More

  RECENTE POSTS

  We gaan het Wilhelmus herschrijven deel 14

  Couplet nummer hoeveel? Werd er hier massaal op de redactievloer geroepen toen ik aan het kloppen van deze post begon. Ja, inderdaad! Nummer 14 alweer. Dat is niet alleen het magische Retecool-getal, maar dat betekent ook dat we morgen aan het laatste couplet beginnen.

  Want dan is het tijd voor het herschrijven van het 15de couplet van het Wilhelmus van Nassouwe. Goed, dat is morgen, vandaag is het tijd voor nummer 14. Maar niet voordat we de winnaar van het herschreven 13de couplet in het zonnetje hebben gezet: De inzending van Weirdoinventor heeft gisteren namelijk glansrijk gewonnen met slechtst een aantal kleine aanpassingen in de originele tekst. Het resultaat is in ieder geval hilarisch:

  De tekst van de winnende inzending

  Zeer Christlijk was gedreven
  Mijn priesterlijk gemoed,
  Standvastig is altijd gebleven
  Mijn hart in tegenspoed.
  Den Heer heb ik gebeden
  Uit mijnes harten grond,
  Maar toen toch toegegeven
  Wat had dat jochie een kont

  Ehehehe, dat dus. En nu dus het 14de couplet. Ik realiseer me dat ik in herhaling treed. Ik realiseer me dat ik in herhaling treed. Maar man man man, wat een absolute totaalbagger is het Wilhelmus toch. Nu ja, hieronder de tekst van het 14de couplet en hier staat de originele tekst van het volledige Wilhelmus. De tijd om te herschrijven gaat nu in:

  Oorlof mijn arme schapen
  die zijt in groten nood,
  uw herder zal niet slapen,
  al zijt gij nu verstrooid.
  Tot God wilt u begeven,
  zijn heilzaam woord neemt aan,
  als vrome christen leven,
  ‘t zal hier haast zijn gedaan.

  Tralalalala

  Pak de tekst van het 14de couplet. Bak daar een eigen, al dan niet actuele versie van, zolang de tekst maar heerst. En ram deze vervolgens in de comments.

  Het aantal plusjes bepaalt of we de aangepaste regel meenemen in het nieuwe couplet of zelfs het volledige couplet overnemen, maar biedt uiteraard geen enkele garantie. Want inderdaad, het is hier geen democratie!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Monade
  30/08/2017 - 12:43 12:43

  Oorlog, mijn makke schapen
  dat is ons dagelijks brood
  zandnegers en andere apen
  schieten wij hartstikke dood.

  Zij die bij ons komen schuilen
  wijzen we bars de deur
  terugdobberen en niet zo huilen
  jelui hebben de verkeerde kleur.

  /SJW-petje weer gauw af doet

  Monade
  Antwoord aan  Monade
  30/08/2017 - 16:25 16:25

  Oorlog, klimaat en rampen
  Gaap! ik verveel me dood.
  Bespaar me dus je preken
  ik zap door naar bloot.

  Dus geef me bier en tieten
  daarin heb ik wel zin.
  Laat mij maar fijn genieten
  daar moet een piemel in!

  /Met je shockblog

  Trollbuster
  Lid
  30/08/2017 - 14:15 14:15

  Vol lof voor onze leden,
  En ieder die ons volgt,
  uw redactie zal niet slapen,
  In ‘n wereld die zo wordt verzwolgt
  Tot Reet wilt u begeven,
  zijn heilzaam woord neemt aan,
  Geschreven nu al veertien delen
  ‘t zal hier haast zijn gedaan.

  Weirdoinventor
  Lid
  30/08/2017 - 14:42 14:42

  Oorlof mijn arme schapen
  Die zijt in groten nood
  Die hebben moeten luisteren
  Naar dit hele kutlied
  Het volkslied dat is eigenlijk
  Slechts couplet een en zes
  Maar nu je toch al zover bent
  Kan je net zo goed nog even doorbijten.

  Nee, ik vond die van gisteren makkelijker.

  Ketsman
  30/08/2017 - 17:07 17:07

  Doe mij maar twee frieten
  Met mayo.
  En mits mogelijk
  ook een colaatje.
  Wat zegt u mij daar nou helegaar?
  Dit is het hoeveelste couplet?
  Ik ga stappen want
  Vorige eeuw hadden wij er niet zoveel.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN