More

  RECENTE POSTS

  WATER IS DROOG!

  Schapen blaffen, doden genezen, vliegen gebeurt ondergronds, trappen krabben krullen van de kat, leverworst nu ook met milt, politici zijn eerlijk, blondines vallen op Weirdoinventor, vulkanen zijn veilig, homeopathie helpt, bier is vies, tweede kerstdag valt dit jaar op het pinkster schrikkeluur, onmogelijk uit de Van Dale geschrapt, de NRA is voor een verbod op wapens!

  Nou ja, voor een opzetstukje dat een semiautomatisch geweer volautomatisch maakt. Maar dan nog past het zeker in bovenstaand rijtje. Dit bizarre feit dat ongetwijfeld het einde der tijden inluidt (zie je wel!) komt na de recente schietpartij in Vegas waarbij tientallen doden en honderden gewonden vielen. Meerdere geweren die hierbij gebruikt werden waren uitgerust met zogenaamde bump stocks.

  Bump stocks zijn aangepaste stocks, of “achterkanten” voor de technisch onderlegde lezers, die via veren verbonden zijn aan de rest van het geweer. Hierdoor wordt het geweer bij elk schot door de terugslag naar achter geduwd en weer terug naar voren geveerd. Bij dat naar voren veren komt de trekker tegen de vinger van de schutter aan, waardoor het geweer nog een keer pang doet. (Dat was de laatste technische term, beloofd.) Omdat een bump stock op zichzelf geen automatisch wapen is en het wapen waarop je hem installeert ook niet kunnen hiermee de background checks op automatische geweren ontlopen worden, waardoor het dus een stuk minder opvalt als je genoeg vuurkracht inslaat om Rambo 5 op te nemen en als toetje Zwitserland te veroveren. En nu zijn dus zelfs meerdere republikeinen en de NRA van mening dat wel voorzichtig onderzocht mag worden of het second amendment daar wel helemaal voor bedoeld was.

  Of dat geruststellend is of bewijs dat de NRA geïnfiltreerd is door aliens van de NWO is een vraagstuk voor de volgende keer.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  06/10/2017 - 15:47 15:47

  Je zou kunnen zeggen dat dit ten minste een begin is, maar ik vind het nogal dunnetjes als ik heel eerlijk ben.
  Waar stond de teller ook alweer op? 59 doden en 400 gewonden, was het niet?
  Laat iemand met kennis van zaken eens vertellen hoeveel dat er waren geweest als de betreffende mafkees geen bump stock tot zijn beschikking had gehad?
  Als ik als leek even een natte vinger poging mag wagen, dan zal het aantal doden nog steeds wel in de tientallen en het aantal gewonden nog steeds wel in de honderden zijn gelopen, dus wat voor winst wordt hiermee geboekt? Dat de NRA eindelijk een stap doet is iets, maar het is wel verrot weinig wat mij betreft.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Bobbie rotkop
  06/10/2017 - 16:13 16:13

  Aangenomen dat je vanaf die afstand met een gewoon geweer een nauwkeurigheid van pakweg 10 meter kunt bereiken en voorzichtig richten niets uitmaakt, is het aantal slachtoffers dus recht evenredig met de hoeveelheid afgevuurde kogels.
  Met bump stock zijn dat er 9 per seconde; zonder ‘slechts’ 3 (pure gok).
  De tijd om magazijnen te wisselen blijft gelijk.
  Ik gok in totaal toch op de helft minder slachtoffers.
  Lijkt me toch de moeite.

  Bismarck
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  07/10/2017 - 09:52 09:52

  Laten we zeggen dat er heel wat maatregelen te bedenken zijn* die het aantal nog veel verder omlaag hadden kunnen brengen.

  *En in verschillende staten van kracht zijn

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  06/10/2017 - 16:16 16:16

  Het wachten is op iemand die een NRA bijeenkomst aanvalt en flink wat slachtoffers maakt. Misschien dat de heren dan tot een ander inzicht komen dan dat vrije vuurwapenverkoop veel geld oplevert en de slachtoffers ver van hun bed zijn.

  Bismarck
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  16/09/2018 - 18:45 18:45

  Was te verwachten, want puntje bij paaltje was de NRA bij nader inzien toch tegen het verbod.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN