More

  RECENTE POSTS

  Weet je wie ook concentratiekampen aanlegde?

  Zo, daar Godwinnen we even kneitergezellig deze donderdag in. En nee, dat was dus voor de verandering niet de vriendelijke Oostenrijkse besnorde kindervriend (naja, die ook, maar daar hebben we het nu niet over) het juiste antwoord op de vraag was: President Franklin D. Roosevelt.

  Op 19 februari 1942 tekende hij de Executive Order 9066, waarmee iedereen met Japanese roots opgepakt kon worden om “gerelocate” te worden naar interneringskampen. En de deal was dat het leger gebieden kon aanwijzen als “militaire zones” waar ze dan “naar keus” mensen in konden opsluiten of juist uitsodemieteren. En zoals het vaker voorkomt met uitgebreide macht, die werd misbruikt. Dus in verband met de oorlog met Japan werd iedere sushifetishist in de VS (waarbij 60%+ gewoon Amerikanees staatsburger was) bij z’n witte onderbroekje gepakt en naar smaak verplaatst of opgesloten. Top manier toch, lekker aan het leger allemaal dingen delegeren, gaat vast prima. Ja, ok, beetje discussie over mensenrechten en dat soort rare zaken, maar kom op, kun je een bedrag hangen aan veiligheid? Nee hè.

  Terug naar heden ten dage, op Fox News, toch een beetje het bastion van rechts conservatief alsmede hatend MURICA. Daar werd een Trump surrogate (soort media handpop) bevraagd en die vloog even heul gezellig uit de bocht. Tl;dr: Ik zeg niet dat we mensen gaan opsluiten in kampen, absoluut niet, maar stel dat we mensen gaan opsluiten in kampen, want veiligheid.

  https://twitter.com/bad_takes/status/799079032499343360

  Zegmaar zoals zich een discussie in de bunker ontspon: “Niet dat we het gaan doen, maar denk even mee. En stel dat we het zouden doen. Dus ik zeg niet dat we het doen. Maar stel. Hoe beschermen we dan de mensenrechten. En dan specifiek dat we juridisch gezien de mensenrechten afgedekt hebben, dat er geen gezeur over komt. En niet om nu simpel te doen, maar iedereen snapt toch dat alle mannen met lange onverzorgde baarden levensgevaarlijk zijn.” Ga eens van m’n planeet Carl Higbie.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  TheStef
  17/11/2016 - 11:45 11:45

  Was dat niet Kitchener in Zuid-afrika?

  Bismarck
  17/11/2016 - 12:12 12:12

  “Weet je wie ook concentratiekampen aanlegde?”
  Copyright heeft Spanje met zijn reconcentrados tijdens de Cubaanse onafhankelijkheidsoorlogen. De Engelse en Nederlandse term hebben we vanzelfsprekend te danken aan de Engelsen, tijdens de tweede Boerenoorlog. De Nederlanders lieten zich uiteraard ook niet onbetuigd tijdens de Eerste Wereldoorlog en in de Oost. En verder staat eigenlijk bijna elk land dat zich graag als een Modern Westers land wilde profileren in de 20e eeuw wel op het lijstje. Ik zou zeggen, cherry pikt u maar raak voor nog zeker een paar dozijn artikeltjes als er in de toekomst een land zwart gemaakt moet worden.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  17/11/2016 - 13:11 13:11

  Populisme gedijt prima bij het wij/zij denken. Wij hebben het slecht want zij zijn fout. Zij komen liefst uit een ander ver nest, want dat maakt ongenuanceerd bashen een stuk makkelijker. Henk is nog nooit in Iran geweest dus je kunt makkelijk brullen dat het daar allemaal kinderverkrachters en terroristen zijn.
  Probleem vormen de Zij die tussen de Wij wonen, want
  1) die vormen het bewijs dat Zij zo slecht nog niet zijn.
  2) die kunnen jou nog wel eens op je ongenuanceerde geblaat aanspreken

  Oppakken en wegbergen dus. Geen Zij tussen de Wij; bovendien houdt dat het ras schoon en hoeven er ook geen rare groenten meer in de supermarkt te liggen. Wat is er mis met boerenkool?

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  17/11/2016 - 22:23 22:23

  “Wat is er mis met boerenkool?”
  Dat hangt er van af aan wie je het op welk moment vraagt.

  Zoals…
  http://www.wikisailor.com/voorkomende-plagen-voor-boerenkool.html

  Weirdoinventor
  Lid
  18/11/2016 - 07:55 07:55

  Ooooooh boy. Daar gaat de “alt right” (neoneonazi’s? diginazi’s?) een field day mee hebben. Dat is toch goed voor weer een week schreeuwen tegen mensen waar ze precies heen moeten gaan.

  Bismarck
  19/11/2016 - 12:24 12:24

  Ik vraag me wel af waarom dat FOX-snoetje ineens zo politiek correct is. Ik meende dat FOX de afgelopen paar decennia juist van het wij-zij denken bevorderen en haatzaaien (vooral tegen moslims) was? Of zouden ze nu ineens in de broek doen van de storm die zij gezaaid hebben?

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Bismarck
  24/11/2016 - 07:11 07:11

  Zelfs Bill O’Reilly had commentaar op Trump dit jaar. Stel je voor, dat je zulke slechte ideeën hebt dat Fox news er nog bijna fair en balanced van wordt.

  Oftewel: inpakken jongens, en Breitbart heeft deze studio nodig.

  Ketsman
  19/11/2016 - 20:10 20:10

  “Froodoo inspecteert de reaguurders”

  behanger
  behanger
  Gast
  25/11/2016 - 10:42 10:42

  De Britten stopten net na WOII half Kenia in concentratiekampen, geordend van bruut naar mild. Als je zoet was, mocht je naar een milder kamp. Dat was allemaal om mau mau terroristen op te sporen. Die hadden ongeveer 14 Britten gedood. Honderdduizenden, misschien wel 1.5 miljoen Kenianen vonden de dood in deze kampen.

  Bismarck
  Antwoord aan  behanger
  25/11/2016 - 12:22 12:22

  Zoals gezegd, cherrypickt u maar raak en verwart u vooral ook het aantal mensen dat in kampen terecht kwam met het aantal mensen dat er overleed, dan klinkt het nóg indrukwekkender.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN