More

  RECENTE POSTS

  ‘Wat maakt het ook allemaal uit? Mijn belang wordt toch niet gezien.’

  De burger moet meer te zeggen krijgen over de manier waarop vluchtelingen worden opgevangen, aldus SCP-directeur Kim Putters. “De besluiten worden niet altijd genomen door de mensen die ook de gevolgen dragen”, zo trapt hij met de kracht van de Hulk zelf deze gigantische open deur even in. Hij heeft trouwens gelijk: dat is zo. Dat geldt overigens voor vrijwel alles: van bijstandswijzigingen via BTW-plannen tot besluiten over het stalken van iedereen, z’n moeder, diens cavia en de vlooien daarop: die worden allemaal genomen door mensen die het plotseling enorm bezwaarlijk vinden als ze zelf van dat soort besluiten last hebben. Maar dat is dodelijk volgens de heer Putters: “Je moet voorkomen dat mensen gaan denken: ‘Wat maakt het ook allemaal uit? Mijn belang wordt toch niet gezien.'”

  Nou snappen we dat zo’n bezig baasje als Kim Putters het heel druk heeft en dagelijks in de weer is met verstandige mensen die over het algemeen verstandig klinkende dingen zeggen en met zo’n druk leven heb je natuurlijk geen tijd om Facebook door te spitten. We hopen natuurlijk, in ons algehele gelijk, wel dat hij Retecool leest, want we doen hier wel eens bloemlezingen van mensen die meningen hebben over het asielzoekersprobleem.

  Kijk bijvoorbeeld naar onze vrienden bij Nederland mijn Vaderland. Daar stond van de week zo’n uiterst lollig plaatje met de tekst:

  “Wie had dat gedacht? Van vluchtelingen op de buis…. naar vluchtelingen in je huis!”

  Ruim 400 reacties verreweg de meeste in de trant van: “Ik dacht het ff niet”. Not in my back yard, zeg maar. Sommige andere mensen gaven uiterst gevat aan dat ze al buitenlandse honden in huis hadden. Het ging om verschillende types rashonden.

  Maar er zijn ook mensen die wel oplossingen aandragen. Die zijn meestal in de trant van “Rutte is alleenstaand, plek zat” “De Koning heeft nog wel wat paleizen over” (wat overigens een PRIMA punt is, maar ook dan zitten de paleizen snel vol) en een onvolprezen WTF met: “Ik stuur ze wel door naar Arie Slob”.

  Welwillenden zijn er ook, trouwens, Kim. Zoals de Facebooker die de geest van de gouden eeuw nog prima in z’n bloed heeft zitten.

  ja, en dan kan die mooi, de tuin doen, auto wassen, huishouden doen.en allerlei andere karweitjes, of je detacheerd hem, en vangt zelf de poen…ideën genoeg….oh…sorry slavernij is afgeschaft.”

  Een andere facebooker reageerde op die stelling met een plaatje dat blijkt van iets modernere denkbeelden. Blijkbaar wil hij vluchtelingen best in huis nemen en heeft hij ook een prima oplossing voor de eventuele problemen die daaruit ontstaan.

  Nou zijn we hier wellicht wat naïef en ons vertrouwen in de mensheid kwijt, maar wellicht gaat er niet zo heel veel constructiefs komen uit meer publieke inspraak van mensen wier enige oplossing voor het probleem bestaat uit het probleem ergens anders neerleggen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  cspr
  Lid
  19/09/2015 - 15:57 15:57

  Moet ie eens naar Frankrijk gaan; daar klagen de boeren op het platteland over de vluchtelingen en de Parijzenaars schreeuwen het hardste over het milieu.

  Hansaplast
  Hansaplast
  21/09/2015 - 10:40 10:40

  Tja. En een communist wil ook wat te zeggen hebben over het inkomen van kapitalisten. Ze krijgen de kans alleen niet, maar geef je ze wel de kans, dan pikken ze je bedrijf in en maken er een mooi vijf-jaren plan voor.

  What else is new.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN