More

  RECENTE POSTS

  Waarom de Noord-Zuid Lijn verlengen een top-idee is.

  Amsterdamse politiek en megalomane megaprojecten zijn zelden een goede combinatie. Wat zeg ik: het is meer dan eens een uiterst rampzalige combinatie die menig hoofd op het toetsenbord doet bonken. Amsterdam faalt regelmatig zo hard dat zelfs Xaderp het wat vergezocht vond om te suggereren dat ze het expres doen wegens aandelen in een hongaarse toetsenbordfabriek. Maar toch zijn we voor het nieuwste voorstel om de Noord-Zuidlijn door te trekken naar Schiphol.

  Goed, er zijn wat kleine dingetjes misgegaan met het project. Kan de beste overkomen, maar al met al is het toch best een fijne metrolijn. Of dat gaat het zijn, als hij uiteindelijk gaat rijden. Volgens planning is dat 14 jaar na het begin van de bouw, maar voor dit plan willen we het voltooien best even uitstellen. Het plan kent namelijk alleen maar pluspunten.

  Ten eerste heeft Amsterdam nogal eens de neiging om willekeurig gemeentegeld kwijt te raken. Dat probleem lost dit plan in één keer op. Als ze dit gaan doen komt de deal met het Rijk over de verbouwing van de zuidas op losse schroeven te staan, moeten ze de miljarden daarvoor zelf op gaan hoesten. Bovendien kost de verlenging naar ramingen tussen de 300 miljoen en 2,2 miljard, dus dat is ook weer een krappe 5 miljard belastinggeld die Amsterdam niet kwijt kan raken.

  Ten tweede hebben ze in Twente een vliegveld dat moet dienen als een toplocatie tussen de Randstad en Duitsland in ontwikkeling en wie zou Amsterdam zijn om niet meteen de aanvliegroutes een beetje te wijzigen? De 2 verzakte landingsbanen zijn nog prima om te katten tot een racecircuit, en de klanditie van vliegtuigspotters wordt dus gewoon vervangen door Nascar-fans en andere liefhebbers van “als het maar rolt”.

  De verlenging van de Noord-Zuid lijn is ook een prima initiatief voor het toerisme. Denk nou eens aan de mogelijkheden: Toeristen kunnen vanaf de Cruiseschepenterminal direct de metro pakken naar onze nieuwste massa-attractie, de Luchtverkeerstoren die naar schatting net zoveel toeristen gaat trekken als de Toren van Pisa. Lost dat meteen de teruglopende schattingen van reizigers met de Noord-Zuid lijn op.

  Voor de mensen die nu instemmend zitten te knikken: dat begrijpen we. Echt. Maar de kicker heeft u nog niet gehoord. De beste reden voor de verlenging moet nog komen. Het plan voorkomt namelijk ook nog eens onnoemelijk mensenleed. En dan hebben we het niet over een paar honderd dode bootvluchtelingen, nee over dingen die pas echt gruwelijk zijn. Zo dicht bij huis, en we kunnen het gewoon voorkomen.

  “Afgezien van busvervoer zouden reizigers in Amstelveen twee jaar lang zijn aangewezen op lijn 5, nu al de drukste tram van de regio.”

  Ziet u? Dit plan kent gewoon alleen! maar! voordelen!

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Trollbuster
  Lid
  10/02/2016 - 15:40 15:40

  Maar ome Mc, waar laten we dan alle mensen waar we vanaf willen?

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Trollbuster
  10/02/2016 - 20:48 20:48

  Alle mensen waar we vanaf willen, die wensen we de grond in.
  Amsterdam maakt hiervoor grondige plannen.

  Wat is er dan beter dan een metrolijn? Gewoon snel onder de grond schuiven.

  E.R. Deoz
  10/02/2016 - 17:31 17:31

  Ze vergeten bij D66 stap 1, namelijk het annexeren van de gemeentes waar ze de metro willen laten rijden. Wat mij betreft stopt de metro dan ook niet meer in Diemen of Duivendrecht, als je Amsterdamse metro’s wil, dan moet je maar zorgen dat je in Amsterdam ligt.

  Ik vind het prima als ze de Noord-Zuidlijn doortrekken tot de Kuip, zolang die maar in Amsterdam staat.

  E.R. Deoz
  10/02/2016 - 19:23 19:23

  Ik nog een goede reden gevonden: mooie vrouwen. Die simulator is natuurlijk zo realistisch mogelijk gemaakt, dus de NZ-lijn zorgt straks voor heel voor mooie vrouwen. Voor mij part sluiten ze de hele wereld aan op die lijn, dan kunnen alle mooie vrouwen makkelijk naar Mokum.

  MadDieu, drukt zijn snor
  10/02/2016 - 20:40 20:40

  O jee, dat is de doodsteek voor de Amsterdamse taxi-maffia.
  Gaan ze op de Zuid-as aan al die dure zakenlui uitleggen hoe je met het openbaar vervoer kunt reizen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN