More

  RECENTE POSTS

  Werkgeversorganisaties pleiten voor verlaging loonbelasting

  De werkgevers gaan bij het kabinet aandringen op het verlagen van de loonbelasting. De werkgevers vinden dat Minister Dijsselbloem (Financiën) de knip moeten trekken, nu de crisis voorbij is en het weer beter gaat met Nederland.

  Dat zei Hans de Boer toe tijdens een presentatie over de begrotingsresultaten van vorig jaar. Wel benadrukte de werkgevers dat het kabinet zelf, en dus niet de sociale partners, uiteindelijk over de hoogte van de lonen gaan. Hans de Boer bleek daarmee niet te beroerd om Minister Dijsselbloem (Financiën) een mes in de rug te geven. Die had ’s ochtends voor hogere lonen gepleit, omdat volgens hem „werknemers er te weinig bij hebben gekregen” terwijl „de winsten van bedrijven ontzettend zijn toegenomen.” De Minister wees daarbij op een recente studie van bankentoezichthouder DNB, waaruit blijkt dat bedrijven de afgelopen jaren de financiële ruimte hadden om hun werknemers hogere lonen uit te betalen.

  „Nu we weer kunnen spreken van enige vorm van economische groei, moeten daarvan de arbeiders mee kunnen profiteren. Zeker nu de verkiezingen weer in aantocht zijn is er niets mis met het uitgeven van geld van anderen.”, zo stelde Dijsselbloem.

  VNO-NCW noemde dat voorstel financieel „volstrekt ondeugdelijk” en repte zelfs van „voodoo-beleid” van Minister Dijsselbloem.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  27/05/2016 - 12:59 12:59

  „werknemers er te weinig bij hebben gekregen” terwijl „de winsten van bedrijven ontzettend zijn toegenomen.”
  Dat lezende heeft de Boer gelijk. De overheid kan dat namelijk corrigeren door de loonbelastingen te verlagen en de vennootschapsbelastingen en belastingen op winst uit onderneming evenredig te verhogen. Al zal dat waarschijnlijk dan wel weer niet de bedoeling van de Boer zijn.

  sonicsoldier
  27/05/2016 - 17:00 17:00

  Was het niet iets met zuur en zoet? Misschien eerst even de BTW, Assurantiebelasting en Gemeentelijke belastingen verlagen? En nog een hele ouwe koe: Kwartje van Kok?

  Bismarck
  Antwoord aan  sonicsoldier
  27/05/2016 - 17:45 17:45

  Zuur en zoet, dat was een kabinet van Balkenende (dan hebben we het over meer dan een decennium geleden!), uiteraard ook met de VVD, dat dan weer wel. Maar toch een heel andere samenstelling dan het huidige en voor de crisis niet te vergeten. Daar kun je het huidige kabinet echt niet meer aan houden. Bovendien loopt het VVD-verlanglijstje al veel te vol (meer geld naar defensie! meer geld naar de AIVD! meer geld naar de politie!), daar kan dan toch echt geen belastingverlaging meer bij (los van het feit dat die rechtse hobby’s natuurlijk ook gewoon betaald moeten worden).

  En dat kwartje van Kok, dat heb je al lang weer teruggekregen (van Kok zelf nog nota bene).

  sonicsoldier
  Antwoord aan  Bismarck
  27/05/2016 - 23:46 23:46

  Je hebt gelijk, de uitdrukking is van Balkie, maar het principe is nu weer gebruikt tijdens de laatste crisis. Terugdraaien dus! En over dat kwartje kunnen we nog twisten 😉 http://www.nrc.nl/next/2012/06/27/het-kwartje-van-kok-is-nooit-teruggegeven-12334658

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN