woordspeling hoor, maar sluipwespen steken dus niet.
  DAMN, I’m on a roll today!

  bla
  bla
  Antwoord aan  joris
  23/05/2017 - 17:37 17:37

  kill it with fire!!!

  horrorneefje
  Lid
  23/05/2017 - 13:02 13:02

  Maar laat wel de zweefvliegen met rust! Zweefvliegen zijn lief, maar worden vaak aangezien voor wesp.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Zweefvliegen_(dieren)

  bla
  bla
  Antwoord aan  horrorneefje
  23/05/2017 - 17:39 17:39

  ook met sandalen goed te vermoorden

  Jokkebrok
  23/05/2017 - 15:39 15:39

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN