More

  RECENTE POSTS

  Weet U Wie Ook Autarkie Nastreefde?

  Boeren van Nederland! Hier spreekt uw Geliefde Leider, Redder van het Vaderland, De Vader aller Nederlanders, Hij die verscheen uit het licht van zon en maan: Sybrand van Haersma-Buma!! Inderdaad, ik ben die beetje naar-ogende griezel van de Here Jezus Partij. Ik breng u vandaag uw plantorders.
  *generaal schrijft driftig mee*
  Boeren die niet voldoen aan de in de gestelde quota als genoemd in het ministeriële vijfjarenplan, zullen worden gefusilleerd op de Waalsdorpervlakte. Haha, nee natuurlijk niet. Ik ga jullie helemaal gek subsidiëren zodat we de sperzieboontjes niet meer uit Kenia hoeven te halen. Ja! Dat ga ik doen. En ik ga de bid- en dankdag voor het gewas en arbeid weer in ere herstellen. Onze Koning zal – in het kader van god is van ons en meer god in ons GEREFORMEERDE Koningshuis – deze gebeden en danken doen. Maar er is meer.

  En dan richt ik mij nu tot de burgers van Nederland. Burgers, koopt Hollandsche waar. We moeten strategisch kiezen voor een Nederlandse landbouwsector die voorziet in de productie van ons dagelijkse voedsel. Daarom zal het CDA straks bij het ter stemming brengen van ACTA 2.0 (TIPP heet het tegenwoordig) volmondig VÓÓR stemmen. Want hé, Murica: dat is anders. Die negers kunnen doodvallen (doen ze ook), maar de Amerikaanse boeren hebben gewoon het recht om hier hun genetisch gemanipuleerde teringzooi te dumpen.
  En we moeten weer kiezen voor Defensie. Linkse partijen droomden van een krijgsmacht die vooral ontwikkelingssamenwerking en humanitaire hulp biedt. Onze laatste tank werd verkocht en de vervanging van de F16 was een lijdensweg. Oké, de laatste tank werd verkocht door mijn partijgenoot Hans Hillen en de vervanging van de F16 was vooral een lijdensweg omdat mijn partijgenoten zich en masse hadden laten omkopen om de Vliegende Fyra binnen te hengelen, maar daar gaat het nu even niet om.
  Ook onze binnenlandse strategie vergt aanpassing. Jihadgangers en IS-aanhangers vormen een grote bedreiging voor onze samenleving. Daarom moeten we eens stoppen met dat confessionele onderwijs van staatswege te subsidiëren. O nee, wacht, dat niet.
  De afgelopen maanden hebben vele honderden Europese mannen en vrouwen zich aangesloten bij IS. Het voornemen tot uitreizen moet strafbaar worden. Daarnaast moeten we het bestaan van partijen die de democratie en rechtsstaat willen omverwerpen en de sharia willen invoeren verbieden. Behalve de SGP natuurlijk, die bedoel ik niet. En ook terroristische misdrijven verheerlijken moet strafbaar worden. Dat dat impliciet betekent dat de Duitsers in de tweede wereldoorlog in rechte jacht maakten op de illegaliteit, doet niet terzake.

  Amen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  15 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  15 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Illuminatus Magnus
  28/08/2014 - 12:39 12:39

  Werkeloze moslims tewerkstellen in de kassen van het Westland. Win-win voor Nederland.

  – Uw goddelijke blondheid

  Møhammed Said al Sahaf
  28/08/2014 - 13:29 13:29

  “Daarnaast moeten we het bestaan van partijen die de democratie en rechtsstaat willen omverwerpen en de sharia willen invoeren verbieden”

  Als die partijen dat op democratische wijze willen doen en je gaat dat verbieden schaf je in feite zelf de democratie al af.
  Overigens staat er ook in het gelinkte artikel dat ie van het Russische gas af wil en wat dat betreft komt dat conflict tussen de Russen en Oekraïne als geroepen, kunnen er in het kader van sancties hier weer even wat ‘noodzakelijke’ dingetjes doorgedrukt worden.
  https://www.cda.nl/europa/actueel/toon/cda-meer-debat-nodig-over-schaliegas-1/

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  28/08/2014 - 13:47 13:47

  Haersma heeft tijdens z’n vakantie in de hangmat de ogen gesloten en nagedacht.
  Wat moet ik doen om het CDA weer de grootste te maken?

  Dat leidde tot twee antwoorden.
  1) Het wereldbeeld moet weer terug naar hoe het was tijdens de koude oorlog, de gouden tijd van de spruitjesgeur.
  2) De boeren zijn altijd onze grootste steun geweest. Die moeten we weer terugwinnen.

  En dus stuurde hij twee stukjes naar de Volkskrant.
  -Een lofzang op het wij/zij denken, met een sterke defensie en angstig gluren naar de vijand in het oosten. Angst maakt immers gelovig en gelovigen stemmen CDA.
  -Een pleidooi om de agrariër weer als redder des vaderlands op een voetstuk te plaatsen. Want als we niet willen verhongeren, moeten we maar voor lief nemen dat er meer stinkende mega varkensstallen komen, dat energievretende exotisch productenteelt onze resources uitput en dat overschotten in Afrika gedumpt worden zodat de landbouw daar de nek omgedraaid wordt.
  De boeren hier zullen hem eeuwig dankbaar zijn.

  Møhammed Said al Sahaf
  28/08/2014 - 14:13 14:13

  “Want als we niet willen verhongeren, moeten we maar voor lief nemen dat er meer stinkende mega varkensstallen komen, dat energievretende exotisch productenteelt onze resources uitput en dat overschotten in Afrika gedumpt worden zodat de landbouw daar de nek omgedraaid wordt.”

  Welke overschotten? Als hij het over voedselzekerheid heeft bedoelt hij dat we minder afhankelijk van import moeten worden en dat betekent heel wat minder vee dan nu, vee dat we nu dus voornamelijk exporteren en wiens voer we voornamelijk importeren. Willen we zelfvoorzienend worden zullen de Nederlandse boeren hun eigen vee weer moeten kunnen voeren en dat zou minder megastallen en weer veel meer akkerbouw, granen, knollen, groenten e.d betekenen. Kijk eens om je heen als je door het land rijdt, je ziet alleen nog maar enorme weilanden waar geen koe op graast en maisland, dat zou dan heel rap moeten veranderen en dat lijkt mij een enorme vooruitgang.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  28/08/2014 - 14:32 14:32

  Op die manier wel. Maar zo gaat het niet gebeuren.
  Productie wordt gewoon opgeschroefd en grondstoffen blijven geïmporteerd.
  Koeien kunnen niet buiten grazen want dan komt er teveel methaan in de lucht.
  Graan van Hollandsche bodem is minder geschikt om brood van te bakken.
  Bovendien is de consument verwend met on-Hollandse producten. Die gaan ze echt niet meer inleveren omdat het CDA bang is dat we anders tijdens de 3e wereldoorlog gaan verhongeren.

  dM. Onepisch.
  dM. Onepisch.
  Gast
  28/08/2014 - 15:01 15:01

  Wowowow… Ploppo plempt daar plots een partij plompe stellingen neer…

  [i]Koeien kunnen niet buiten grazen want dan komt er teveel methaan in de lucht.
  Graan van Hollandsche bodem is minder geschikt om brood van te bakken.
  [/i]

  Waar haal je dat vandaan? (Ik zeg niet dat je ongelijk hebt, ik heb dit alleen nog nooit eerder gehoord.)

  T.a.v. de koeien: Ik neem aan dat je bedoelt dat vers gras meer koeienscheten oplevert dan binnenkoeienvoer. Is dat zo? Maar er komen dus ook minder koeien in de nieuwe situatie. Is dat wel eens doorgerekend of lul je gewoon een eind in de lucht?

  T.a.v. het graan: Waarom zou je in Nederland geen broodbakgraan kunnen verbouwen?

  Ik ben niet tegen internatiopnale handel, maar qua voedsel- en energievoorziening zie ik graag dat we als land (of desnoods als kleine groep buurlanden) een hoge mate van onafhankelijkheid hebben, wat nu niet zo is.

  Illuminatus Magnus
  28/08/2014 - 15:06 15:06

  @Ploppo: Ik vond het er nogal dik bovenop liggen, maar dit is natuurlijk niet waar.
  [quote]De boeren hier zullen hem eeuwig dankbaar zijn.[/quote]
  Dat moet staan: de boeren zullen hem tot aan de volgende verkiezingen dankbaar zijn.

  Møhammed Said al Sahaf
  28/08/2014 - 15:14 15:14

  Als Nederland zelfvoorzienend zou moeten worden zal de beschikbare grond anders ingezet moeten gaan worden, je kunt niet alleen van vlees en zuivel leven. Die 4 miljoen ton graan die we nu bijvoorbeeld jaarlijks uit Frankrijk halen zullen we zelf weer moeten verbouwen en dat is alweer minder grond beschikbaar om veevoer te verbouwen oftewel; automagisch minder vee. Die paar koeien die overblijven mogen dan best buiten een scheetje laten.
  En ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat een met Nederlands graan gebakken broodje heel wat beter te hachelen is dan een met importgraan gebakken supermarktbrood.

  Uiteraard gaat Nederland niet zelfvoorzienend worden want dat scheelt veel te veel aan inkomsten en zoals iedereen wel weet worden juist boeren daar niet blij van, als je dan ook ergens tegenstanders van een zelfvoorzienend Nederland zal vinden dan wel in die hoek. M.a.w. Buma maakt de boeren niet zo blij als jij denkt met dat plannetje maar mij wel. Die duurdere biefstuk heb ik er wel voor over om een gevarieerder landschap en kleinere veestapels te zien.

  G. de Vader
  Gast
  28/08/2014 - 15:31 15:31

  Ik vind het zo grappig dat die man op advies van een PR-mannetje z’n achternaam heeft ingekort. Anders begrijpen die boerelullen hem niet, zullen ze wel gedacht hebben. Laat dat elitaire Haersma maar zitten. Dat rijmt toch op aarshaar. Dus dan doen we alleen Buma. Lekker fris en eigentijds.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  28/08/2014 - 16:47 16:47

  @DM31
  Nederlandse tarwe zou niet de juiste of voldoende eiwitten bevatten om het brood van te maken wat hier in de schappen ligt. (Hoewel er bedrijven zijn die beweren dergelijk graan nu wel gefabriceerd te hebben).
  Met “Het brood uit de schappen” wordt het goedkope kleffe bulkbrood bedoeld.

  Verder houden boeren hun koeien vaak op stal vanwege de aanscherping van het mestbeleid (OK, da’s meer dan alleen methaan). De uitstoot van de trekker die nodig is om het gras dan naar de stal te krijgen hoeft daarbij kennelijk niet meegerekende te worden.

  dM. Onepisch.
  dM. Onepisch.
  Gast
  28/08/2014 - 16:53 16:53

  [i]Nederlandse tarwe zou niet de juiste of voldoende eiwitten bevatten[/i]

  Maar dan zaai je toch gewoon ander zaad? Of ligt het aan de bodem?

  En de oplossing voor koeien op macroniveau is natuurlijk: minder vlees produceren (en dus ook consumeren). Wat Sahaf zegt dus.

  horrorneefje
  Lid
  28/08/2014 - 18:34 18:34

  Echt, wat een gewauwel van die Aarshaersma. Ja, laten we onze export effe naar de klote helpen. Goed plan man.

  Bismarck
  28/08/2014 - 18:49 18:49

  In dit alles omdat de boeren boehoe doen vanwege het feit dat ze hun ENORME OVERPRODUCTIE niet meer kwijt kunnen in Booswichtië.

  xaderp.
  Redacteur
  29/08/2014 - 11:53 11:53

  ‘Word eindelijk wakker voor de dreiging van buitenaf’

  Treffend, omdat we de Fascisten in Kiev steunen.

  (foto van Oekraiense vrijwilligers die op dit moment tegen de “Russen” vechten aan het Oostfront)

  Bismarck
  29/08/2014 - 14:51 14:51

  Je bedoelt de facisten in Moskou toch zeker?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN