More

  RECENTE POSTS

  “Het waren gewone jongens”

  Nieuwsuur is eind vorige week naar Ripoll afgereisd om te praten met de moslimgemeenschap van het bergdorp in de Pyreneeën. Wat overheerste was ongeloof en de opvatting dat het “zulke gewone jongens” waren (vanaf 05.21).

  Gewoon

  Nee, gewone jongens waren het niet. Gewone jongens komen niet in aanraking met de politie. Gewone jongens laten zich niet ophitsen door een pannenkoek. Gewone jongens maken geen bommen van gasflessen. Gewone jongens rijden niet naar een kustplaats om daar iedereen die ze tegenkomen neer te steken. Gewone jongens huren geen bestelbus om als moordwapen te gebruiken. Gewone jongens rijden vervolgens niet met die bestelbus over de drukste winkelstraat van Barcelona om zo veel mogelijk doden te maken.

  Jong geleerd

  Dit tuig uit Ripoll bestond niet uit gewone jongens. Dat is misschien wel juist het probleem, dat dergelijke ideeën en opvattingen blijkbaar heel gewoon zijn binnen bepaalde delen van de moslimgemeenschap. Nu zullen jullie zeggen: zeg Reet, scheer je nu niet heel erg veel mensen over één kam. Ja, absoluut en wellicht onterecht. Maar wanneer in België kleuters al radicaliseren en er sowieso op grote schaal ernstige problemen zijn met lagere schoolleerlingen (sinds 2016 al 481 radicaliseringsdossiers in België), kun je gerust stellen dat “gewoon” een andere betekenis heeft binnen bepaalde kringen.

  Uit een intern document van de Dr. Ovyde Decroly kleuterschool in het Belgische Ronse blijkt namelijk dat kleuters daar andere kinderen al uitschelden voor varkens en ongelovigen, bewegingen maken die het doorsnijden van een keel suggereren, weigeren handen te geven en al uitgehuwelijkt zijn. We hebben het hier over kleuters, dus kinderen van 4 tot 6. Die leren vrijwel alles van hun ouders, of grote broer. Die luisteren nog niet naar een geradicaliseerde imam, die kijken nog geen IS propaganda op youtube, die luisteren naar hun ouders. Wanneer deze ouders hierop aangesproken worden, blijken ze hier geen enkel probleem mee te hebben en wordt er zelfs om gelachen.

  Oogsten

  Het is zo simpel en dat blijkt nu ook maar weer eens: Als je haat zaait, zul je geweld oogsten. Wanneer kinderen van jongs af aan met haat opgroeien, kan je nog zo hard de schuld aan ongelijke kansen en frustratie geven. Het zaadje voor die haat is blijkbaar al heel vroeg geplant.

  Update: Kyai Haji Yahya Cholil Staquf, islamgeleerde en leider van een grote Indonesische orthodoxe islamitische organisatie met zo’n 40 miljoen aanhangers, bevestigt dat het binnen de orthodoxe Islam de norm is om een afkeer te hebben voor Westerse normen en waarden. Hij zegt ook dat zolang we niet stoppen met de oneindige tolerantie voor deze takmvan de islam, het probleemm noog opgelost gaat worden.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  16 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  16 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Møhammed Said al Sahaf
  21/08/2017 - 17:13 17:13

  Ach ja, die ongelijke kansen en frustraties die zorgen voor radicalisering. Opgelost uiteraard met meer kansen, banen, opleidingen, woningen, en stageplekken.
  Mensen die een dergelijke oplossing aanhangen weten donders goed dat het niet werkt anders deden ze niet zo verdomd hard hun best geradicaliseerd nazituig uit hun banen en woningen te bellen.
  Maar er valt prima aan te verdienen, dat dan weer wel.

  Monade
  Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
  21/08/2017 - 17:56 17:56

  meer kansen, banen, opleidingen, woningen, en stageplekken

  … voor begeleiders, gogen, diversiteitsmanagers, adviseurs, therapeuten, enz. enz.

  Monade
  Antwoord aan  Monade
  21/08/2017 - 18:20 18:20

  FF Serieus, ik ben 100% voor algemeen toegankelijke, goede psychotherapie (bv cognitive behaviour therapy), en intensieve deradicalisatiebegeleiding van risicojongeren, maar zoals dit vandaag de dag in Nederland wordt uitgevoerd, is godsgeklaagd. De hele psychologische zorg is door en door verrot.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
  21/08/2017 - 18:23 18:23

  Dus wat is het argument hier, dat mensen geen kansen verdienen omdat anders de terroristen ze ook krijgen?

  Jij zou speciaal geen geld uitgeven aan kansen om vervolgens het dubbele uit te geven aan uitkeringen, het driedubbele aan daklozenopvang en politieinzet of het weet ik veel hoeveeldubbele aan gevangenissen? Dat systeem hebben ze in de VS ook, daar helpt het nog niet echt.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  21/08/2017 - 23:00 23:00

  tsja, we leven straks net als de israeli’s. Moslims als de geijkte troublemakers in een apart bewaakt deel met een hoge muur eromheen..

  Beetje overdreven wellicht, maar moslims veroorzaken overal – waar ook ter wereld ze verblijven- ruzie en geweld. Dat zal toch inderdaad geen toeval zijn

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  22/08/2017 - 08:15 08:15

  Het blijft een ontzettend moeilijk onderwerp, maar je raakt hier wel de kern. Kinderen leren dingen in eerste instantie van de eigen familie, dus daar ligt zeker een van de oorzaken van radicalisering. Als je ook kijkt naar wat de orthodoxe stromingen binnen geloven voortbrengen, dan is dat weinig goeds. Om maar even buiten de kring van de haatbaarden te kijken, een Orthodox Christen is over het algemeen ook geen fijn figuur (Westboro baptist church anyone?) En als we gaan kijken naar de Orthodoxe Joden dan wordt ik daar ook niet altijd even vrolijk van. Waar natuurlijk wel een enorm pijnpunt zit, is dat een Orthodox Christen, of Jood over het algemeen niet heel erg gemotiveerd is om anderen over de kling te jagen als ze niet het juiste geloof hebbeb en een Orthodoxe Moslim lijkt daar een stuk minder moeite mee te hebben.
  Ze hebben allemaal dezelfde doelen, een zeer strenge interpratie van hoe het geloof beleden dient te worden en het opleggen van die strenge regels, maar de manier van uitdragen verschilt enorm. Alle moslims over een kam scheren ronduit belachelijk, maar het benoemen en bestrijden van de orthodoxe Islam is wat mij betreft een prima idee. We accepteren die klootzakken van Westboro toch ook niet? Waarom zouden we orthodoxe moslims dan wel de hand boven het hoofd houden?

  Weirdoinventor
  Lid
  22/08/2017 - 10:06 10:06

  Overigens een klein stukje duiding, het nieuws over die Belgische kleuters ging over zes kinderen uit drie bij de politie bekende gezinnen. Nog steeds schokkend, maar toch een beetje om de schaal aan te geven.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  22/08/2017 - 11:49 11:49

  Het grote probleem blijft dat religie per definitie geen goed antwoord heeft op fundamentalisme. Het staat immers wel degelijk geschreven.
  Iedere goede moslim dient de Koran als onomstreden document te accepteren. Je twijfelt immers niet aan het woord van Allah of Mo.
  Kritiek op fundamentalisten komt neer op verloochening van je eigen religie. Daarmee loop je al snel je plekje in het hiernamaals mis of -erger nog- word je door je omgeving met de nek aangekeken.
  Dus wordt er weliswaar niet goedkeurend gejuicht na iedere aanslag, maar vooral gezwegen of ten hoogste gezegd “ja maar dit is niet onze islam”, alsof er meerdere versies van de Koran bestaan. (interpretaties wel, ja. Maar de tekst zelf is merendeels onomstreden).
  Zolang ouders niet durven te zeggen dat op z’n minst een flink deel van de koran complete onzin is, zullen hun kinderen gevoelig zijn voor extremisten.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  Antwoord aan  Reet
  22/08/2017 - 14:38 14:38

  de islam heeft al een soort “verlichting” meegemaakt. In navolging van een paar voorgangers ( mn. salafisme en politieke islam) zijn de moslims de afgelopen decennia de teksten van b.v. de koran juist letterlijk gaan nemen. Dat deden ze vroeger helemaal niet. Hun “verlichting” bestaat dus eerder uit scherpslijperij en regressie zou je kunnen zeggen..

  Møhammed Said al Sahaf
  Antwoord aan  Reet
  22/08/2017 - 16:21 16:21

  Er zijn geen hele volksstammen tolerante moslims, maak jezelf dat nou niet wijs, er is hooguit hier en daar een enkeling. En die zijn heel vaak in no time ex-moslim en daarmee meteen een bedreigde diersoort. Het gaat hier in Europa om klittende groepjes mensen die er een hele enge en verstikkende soort van ‘noaberschap’ op na houden. Mensen die hun inspiratie opdoen in landen van opa’s herkomst met een moslimmeerderheid. Landen waar never nooit geen seculiere wetgeving zal gaan komen.
  En het westen helpt niet echt mee zolang we moslims helpen om wél kritische denkers binnen die islam een islamofoob hok in te framen.
  Je moet homo’s namelijk wel in je safe space dood kunnen wensen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN