More

  RECENTE POSTS

  VVD: Iedereen is gelijkwaardig. Behalve vluchtelingen. Die niet.

  Kijk, hier in Nederland hebben we wetten en wat je daar ook van vind, als er een wet is dan moet je in Nederland een beetje moeite doen om je proberen aan die wet te houden. Technisch gezien moet je je gewoon aan die wet houden, maar iedereen weet dat het eigenlijk onmogelijk is om de wet niet te overtreden dus als je nog nooit ergens een boete voor gehad hebt, dan heb je gewoon de mazzel gehad dat je niet betrapt werd. Nou kennen we onze pappenheimers van de immer integere VVD en die is het concept van ‘de wet geldt ook voor ons’ compleet vreemd, dus het is niet zo heel gek dat ze vanuit hun standaard modus operandi denken dat er speciale afspraken gemaakt moeten worden over dingen die gewoon in de wet staan.

  Vandaar dat ze bij de VVD Alkmaar nu op het BRILJANTE plan zijn gekomen dat vluchtelingen acht beloftes moeten doen. Beloftes. Uw grappen over €1000 of een willekeurige andere verkiezingsbelofte van de VVD kunt u in de comments kwijt, want het ging nu dus even om die vluchtelingen. Die moeten dus van de VVD Alkmaar beloven dat mannen en vrouwen gelijk zijn en ook gelijk behandeld worden. En ook LGBT*+ moet je respecteren en gelijkwaardig behandelen aldus de VVD Alkmaar. Nog een belofte die de vluchtelingen moeten doen:

  Alle godsdiensten en hun beoefenaars, maar ook niet-gelovigen, zijn gelijkwaardig en moeten ook zo bejegend te worden.

  Horen jullie dat, KvK? Goed, tot zover niet zo heel veel geks behalve dan dat het tegendeel gewoon al bij wet verboden is en dit dus een beetje raar staat. Maar de VVD wil nog een paar beloftes meenemen. Waaronder de volgende:

  Met meer dan 3 personen, kinderen niet meegerekend, wordt er niet als groep naar buiten gegaan.

  Hey! Wacht eens!? Die vorige beloftes gingen toch allemaal over gelijke behandeling enzo? Nou kunnen we iets gemist hebben, maar de fax dat er een permanent groepsverbod voor alle groepen boven de 3 in Nederland is ingevoerd is bij ons in ieder geval niet binnengekomen, en dat zou ook wel eens een beetje lastig kunnen worden voor de vluchtelingeninspraakavonden die overal en nergens plaatsvinden. Nòg een belofte die de VVD wil is de volgende:

  Dagbesteding en vrijwilligerswerk is verplicht om een bijdrage aan de Alkmaarse samenleving te leveren.

  Oh, dus de partij die dezelfde mensen ‘zo sober mogelijk’ wil opvangen (ook al zo’n stukje gelijke behandeling) wil wel graag dat negers uit Afrika verplicht gratis werk gaan doen? Dit filmscript komt ons verdacht bekend voor.

  Overigens gaat het niet alleen in Nederland lekker met dat gelijk behandelen van vluchtelingen. In België willen ze graag dat bewoners van het AZC een zichtbare identificatie op hun jas dragen. Dat moet ‘de identificatie vergemakkelijken’. Dit kan ze ‘niet verplicht’ worden, aldus de vice-premier, maar wordt wel ‘met aandrang’ verzocht. Reden voor dit plan? De politie mag niet zomaar rondlopen in de woningen van vluchtelingen, daar moeten ze eerst een aanleiding toe hebben. Wellicht dat we straks als de Eerste Nederlandse Kerk van het Vliegend Spaghettimonster een feit is ook even een paar veilige zones kunnen inrichten, voor het geval de eerste vluchtelingen moeten onderduiken.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  27/10/2015 - 15:55 15:55

  “In België willen ze graag dat bewoners van het AZC een zichtbare identificatie op hun jas dragen … Reden voor dit plan? De politie mag niet zomaar rondlopen in de woningen van vluchtelingen, daar moeten ze eerst een aanleiding toe hebben.

  Kan iemand uitleg verschaffen, want mij klinkt dat in de oren als omdat het morgen woensdag is, moet je een pen bij je hebben.

  Bla
  Bla
  Antwoord aan  Bismarck
  27/10/2015 - 19:53 19:53

  Er was nog een bevolkingsgroep die zichtbaar een identificatie op de jas moest dragen…

  Xloph
  27/10/2015 - 18:04 18:04

  *mompelt iets over het liberalisme en dat iedere VVD’er die zich nog liberaal durft te noemen blijkbaar nog nooit een boek over de geschiedenis ervan heeft gelezen*

  jos vn veen
  jos vn veen
  Lid
  27/10/2015 - 19:07 19:07

  het lijkt er op dat ze met deze beloftes hun grootste vrezen willen afdekken.
  In Duitsland vertonen de asielzoekers (ik noem het expliciet geen vluchtelingen) bij ongeregeldheden en soort van wolvengedrag te vertonen,,ze trekken in roedels op..

  Genderongelijkheid richting verkrachtingen, Je mag hier vrouwen niet zomaar als spermabak gebruiken noch molesteren of laten verdrinken.

  de grote vrees is verveling..Verveelde lieden kunnen in roedels erg vervelend gaan doen, uitproberen waar de grenen liggen en pakken klappen van ordewege staat natuurlijk erg politiek incorrect.

  Benadrukt: de missiedwang, het superioriteitsgedrag van de ware gelovigen-> werkt agressie en wantrouwen in de hand..komt ellende van.
  Religie achter de voordeur zoals het een seculiere staat betaamd.. behalve bij uitzonderingen.Er zijn gemeenten waar de straten op zondag worden versperd door mensen in pak en met stro hoedjes, bijv.

  (tja, leg dat nou maar eens genuanceerd uit aan binnenkomers..die mensen mogen wél samenscholen vanuit een geaccepteerd religieus getint gebeuren,..)

  Maar die beloftes zeggen verdraaid weinig..dat soort interculturele benadering zit er nog niet in..en het gaat geheid menigmaal verkeerd.

  Valt me mee dat er geen belofte gevraagd is over het niet leggen en /of laten exploderen van bommen of staven dynamiet

  Hoe inconsistent ook, het is in ieder geval helder aan de orde gesteld waar we ( wel of ) niet van gediend zijn (gebaseerd op ervaringen)

  MadDieu, drukt zijn snor
  27/10/2015 - 20:24 20:24

  Of we nu spreken over Steenwijk of over Alkaar het concept is gelijk.
  Deze gemeenten hebben nog geen opvanglocatie voor opportunistische asielzoekers, maar maken alvast een hoop herrie. Het COA blijkt namelijk een voorkeur te hebben voor de linkse gemeenten zonder SP en mijdt nimby roepende gemeenten.

  Een gaaf voorbeeld van de linkse gemeenten is Nijmegen, zij vangen asielzoekers op buiten hun eigen grondgebied. De bewoners van Heumensoord (grondgebied Heumen) zijn toegewezen aan Nijmegen en niet aan de gemeente Heumen. Nijmegen ontvangt per inwoner een onkostenvergoeding, die niet toereikend is. De gemeente Heumen houdt zich stil en heeft -sarcastisch gegniffel- geen ruimte voor extra vluchtelingen.

  trackback
  28/10/2015 - 01:47 01:47

  […] vluchteling laten tekenen voor waardenAD.nlVVD Alkmaar wil verklaring van vluchtelingRTV NHJoop.nl -retecool (satire)alle 26 […]

  Skyclad
  Skyclad
  28/10/2015 - 10:16 10:16
  Hangmat
  Lid
  28/10/2015 - 10:38 10:38

  Dom voorstel. Symboolpolitiek. Wees dan eerlijk. Iedereen in gelijkwaardig maar niet iedereen is gelijk voor de wet. Is altijd zo geweest. Ik zou zeggen: wetten veranderen dus en nieuwe binnenkomers pas na 15 jaar recht op de geneugten van de verzorgingsstaat. Veiligheid kan iedereen krijgen maar wel die handjes laten wapperen. Kom maar door met die minnetjes 🙂

  Hangmat
  Lid
  Antwoord aan  Hangmat
  28/10/2015 - 10:57 10:57

  Heel concreet: je geeft nieuwe asielzoekers – als ze daar recht op hebben – 15 jaar tijdelijk verblijf zonder alle rechten op de verzorgingsstaat die de nederlanders wel hebben. Recht op tijdelijk verblijf is geen recht op definitief verblijf = niet gelijke gevallen. => niet in strijd met artikel 1 volgens mij.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN