More

  RECENTE POSTS

  VVD gaat straks gewoon met PVV in zee

  Daar komt het wel op neer. Kijk, de VVD doet heel erg z’n best om niet als een soort PVV-light over te komen want tenslotte is de kans “nul” dat de VVD met de PVV gaat regeren. Wat dan dus extreemrechts onhandig is, is een kamerlid die de toon van de PVV aanslaat door te roepen dat de grenzen dicht moeten voor jonge mannen uit het midden-oosten. Of niet?

  Grenzen dicht. Dat is Geerts line, maar tegelijkertijd ook nog eens juridisch best wel onhaalbaar. En het is natuurlijk niet de bedoeling dat de zorgvuldige ‘we gaan echt, heul heus niet na de verkiezingen met de PVV in zee’-leugen nu al afgebroken wordt.

  Hoewel? Het moet niet al te onverwacht komen dat er na de verkiezingen toch ruimte voor samen regeren blijkt. Om dat voor elkaar te krijgen schuift de VVD op immigratiegebied nu vast onofficieel wat naar rechts. Want éérst roept stemvee Berckmoes dat de grenzen dicht moeten voor jonge mannen en dat de Islam een gewelddadig geloof is en vervolgens impliceert Zijlstra, die de PVV overigens ook niet uitsluit, dat dat de reden is dat ze voor 15 maart niet op de lijst staat.

  Wij maken ons ook zorgen over de grote migratiestromen, maar de wijze waarop zij dit zegt, verklaart waarom ze niet op de lijst staat

  Hij vindt “gebrek aan politiek gevoel” een mooie formulering, zonder daarbij te zeggen dat hij vindt dat ze dat ook niet heeft.  Wij geloven er ook geen snars van dat dit per ongeluk nogal vage termen zijn die niet zeggen dat de VVD het met Berckmoes oneens is. Of dat het toeval is dat deze uitspraken gelijk vallen met het in vage bewoordingen toch niet uitsluiten van de PVV door diezelfde Halbe Zijlstra. Het zal ons niet verbazen als Berckmoes deze uitspraken minder uit zorg om het immigratiebeleid heeft gedaan en meer uit zorg voor haar eigen carrière. Wilders-Rutte, here we come…

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Broeder Bolognese
  09/02/2017 - 20:55 20:55

  Dat was in eerste instantie ook mijn reactie.
  In andere media las ik dat mevrouw Berckmoes niet op de lijst staat voor de volgende verkiezingen en dat de VVD heeft verklaard dat de door haar gebezigde haatpreek niet de standpunten van de partij zijn.
  Volgens mij is dit meer een sollicitatie naar nog 4 jaartjes pluche, maar dit keer gewoon voor de PVV.

  Monade
  09/02/2017 - 21:10 21:10

  Ik ben bang dat je gelijk gaat krijgen. Twee partijen die geen zinnig mens wil en die geen oplossingen hebben voor de 21e eeuw; een soort Trump-situatie op polderniveau. Ik verwacht niet dat Teflon Mark de nieuwe premier gaat worden, daarvoor is de verhouding tussen Geert en Mark te slecht. Maar welke VVD-er dan wel?

  / Of toch een PVVD-Geenpeil coalitie, met de Siri van Bart Nijman als premier? Hebben we gelijk de eerste vrouwelijke premier van Nederland, en de eerste AI premier ter wereld.

  Arduenn 
  09/02/2017 - 21:11 21:11

  Niet mijn minister-president

  Weirdoinventor
  Lid
  09/02/2017 - 23:21 23:21

  Dat is de opzet van de campagne strategie. Zag je bij Balkenende-Bos, bij Rutte-Samson… Je zet een harde tegenstelling neer, maakt de kiezer bang voor de andere optie. Beide profiteren, beide regeren.

  Het verschil met de vorige keren is dat afhankelijk van het CDA (of wie weet de SGP en/of 50+) deze coalitie wat moeilijker op te vullen zal zijn.

  Als je gewoon echt wilt stemmen voor PVV of VVD, prima, moet je zelf weten, maar strategisch stemmen op de VVD om de PVV niet de grootste te laten worden is een stem op de coalitie van die twee.

  Arduenn 
  10/02/2017 - 09:09 09:09

  Misschien dat schaamteloos demoniseren van PVV en VVD helpt om de kiezer op andere gedachten te brengen. Het zijn per slot van rekening zelf ook geen drama queens. Wisten jullie trouwens dat Wilders zijn ex geregeld alle hoeken van de kamer liet zien als ‘ie niet op tijd zijn pilsje kreeg?

  Turbo
  Turbo
  Lid
  Antwoord aan  Arduenn 
  10/02/2017 - 18:55 18:55

  Als er iets is wat de PVV alleen maar groter maakt dan is dat wel demoniseren. Wind uit de zeilen halen werkt dan beter lijkt mij. Dus immigratie inperken wat de meerderheid van de Europeanen ook lijkt te willen.
  En natuurlijk financiering van moskeen/imams vanuit Saoedi-Arabië verbieden.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  10/02/2017 - 14:47 14:47

  Als je al afgeserveerd bent voor de volgende ronde, moet je verder je bek houden.
  Maar net als Annie MG Schmidt’s Ubeltje van de bakker niet wilde gaan slapen, wil ook Ybeltje van de VVD niet rusten.
  De vraag is of dat vervelend is voor de VVD. Op het eerste gezicht misschien wel, maar er is nu toch maar mooi een ongenuanceerde onderbuikboer de wereld in geslingerd waar wel een VVD tag op zit, maar waar ze zich niet voor hoeven te verantwoorden.

  Zal je net zien… wordt er per decreet door de PVVD regering aan de grenzen gefilterd op Afrikaanse en midden-oosten jongeren, worden we overspoeld door Indonesische en Indiase knaapjes die zich aan onze blonde meisjes komen vergrijpen. Geen partij die daar nog over nagedacht heeft. Ik vind er ook niets over terug in de kieswijzer. GEEEEEERRRRTTTT!!!!!!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN