More

  RECENTE POSTS

  Waterontharder.com, Opkalkeren!

  We moeten het even hebben over de oplichterij van waterontharder.com. Kijk, dat mensen zichzelf graag laten belazeren is van alle tijden. Maar nu hun reclames het nieuws op de publieke zenders omlijsten, beginnen er aderen te kloppen op plaatsen waar het niet de bedoeling is.

  Waar gaat het om? Waterontharder.com verkoopt de Amfa4000, een kastje wat wanneer bevestigd op een waterleiding, kalkaanslag zou moeten tegengaan. Die Amfa4000 is een soort Vreselijk Vindingrijke Vrijdaguitvinding: een plastic bakje met een magneet en 2 klembandjes wat nu tijdelijk weg mag voor 169,-. Dat lijkt stevig aan de prijs, maar lees dan toch!

  “Het magnetische veld voorkomt vervolgens dat de kalkaanslag zich hecht aan uw leidingen en sanitair. Zo heeft u minder last van kalkaanslag in uw badkamer, smaakt uw water lekkerder en kunnen huishoudelijke apparaten langer mee gaan.”

  waterontharder.com


  Mompelt u daar Biostabil, neutronenkorrels of Breathomix? Wacht nog even, laat uzelf overtuigen:

  “Met een enorme kracht van 1600 Gauss zorgen de magnetische velden ervoor dat Calcium en Magnesium niet kristalliseren.”

  waterontharder.com

  Ja mense, die superbijzondere magneet, waarbij de supergeleider van het CERN verbleekt, die kan wat nog geen Nobelprijswinnaar tot op heden gelukt is. Hoe gaaf is dat dan!? Inderdaad de magnetiseur is weer ontsnapt uit het oplichterijmuseum.

  Waterontharder.com is wel zo leep om vooral vaak ‘minder’ te gebruiken en het woord ‘ontharden’ te vermijden, behalve in de clickbait url dan. Verder is er geen enkele serieuze wetenschappelijke onderbouwing te vinden op de site noch gepats met patenten of openbare studies.

  screenshot waterontharder.com

  Gelukkig worden bezoekers van waterontharder.com toegelachen door de vermaarde biochemicus Inge de Bruijn, dus dat zit wel goed. Waarom zou je mensen echt iets verkopen als je ze gewoon kunt oplichten omdat je beroemd bent? Nou dan! Naast Inky staat een meneermens genaamd Julio Rosier. Geen idee wie dat is maar internet kent hem wel;

  https://www.instagram.com/p/CKJZWvwlcBU/

  Jazeker, “healing” … u weet genoeg. Maar al snel gaat het over kalkaanslag. Alles gaat kapot en dat is de schuld van de kalluk!!

  Alle kalk terug naar Calcia! Maar het wordt nog beter:

  Follow the Money: ‘Hoofdsponsor Vitesse handelt in strijd met wet:

  "Rosier werpt tegen dat een onafhankelijk adviesbureau magnetische ontharders aanraadt. De directeur van het bureau veegt dit op zijn beurt weer van tafel. De positieve toelichting van het bureau die is terug te vinden in video's heeft betrekking op een totaal andere onthardingstechniek."

  Vitesse houdt lippen op elkaar na kritiek op hoofdsponsor:

  Het blijft niet bij de kritiek op het product. Volgens de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt, de Stichting Reclame Code en de Consumentenbond is de reclame misleidend en de prijs ook. Er zou onterecht de suggestie worden gewekt dat de prijs eerder hoger was en dat de consument die het apparaat aanschaft te maken heeft met een aanbieding."

  De infomercials krijgen de volledige amateur treatment waar een zekere Hub nog een puntje aan kan zuigen, inclusief spelfouten: seems legit!

  OK, maar wat is nu het probleem? Want, vrij naar Willem Treur, we leven toch in een vrij land? Geld als met water verdienen, prima. Zeker, en mensen die hier blind intuinen verdienen het ook bijna om afgezet te worden. Het is vooral zo verbazingwekkend dat deze misleiding ongeremd door kan gaan, met zelfs reclamespotjes op de publieke omroep. Uiteraard is het geen genocide of Noord-Korea, maar fout is fout.
  Volgens onze huisjurist mag waterontharder.com prima vervolgd worden voor oplichting. Helaas zal het Openbaar Ministerie het wel weer te druk hebben met zaken te verkloten.

  Waterontharder.com? Opkalkeren!

  5 7 stemmen
  REET DEZE POTS!

  13 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  13 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Reet
  Beheerder
  11/02/2022 - 12:20 12:20

  Nog even over die brand in het hemeltje…

  Roel Zwaar
  Lid
  11/02/2022 - 13:23 13:23

  Kan ik mijn oude cassettes veilig wissen met die remanentie van 1600 Gauss? Dan is het misschien wel weer een leuke aanbieding.

  Oh en de inwoners van Kalkar overwegen ook een claim.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  11/02/2022 - 17:53 17:53

  Jammer dat het geen 1600 Tesla is. Om je cassettes te wissen had het dan voldoende geweest als je buren er eentje hadden gekocht.
  1600 Tesla heeft echt fucking veel effect op de omgeving… zwevende kikers enzo… maar het kalk in je leidingwater blijft ook dan nog gewoon zitten.

  Bobby Rotkop
  Bobby Rotkop
  Gast
  11/02/2022 - 13:55 13:55

  Er komt hier fucking mineraalwater uit de kraan, tief op met je filter.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  11/02/2022 - 14:33 14:33

  Er schijnt een dubbelblind onderzoek te zijn uitgevoerd. Daarvoor werd bij twee blinden zo’n waterontharder geïnstalleerd. Geen van beide heeft achteraf het klachtenformulier ingevuld en ondertekend teruggestuurd. Als dat geen afdoende bewijs is, dan weet ik het ook niet meer…

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  11/02/2022 - 14:36 14:36

  Rechtboven op hun Side staat “Steun KIKA”.
  Had dat niet beter “Steun KIWA” kunnen zijn?

  Apekut
  Lid
  11/02/2022 - 20:27 20:27

  Och jezus hee, ontdekken jullie dit pareltje van de infomercials nu pas? Mevrouw Apekut en ik zitten regelmatig op zondagochtend RTL4’s het Spaanse Leven te kijken met een AMFA4000-bingokaart om te zien hoe een uitermate opgespoten dame in een extreem luxe Spaanse villa met twee kabelbindertjes een waterontharder installeert. Het feest van de cringe onder het genot van koffie en croissants.

  Overigens hebben we hier aan de costa’s geen RTL4, maar…. er hangen hier voor de seniele pensionado’s wel zo nu en dan stickers voor de verkoop van de AMFA4000. Werelddominantie voor Julio!

  Apekut
  Lid
  12/02/2022 - 00:04 00:04

  Overigens, niemand meer die aan gaat op werkwoordsvormen als Ankie verteld over haar ervaring? #dastochzooo2019

  Bismarck
  15/02/2022 - 20:56 20:56

  Alle kalk terug naar Kalkistan!

  /ftfy

  M Koch
  M Koch
  Gast
  30/10/2022 - 17:42 17:42

  Dit is een product van Julio Rosier die loopt hier al jaren mee te adverteren in de media.
  je betaald veel geld voor een magneet en 2 aluminium plaatjes en een tightrip.
  het is nooit bewezen dat dit werkt. als je het toch wilt proberen neem dan een goedkoper alternatief.
  hij moet maar eens een keer gestopt worden en een magneet is geen apparaat.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN