More

  RECENTE POSTS

  Wederopbouw Rotterdam

  Vandaag is de site wederopbouwrotterdam.nl gelanceerd. Deze site vertelt het verhaal van de wederopbouw van Rotterdam. Per wijk kun je wederopbouwverhalen bekijken, maar je kunt ook gebruik maken van de tijdlijn. Vooral de Oostelijke binnenstad van Rotterdam staat centraal in deze verhalen die lopen van de eerste wederopbouwpaal die op 15 april 1941 de grond in ging, tot nu. Ook plannen die uiteindelijk niet door zijn gegaan worden uitgelicht, zoals een enorm verkeersplein bij de Maasbruggen in de stad. Serieus uren klik, kijk en leesplezier op deze bijzonder mooi gemaakte en ontzettend goed gedocumenteerde website over de mooiste stad van Nederland: Rotterdam.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  fishbowl
  17/04/2015 - 15:02 15:02

  Goed nieuws! Nu maar hopen dat ze snel aan de slag gaan.

  Mijnheer Henque
  Mijnheer Henque
  Lid
  17/04/2015 - 17:00 17:00

  Mooie plaat van het verkeersplein! Ook nooit geweten dat het plan was om links te gaan rijden.

  Betsy
  Betsy
  17/04/2015 - 22:38 22:38

  Mijn vrouw (francaise) heeft voor haar architectuurstudie te FR een poging gewaagd om een gigantisch complex aan olympische kwalificaties voldoenende zwembad op te tekenen naast de kuip en over het spoor. Megaklus waar ik nog behoorlijk wat schuurwerk op het model in heb zitten.

  Verder bemt Rotterdam natuurlijk al meer dan een kwart eeuw volledig de frietpan uit en is het niet eens bij benadering de enige echte grote stad van dit land, Amsterdorp heeft de pieps maar Rotterdam is de enige echte grote stad die er toe doet in dit land en daarbuiten.

  De wederopbouw van Rotterdam is een verpletterend allesomvattend complex geheel geweest waar iedere stadsplanner spontaan op klaarkomt, episch en een voorbeeld voor de ganse mensheid.

  Betsy
  Betsy
  17/04/2015 - 22:47 22:47

  Voor alle boeren en buitenlui die Rotterdam denken te kunnen of willen dissen danwel in haar pracht nederhalen wil ik vooraf even ophalen een oud Rotterdams gezegde : Grote muil dikke lip.

  Gratis af te halen op Coolhaven alwaar ik woon.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN