More

  RECENTE POSTS

  We zijn de weg kwijt

  Met open mond bekijk ik soms mijn timeline. Ik lees berichten over nieuw te bouwen gaskamers en de mensen die daarin zouden mogen. Berichten die tot een aantal jaren geleden werden neergeduimd door anonieme lafbekjes, nu gewoon vanuit eigen naam en zonder gene. Mannen met kind op schoot die juichen bij het verzuipen van het kind van een ander. Even daaronder lees in de reacties. Afschuw. Maar ook hier verschijnen een zelfde soort gekkies aan de uiterste andere zijde van het spectrum. Mannen die niet kunnen wachten tot de isis-beul zijn zwaarden richt op de nek van deze kaaskoppen. En ergens in het midden zit ik. En velen, ik hoop de meesten, met mij. Maar het ontbreekt ons aan een stem zo lijkt het.

  Ze bbq-en onze koikarpers!! Ze verkrachten onze vrouwen!! Ze krijgen allemaal een gratis BMW uit de hogere prijsklasse!! Maar een bericht dat asielzoekers moeten bijdragen in de kosten van opvang verandert net zo goed in no-time in een dikke Godwin met het trekken van gouden tanden aan toe. Asielzoekers zijn de nieuwe joden. Niet wetende dat er reeds wetgeving bestaat dat vermogende asielzoekers, want ja, die zijn er, gewoon bijdragen in de kosten van opvang. Het is oorlog in hun land namelijk. Een oorlog door u en mij gefinancierd. En links en rechts buitelt over elkaar en houdt elkaar heerlijk in stand. Links is tolerant, anti-piet, pro- moslim, pro- asielzoeker met als resultaat dat een kritisch geluid tegen diezelfde asielzoeker ondertussen vanuit de zogenaamd rechtse zijde komt. In 10 jaar tijd zien we de zogenaamde bruinhemden van de Roze Buren de rechten verdedigen van de homosensuele man tegen de linkse kliek. Het kan verkeren.

  Tolerantie kan enkel bestaan binnen een samenleving die die norm als standaard voert. Daar is geen plek voor gaskamer schreeuwers. Daar is geen plek voor weigerende handenschudders. Daar is geen plek voor mensen die staan te juichen wanneer er een groep mensen omkomt op zee. Maar daar is ook geen plaats voor imam’s die islamieten adviseren het kerstpakket te weigeren en iedere vorm van kerstviering te zien als het aanbidden van een andere god dan de ware. Ik wil geen onopgevoede zonen die varkenskoppen op een toekomstig moskeeterrein leggen. Maar net zomin wil ik zonen die onze dochters in rok zien als hoeren. Zo’n hoofddoek kan ook worden gezien als iets dat vele malen seksueler is dan een rok. Een rok getuigt van gelijkwaardigheid. Een product vanuit een seksuele revolutie. Een hoofddoek kan ook zeggen: Hieronder zit een geile slet. En zodra ik deze doek afzet ben ik vrij te neuken door een ieder. Het erotiseert. En maakt mannen tot hersenloze wezens die blijkbaar vrij zijn zich te vergrijpen aan alles dat onbedekt rondloopt. Nou sorry. Ik voed mijn zonen wel op. Kunnen mijn dochters vrij over straat zonder last van de seksuele uitwassen van een geloof. We hebben hier al een revolutie gehad binnen de kerk. Een eeuw geleden zaten mannen en vrouwen nog apart. Hoeft dit niet nog eens a.u.b? Ik gun u uw vrijheid te geloven wat u wil maar gaat dit gepaard met gebruiken die wij hier reeds overwonnen, verplaats u dan elders a.u.b. Kunnen wij hier verder werken aan tolerantie. Want er is een lange weg te gaan. Zoveel is duidelijk. Want de oorlog bracht ons niet slechts asielzoekers, het toonde ons ineens ook de vele gezichten van racisten en nazi’s voorheen veilig opgeborgen in de krochten van dorpen met namen als Schubbekutteveen. Zij zien in onze blonde leider hun nieuwe Hitler en als de politiek hun geluid ondersteunt dan is het blijkbaar prima.

  En Rutte? Onze minister president lijkt zich drukker te maken om zijn stropdas recht te houden op foto’s dan daadwerkelijk op te treden. Zijn voorganger, Balkenende, trok nog eens een shirt aan met “fuck drugs” om zijn onvrede te uiten. Werd nog wel eens heerlijk ingetogen driftig. Met het rood op de gereformeerde wangetjes proberen fatsoenlijk te blijven in het debat. Man je zou er bijna naar verlangen. Want Rutte is druk om te kijken of er geen mayonaise op zijn overhemd zit. Of er geen gênante foto gemaakt kan worden. Of zijn haar wel goed zit. Alles voor de uiterlijke schijn. Rutte is dat mannetje in de klas die iedereen ettert en irriteert. Die over de rug van medeleerlingen zijn scores haalt en aan het einde van het jaar toch trots met zijn rapport richting huis waart. Het gaat om het uiterlijk nietwaar? Je land naar de afgrond brengen weegt minder dan je politieke rit volmaken. Uiterlijk boven inhoud. Alles voor de schijn. De immer groeiende werkloosheid, voedselbanken, oplopende schulden, onhoudbaar pgb-systeem, verruwing van de samenleving en ga zo maar door. Niets is belangrijker dan jaarlijks op het Brusselse matje te staan met een keurige voldoende. Een schouderklopje als dank en een prachtige foto. Ik kots er ondertussen op. Verlang naar een politiek die ingrijpt. Die Wilders gewoon even zegt dat ie af moet gaan en hem met zijn grote bek zijn racistische hok induwt. Omdat hij slechts bijdraagt aan verdeling van dit land. Net zoals de haat-imam die het gedrag van Wilders als een vrijbrief ziet om helemaal loco te gaan op onze vrije westerse samenleving. Want deze man is net zo goed een vijand van de westerse moslim zoals Wilders dat is. Mogen we een nieuwe politiek? Een nieuwe minister president? Iemand die het voortouw neemt en even de spelregels duidelijk maakt aan een ieder die hier wil komen wonen of al woont. Zodat we heerlijk samen kunnen leven. Onbezorgd en vrij. En trek je dat niet? Dan verzoek ik zowel de handenschudweigeraar als de gaskamerschreeuwerts een bootje te pakken tezamen ergens achtergelaten op een Griekse kust. En vaar lekker naar oorlogsgebied. Een heerlijk terrein waar jullie tezamen naar hartenlust kunnen schreeuwen. Vechten. Onthoofden en vergassen. Vieren wij hier een heerlijke kerst. Met bijbehorende kerstborrel waar ook onze Nederlandse moslima’s gewoon vrolijk van de partij zijn en met een kerstpakket op huis aan gaan zonder zich druk te maken over de toorn van een haatprediker. Want slechts dan houden we ons land een tolerant land. Een vrij land. Het beste land ter wereld. Ons Nederland.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Alpha Kenny Wun
  22/12/2015 - 12:37 12:37

  Er zat wat dwars bij Global geloof ik?
  Nog even de zetduivels eruit en dan mag dit van mij zo aan de deur van het binnenhof gespijkerd worden.

  Eén ding, het stuk duidt het probleem, maar draagt geen oplossing aan (behalve lief zijn voor elkaar). Niet dat ik die heb, maar juist daardoor kunnen de extremos roepen dat ze wel de wijsheid in pacht hebben.

  Ik ben momenteel een bevoorrecht expat in een land waar Christenhonden, Islamietjes, Buddha-verzin-de-kwinkslag-zelf, Taomisten & Hindhii-whatever vrolijk naast elkaar leven.
  De officiële voertaal is en Engels, en Mandarijn, en Bahasa Malaysia en Tamil.
  Afhankelijk van het bedrijf waarvoor je werkt geef je je geloofsovertuiging op en heb je de bijhorende feestdagen vrij. (Een christelijke chinees heeft dus wel bij één bedrijf meer vrije dagen dan bij het andere; atheïsten hebben pech!)
  En dit werkt. Met ‘lichte’ dwang van de overheid, maar toch.
  Bijkomend voordeel is dat je hier niet bang hoeft te zijn dat de supermarkt ooit maar een dag gesloten is.
  De overeenkomst met NL? Weinig eigen commodities en vooral een doorvoerland. Handelsnatie of zoiets.

  Rest mij niks dan jullie alvast vanuit Singapore fijne feestdagen te wensen! (Want Kerst (Kerstenen) klinkt mij als atheïst dan weer net te Gristelijk.

  Bismarck
  22/12/2015 - 17:40 17:40

  “Links is tolerant, anti-piet, pro- moslim, pro- asielzoeker”
  Wat voor een karikatuur is dit zeg? Ik ben extreem links, niet anti-piet (want tolerant), niet pro-moslim (en anti-religie) en ik wil asielzoekers het liefst laten uitsterven (want een einde aan alle dictaturen en oorlogen).

  Alpha Kenny Wun
  Antwoord aan  Bismarck
  23/12/2015 - 10:44 10:44

  Extreem links en niet anti-piet? Ik geloof je onmiddelijk, maar ik denk wel dat je -net als een kraker die niks tegen de ME heeft- één van de weinigen bent.
  Pro-moslim had inderdaad wellicht anders verwoord kunnen worden,want links en anti-religie komt inderdaad wel vaker voor.
  (Ik ben overigens niet anti-religie, maar wel voor strikte scheiding kerk/staat. Verder mag iedereen zijn eigen geloof lekker thuis onder de dekens belijden zonder een ander lastig te vallen of bepaalde voorrechten op te eisen op basis van.)
  Je asielzoekersvergelijking is te ver gezocht. Zet de radio maar weer aan, luister nog eens naar Imagine and keep on dreaming.

  Global is ws net als ik meer een verdwaasd iemand die op dit moment volledig de weg kwijt is in het politiek-sociale landschap van Nederland. Niet links – niet rechts (zonder hier de vergelijking met Drs. Hans Janmaat of Rita V te willen maken, die zich ook nog weleens van die uitspraak wilden bedienen).
  Met tranen in mijn ogen heb ik mijn moeder eens uitgelegd dat ik bij gebrek aan beter maar D66 stem.
  Ik begrijp het stuk dus volkomen.

  Bismarck
  Antwoord aan  Alpha Kenny Wun
  23/12/2015 - 12:15 12:15

  “Extreem links en niet anti-piet? Ik geloof je onmiddellijk, maar ik denk wel dat je -net als een kraker die niks tegen de ME heeft- één van de weinigen bent.”
  Ik denk dat je een heel vertekend beeld hebt van mensen die links zijn. De meesten boeit die hele zwarte pieten discussie totaal niet.

  “Verder mag iedereen zijn eigen geloof lekker thuis onder de dekens belijden zonder een ander lastig te vallen of bepaalde voorrechten op te eisen op basis van.”
  Daar beschrijf je heel mooi het verschil tussen geloof en religie.

  “Je asielzoekersvergelijking is te ver gezocht. Zet de radio maar weer aan, luister nog eens naar Imagine and keep on dreaming.”
  Dat neemt niet weg dat ik heel principieel tegen asielzoekers ben: Er moet gewoon geen reden bestaan waarom je je land moet ontvluchten omdat je je leven niet zeker bent. In die zin ben ik heel wat anti-asielzoekerder dan een willekeurige PVV-aanhanger, die het eigenlijk allemaal geen barst kan schelen, zolang asielzoekers maar niet bij hem in de buurt komen.

  Ik heb daarentegen minder tegen immigranten dan elke PVV-er.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  23/12/2015 - 13:48 13:48

  Zoals altijd zijn de-polarisatie en nuance de sleutelwoorden. De waarheid die vaak ergens in het midden ligt.

  Probleem blijft dat die nuance te weinig sex-appeal heeft op de kort-door-de-bocht meerderheid van het electoraat. Die geilt meer op krachtige taal, zowel waar het gaat om problemen aan te duiden (tsunami van gelukszoekers) als de oplossingen ervoor (grenzen dicht en schiet hen die het toch proberen maar in de knieën dan stopt het vanzelf).

  Verder kleeft aan de genuanceerden het etiket eeuwige twijfelaar te zijn. Door het maar blijven wikken en wegen worden er geen knopen doorgehakt. Gebrek aan daadkracht dus. We moeten immers wat doen. Stilstand is achteruitgang. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Dat soort taal.

  Positief is dat de bruine massa nog niet de overhand heeft en Wilders de macht nog niet kan grijpen. Er is nog hoop, zeg maar.

  Negatief is dat in plaats daarvan de rechtse vrije jongens het momenteel voor het zeggen hebben. Het kortzichtige egoïsme maakt dat de VVD gewoon een PVV voor de welgestelden is. De populistische retoriek om het electoraat tevreden te stellen verbergt de bevredigingsdrang om de happy few van dienst te zijn. Drie decennia privatiseringen hebben de verzorgingsstaat ingeruild voor een VS-light. Overheidsinstanties zijn zover uitgekleed dat basiskennis er ontbeert en men ten prooi valt aan Ordina, Logica en Ansaldobreda.

  De burger vertrouwt de overheid z’n centen niet meer toe. Zie in die ellende de nuance maar weer eens terug te brengen en te vragen om collectieve offers om de boel weer vlot te trekken. Geld wat nu naar dure reclamecampagnes van de elkaar beconcurrerende zorgverzekeraars gaat weer omzetten in zorg aan het bed.

  Prettige feestdagen.

  Hangmat
  Lid
  23/12/2015 - 21:25 21:25

  “We” zijn helemaal niet de weg kwijt. ” We” bestaat gewoon niet meer. Door het decennia opschalen van kleinschalige samenlevingsverbanden naar groot, groter grootst, door het overdragen van bevoegdheden naar instanties die buiten ons zicht beslissen en onze zeggenschap die (deels) is verdwenen, het grootschalig importeren van mensen met een andere cultuur, de verdere individualisering van de samenleving, het kleiner worden van de middenklasse etc is het begrip “We” een holle frase geworden.

  Zeg maar dag tegen de de sociale cohesie en welvaartsstaat, want wie wil er nou betalen voor wildvreemden waar je weinig of niets mee gemeen hebt? Zeker als die wildvreemden alleen komen halen en weinig of niets (willen) bijdragen. Wat krijg je nog terug? Je mag straks ook je eigen zorg nog gaan bekostigen en verzekeren, daar ben ik van overtuigd.

  Zeg verder maar hallo tegen een verder toenemende staatscontrole en repressie, want door het verdwijnen van de vangnetten en de sociale spanningen die dat met zich mee zal gaan brengen zal het er niet gezelliger op worden.

  Zo is het waarschijnlijk bedoeld en zo zal het nog wel even doorgaan. Jammer maar helaas. Gelukkig kunnen we wel een mobieltje voor 50 euro kopen en een hamburger voor 50 cent. Dus in de basisbehoeften is voorzien.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN