More

  RECENTE POSTS

  We gaan het Wilhelmus herschrijven deel 7

  We zijn praktisch op de helft van het te herschrijven Wilhelmus en zoals beloofd krijgen jullie vandaag een opsomming van de tot nu toe herschreven coupletten voor je kiezen.

  Maar niet voordat we hiep hiep hoera roepen voor Horrorneefje, want zoals gisteren al gedacht, heeft ie vandaag een hattrick gescoord met zijn winnende inzending voor het zesde couplet van het Wilhelmus van Nassouwe. Maar we zetten Weirdoinventor ook in het zonnetje, wegen minstens zo heersende inzendingen, maar ook wegens zijn lofzang aan Horrorneefje.

  De winnende inzending voor het zesde couplet

  Ik zal er niet om rouwen
  als ik geen koning heb niet meer,
  kan die Oranjes niet vertrouwen
  en vind die Willem een rare peer.
  Maxima doch die mag wel blijven,
  ben haar dienaar t’aller stond,
  want ik hou wel van wat oud’re wijven
  en ik val ook best wel op blond.

  Dat was dus even een stukje hardop lachen naar demense hier op de redactie vanmorgen bij het vaststellen van de winnaar. Maar zoals gezegd, de lofzang van Weirdoinventor mag er ook zijn:

  Die Horrorneef wat kan die rijmen
  Die viert vast Sinterklaas
  ‘k probeer hier niet te hard te slijmen
  Maar ’t is gewoon een baas
  Laat ons zijn werken vieren
  En zing nu triomfant
  Voor tijdens en ook na het bieren
  Zijn lied voor Nederland

  De stand van zaken

  Even afhankelijk van de nog door Horrorneefje te winnen coupletten, is dit couplet wellicht een puike toevoeging als zestiende couplet. Goed, zoals beloofd hier de stand van zaken. Het Wilhelmus bestaat uit 15 coupletten, we hebben er nu zes, mooi moment om ze op een rijtje te zetten en wellicht maken we er straks 16 coupletten van:

  Eerste couplet, geschreven door Ds. Ploppo.

   

   

   

   
  Wilhelmus van Nassouwe
  Dat klonk een tijd lang goed
  We gaan het lied verbouwen
  Omdat het niet meer voldoet
  Wie leeft in het verleden
  Loopt achter de feiten aan
  Kijk liever naar het heden
  En pak je problemen aan

  Tweede couplet, geschreven door Kippfest.

   

   

   

   
  Dit is een gruwel van een kutdeun
  Het klinkt naar natte banaan
  Waarom hebben wij dit volkslied
  Wat hebben wij misdaan
  Alleen voetballers
  Mompelen armzalig mee
  Kap toch subiet met die onzin
  Drink gewoon maar wat bier

  Derde couplet, geschreven door Toxteth.

   

   

   

   
  Ik verleid je met mijn zaad,
  Het is dus geen snot in mijn baard
  Ik hoop dat je me niet verlaat
  Kijk maar naar mijn gesteven zwaard
  Het toompje gaat irriteren
  Door jouw rode vlag
  We kunnen het nogmaals proberen
  Mits ik achteruit inparkeren mag.

  Vierde couplet, geschreven door Horrorneefje.

   

   

   

   
  Zorg en markt tezamen
  heb ik u niet verschoond,
  mijn broeders, hoogbejaarden
  hebben wij u zo beloond.
  Führer Adolf is niet gebleven
  in Friesland of Den Haag,
  maar omdat u zo lang blijft leven
  naait u nu een andere blaag.

  Vijfde couplet, geschreven door Horrorneefje.

   

   

   

   
  Edel en hooggeboren,
  van keizerlijken stam,
  maar als de Duitsers komen,
  hup hup vlug naar Engeland.
  Het zal nu een andere generatie wezen,
  heel dapper en onversaagd,
  tot de zee voldoende is gerezen,
  dan is ’t “ja dooeeeei met je Den Haag!”

  Zesde couplet, geschreven door Horrorneefje.

   

   

   

   
  Ik zal er niet om rouwen
  als ik geen koning heb niet meer,
  kan die Oranjes niet vertrouwen
  en vind die Willem een rare peer.
  Maxima doch die mag wel blijven,
  ben haar dienaar t’aller stond,
  want ik hou wel van wat oud’re wijven
  en ik val ook best wel op blond.

  Alleenheerser?

  Wie gaat de hegemonie van Horrorneefje verbreken? Of jast Horrorneefje er straks gewoon een vierde overwinning op rij tegenaan? Gaat Weirdoinventor dan toch eindelijk ook een winnende tekst inzenden? Dat ligt geheel aan jullie, want er mag nu ingebeld ingezonden worden en daarna mogen jullie ook nog eens stemmen. Voor de zekerheid, we gaan ons vandaag richten op het zevende couplet van het Wilhelmus en de originele tekst kan je ook hier vinden.

  Van al die mij bezwaren
  en mijn vervolgers zijn,
  mijn God, wil doch bewaren
  den trouwen dienaar Dijn,
  dat zij mij niet verrassen
  in haren bozen moed,
  hun handen niet en wassen
  in mijn onschuldig bloed.

  Help!

  Uiteraard nog steeds ten overvloede hier nog een keer de uitleg hoe te werk te gaan: Pak de tekst van het zesde couplet. Bak daar een eigen, al dan niet actuele versie van, zolang de tekst maar heerst. En ram deze vervolgens in de comments.

  Het aantal plusjes bepaalt of we de aangepaste regel meenemen in het nieuwe couplet of zelfs het volledige couplet overnemen, maar biedt uiteraard geen enkele garantie. Want inderdaad, het is hier geen democratie!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  horrorneefje
  Lid
  23/08/2017 - 12:33 12:33

  Hoedtruuk! En sjees, zo op een rijtje gezet doet dit alles ons best wel in ons broek pissen van het lachen, welhaast. Zeer vrij niet onvereerd waren wij door Weirdo (*slap, hautain handje geven doet*) en zoals dat gaat met ons zitten wij nu zó tot aan de ellebogen in de koninklijke coupletten dat we een heus identitair probleem ontwikkeld hebben, inclusief meervoud waar we ‘ik’ bedoelen.

  Effe koffie slurpen. Zo, nu gaat het weer een beetje.

  Ik heb vandaag een dagje vrij genomen (de fietsverkaansie heb ik een jaartje uitgesteld, want lekke band) met de tekst dat ik aan het strand van Zandvoort te vinden ben, verkleed als Duister, in een kuil, en dat ik het verlof later ga afboeken via het zelfservies omdat ik mijn Citrix per ongeluk heb uitgeperst in een cocktail (echt, letterlijke tekst), maar eigenlijk zit ik hier natuurlijk met een rijmwoordenboek en de gordijnen dicht te puzzelen op dit couplet, want ik ga voor de Killing Spree. Datjeheteffeweet.

  horrorneefje
  Lid
  23/08/2017 - 13:26 13:26

  Aan al die mij bewaren
  en mijn vervolgers zijn,
  wil ik nu eventjes verklaren,
  ik ken ook geen mijn en dijn,
  maar erger dan iets te jatten,
  toverde ik hier uit mijn hoed,
  en zit nu vast en met de pattaten,
  een belediging van koninklijk bloed.

  horrorneefje
  Lid
  23/08/2017 - 13:37 13:37

  Van al die moeilijke bezwaren
  krijg ik nog eens hoofdpijn,
  er valt hier niets te maren,
  ‘k moet en zal jullie koning zijn.
  Dit zal jullie niet verrassen,
  want het zit mij in het bloed,
  en anders ga je maar verkassen,
  want monarchie = harstikke goed.

  horrorneefje
  Lid
  23/08/2017 - 14:08 14:08

  Lieve God zal me bewaren,
  ‘k blijk toch geen goochelaar te zijn,
  dat zal dan ook verklaren,
  hoe ik mijn trouwe dienaar Nijn,
  waarmee ik u wilde verrassen,
  toverde uit den hoogen hoed,
  waarin zo’n Vlaamse Reus slecht bleek te passen,
  nu doet Nijn het niet meer zo goed.

  horrorneefje
  Lid
  23/08/2017 - 14:22 14:22

  Moeten we nog veel coupletten vullen?
  Want ik kan bijna niet meer normaal lullen.
  En ik betrapte mij zelf, tot groot verdriet,
  op het fluiten van het volkslied.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  23/08/2017 - 14:29 14:29

  Ik mis nog een stukje religie in het nieuwe volkslied.
  Ook in het oorspronkelijke 7e couplet komt God weer voorbij.
  Dat moet beter kunnen.

  Een hogere macht aanroepen
  Dat houdt het volk tevree
  Maar alleen met God aan komen poepen
  Daar red je het niet meer mee

  Want ook Allah
  Wodan, Apollo en FSM
  Zijn een doekje voor het bloeden
  En verdienen in ons volkslied een stem

  Weirdoinventor
  Lid
  23/08/2017 - 17:31 17:31

  Van al die mij bezwaren
  Wat betekent dat überhaupt?
  Mijn God, wil doch bewaren
  Kijk daar gaat het fout
  De schrijver van ‘t Wilhelmus
  Mag heel snel terug naar school
  Dan leert hij nieuwe spelling
  Klinkt hij niet meer als een mongool*

  *Scheldwoorden voor dom persoon waar echte domme personen, al dan door een onder andere mentale stoornis zoals het syndroom van Down, een aanstoot aan kunnen nemen, zijn welkom. Maar dan moeten ze wel lekker rijmen jonguh.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN