More

  RECENTE POSTS

  VVD: eerst solliciteren daarna de bikini aan

  Veel mensen vieren het behalen van een bijstandsuitkering met een uitgebreide vakantie in het buitenland. Dit fenomeen is de VVD al jaren een doorn in het oog. Mensen in de bijstand dienen immers alles op alles zetten om zo snel mogelijk aan het werk te komen en dan helpt door drie, vier weken lekker weg te gaan. “Zeker niet tijdens de vakantieperiode, waarin veel ondernemers zitten te springen om tijdelijke arbeidskrachten. In ruil voor je bijstand kun je de hele zomer gewoon werken hoor.” Om te voorkomen dat ze ervan door gaan, zouden steuntrekkers zich iedere week even moeten melden op het politiebureau. Ook moeten controleurs van de gemeente gaan controleren of werklozen niet stiekem in hun achtertuin of balkon in bikini liggen te lanterfanten.
  Coalitiepartner PvdA is daarentegen van mening dat bijstandsprofiteurs zich met het oog op de toekomst beter kunnen oriënteren op een moestuin. De VVD is daar niet op voorhand tegen, mits de opbrengst van de moestuin ten goede komt aan Hardwerkende Nederlanders. Er dient immers wel sprake te blijven van een tegenprestatie, aangezien Hardwerkende Nederlanders geen tijd hebben om lekker een beetje in het zonnetje te tuinieren. Heerlijk, die bijstandDe ’groene vingers’ van bijstandsparasieten kunnen dan ook worden benut voor bijvoorbeeld het maaien van het gazon. “Als ze maar wel voor half vijf zijn opgedonderd, als Bikkel en Sterre thuiskomen van hockey. Ik wil niet dat onze kids geconfronteerd worden met dat werkschuwe tuig.”
  Bijstandsgerechtigde Boris Uytdenruif beaamt dat het op dit moment de spuigaten uitloopt. “ik weet niet hoe het met anderen zit, maar de dag dat mijn riante nulurencontract niet werd verlengd, ben ik meteen afgereisd naar Hintergarten. Ontzettend genoten! Ik kan mij voorstellen dat veel meer mensen daarvoor kiezen.”

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  27 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  27 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  SpiekerBoks
  SpiekerBoks
  26/06/2014 - 13:16 13:16

  Als dit echt speelt (en dat kan ik moeilijk inschatten) dan is dit helemaal geen gekke insteek van de grote boze VVD. De vakantieperiode is inderdaad gewoon een goed moment om je in de kijker te spelen bij potentiële werkgevers. Laagdrempelig van beide kanten, zonde om die kans te laten schieten.

  Vakantie vanuit de bijstand is geen bezwaar maar buiten de vakantieperiode heb je veel meer plezier van een klein budget. Twee keer vliegen in één klap. [/Seth]

  Incator
  Incator
  26/06/2014 - 13:27 13:27

  Spiekerboks, geouwehoer. Je wordt er na een maand gewoon weer vrolijk uitgepleurd (goedkope seizoensarbeid, da’s altijd handig), en grote kans dat de werkgever zelf gewoon op het strand ligt, dus niks ‘in de kijker spelen.’
  (Maar, extragratis voordeel is vast dat je dan je vakantiedagen weer opnieuw moet opbouwen, dus als de bedrijven en gemeente dat nou een beetje coordineren kun je mensen echt heel leuk zieken.)

  Anyway – ik begrijp wel dat een vakantiebaan als badmeester in elk geval te weigeren is, op grond van bikini?

  Blasfemist
  Blasfemist
  26/06/2014 - 13:42 13:42

  Wat een gelul. Alsof ‘de bijstandstrekker’ de centen heeft om drie of vier weken uitgebreid verkansie te gaan vieren.

  Illuminatus Magnus
  26/06/2014 - 13:54 13:54

  Deze Sjoerd (wel een echte VVD-naam, overigens) voelt zich zeker een beetje Tony Blair: Tough on unemployment, tough on causes of unemployment. Alleen denkt hij dat werklozen de oorzaak van de werkloosheid zijn.

  Incator
  Incator
  26/06/2014 - 13:59 13:59

  En ach… zo moet je het dus wel aanpakken:
  [url=http://www.nrc.nl/nieuws/2014/06/17/de-nza-zorgt-goed-voor-zichzelf] Zo gaat oud-NZa-bestuurder Arno Barendregt in 2007 met zijn vrouw naar Seoul. Het congres duurt een weekeinde, maar de NZa betaalt zijn vakantiereis van twee weken door Zuid-Korea. Volgens Barendregt betaalt zijn vrouw zelf haar vlucht en moet zijn reis van 7.500 euro gezien worden als „een afscheidscadeau”.[/url]

  Johanvb
  Johanvb
  26/06/2014 - 14:13 14:13

  De gedachte is logisch. Maar de meeste mensen die in deze tijd op straat komen te staan zijn mensen die mogelijk al enige tijd te horen hebben gekregen dat er ‘mensen uit moeten’. Ik kan mij voorstellen dat deze mensen in de afgelopen periode dermate op hun tenen hebben gelopen dat ze na hun werkelijke ontslag toe zijn aan een paar weekjes rust.
  Dit zijn mensen die ook tot aan hun ontslag hebben bijgedragen aan sociale voorzieningen.

  En die mensen geef je als overheid dus de middelvinger met de woorden ‘dat geld dat je al die tijd hebt afgedragen, daar ga je eerst maar wat voor doen’.

  Het zijn uitspraken die gedaan worden door mensen die nooit met dit soort situaties te maken krijgen omdat ze een leuk pak wachtgeld meekrijgen en met hun netwerk vanzelf wel weer in een advieseursrolletje terechtkomen.
  Wellicht is dat een idee. Deze vakantieregeling doorvoeren maar dan ook hetzelfde van toepassing laten zijn op de wachtgeldregeling.

  G. de Vader
  Gast
  26/06/2014 - 14:26 14:26

  @SpiekerBoks
  Wat ik vooral zo prettig vind is dat die meneer Potters vrijwel iedere week iets nieuws heeft bedacht voor die mensen in het walhalla van de bijstand. Maar wat heeft dat geschop tot nu toe eigenlijk opgeleverd?

  Incator
  Incator
  26/06/2014 - 14:26 14:26

  Johanvb: of niks doen en geen nieuwe wetten en bureaucratie creeren voor een probleem dat er eigenlijk niet is. Dat is ook een idee.

  Ome Mc
  Lid
  26/06/2014 - 14:29 14:29

  Het groeiende aantal bijstandstrekkers heeft natuurlijk niets te maken met het afbreken van alle andere vormen van sociale voorzieningen en een totaal gebrek aan werkgelegenheid. Werkschuw tuig is het gewoon, allemaal.

  En die moet je als slaven behandelen en niet als mensen. En slaven hebben geen vakantie nodig, dus waarom zouden we ze dat laten hebben dan?

  SpiekerBoks
  SpiekerBoks
  26/06/2014 - 14:31 14:31

  Terechte nuances. De economie is kut, de overheid is kut, de vorige baas is kut, de bijstand is kut en als je schoolgaande kinderen hebt is buiten het seizoen op vakantie gaan kut. Maar kansen, ook de kleintjes, moet je niet laten schieten. Anders blijft alles kut.

  Als je er net voor je vakantie wordt uitgeknikkerd dan had je de vakantie waarschijnlijk al geboekt en moet je zeker ook even bijkomen. Prima.

  Zit je al een maand of meer thuis en ben je van de schok bekomen dan blijft goedkope seizoensarbeid een mooie ingang op weg naar een beter contract. Geen garantie, wel een kans. Grijpen dus.

  Ome Mc
  Lid
  26/06/2014 - 14:34 14:34

  “Zit je al een maand of meer thuis”…

  Mijn ex moest in december haar vakantie voor de zomer al doorgeven om vrij te kunnen krijgen, wat meestal ook betekende dat we die toen al moesten boeken.

  Illuminatus Magnus
  26/06/2014 - 14:38 14:38

  @G. “Maar wat heeft dat geschop tot nu toe eigenlijk opgeleverd? ”

  Aandacht! Zelfs ter RC wordt de vuilspuiterij die doorgaat voor liberale ideologie geadverteerd.

  G. de Vader
  Gast
  26/06/2014 - 14:42 14:42

  Ik zou de VVD niet bepaald “liberaal” willen noemen.
  Eerder “voor rijke mensen”.

  en @SpiekerBoks
  Waar haal jij toch het idee vandaan dat mensen in de bijstand niet wìllen werken? Wat dat is toch de impliciete boodschap? Dat ze lekker hun handje ophouden en ondertussen lekker aan de Costa del Sol hun luie aars liggen te bruinen?

  Incator
  Incator
  26/06/2014 - 14:59 14:59

  De staatsloterij biedt ook een kans. Ik stel voor dat we deelname verplicht stellen voor arme mensen.

  Maar misschien kunnen we wel een positief midden vinden hier. Een leuke werkvakantie wellicht? Is er niet nog een spoorlijn die aangelegd moet worden, of een leuk waterwerkje? Je ziet nog eens wat van de wereld ook. En de zwepen die over de ruggen striemen zijn geen lijfstraf maar deel van de authentieke experience.

  SpiekerBoks
  SpiekerBoks
  26/06/2014 - 15:07 15:07

  @G. de Vader. Ik begrijp dat je dit tussen mijn regels door wil lezen. Maakt de wereld lekker zwart-wit natuurlijk. Maar neen, dat is niet mijn wereldbeeld.

  Er zijn heel lullige manieren waarop je een baan kunt kwijtraken en nog lulliger redenen waarom je überhaupt niet wordt aangenomen. Bijna niemand kiest er bewust voor om zijn hand op te houden en er is voor iedereen een breekpunt waarop de hoop (meestal tijdelijk) wordt opgegeven. Maak ik ook om mij heen mee, knap beroerd.

  Toch blijf ik bij mijn stelling. Als je na alle tegenslagen weer zin hebt in een baan – en je hebt nog geen vakantie geboekt – is het verstandiger vacaturesites af te struinen dan om vakantiebestemmingen door te klikken. Denk na waar je zou willen werken en pak een vakantiebaantje in die hoek. Wie weet hoor je nog eens leuke dingen tijdens de lunch of de vrijmibo.

  G. de Vader
  Gast
  26/06/2014 - 15:19 15:19

  Ja, en ik geloof eerlijk gezegd niet dat ze dat doen: massaal op vakantie gaan. Gek hè? Volgens mij is het gewoon gereutel van een volgevreten VVD-er die graag een beeld wil scheppen rond mensen in de bijstand dat het eigenlijk allemaal een stel uit de ruif vretende parasieten zijn. Dat ze geen werk hebben, dat komt omdat ze niet hard genoeg solliciteren. Dat ze niet gewoon tomaten gaan plukken omdat ze daar te lui voor zijn en liever op hun nest willen blijven stinken. Wat zeg ik? Hun nest? Hun hangmat! Want succes is bij de VVD een keuze*.
  Maar weet je wat raar is? Ik moet de eerste VVD-er nog zien die zijn wachtgeld laat schieten en tomaten gaat plukken, omdat dat zijn/haar kans op een nieuwe, echte baan vergroot. Wie weet horen ze nog eens leuke dingen tijdens de lunch of de vrijmibo!

  * tenzij het over de successiebelasting gaat natuurlijk, dan is teren op de portemonnee van pappie jouw recht.

  Incator
  Incator
  26/06/2014 - 15:20 15:20

  Wie weet kom je op de camping ook wel iemand tegen die toevallig een goed contract heeft liggen!

  Meer essentieel is het punt dat er hier weer een extra verplichting dreigt om iets ‘op te lossen’ dat in de verste verte geen realistisch probleem is, dat niet gaat leiden tot werkelijk meer mensen uit de bijstand maar wel een heleboel mensen zich nog marginaler en onvrijer doet voelen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  26/06/2014 - 15:51 15:51

  Gratis tip voor Sjoerd
  Als je bijstandstrekkers hun paspoort inneemt kunnen ze niet meer weg. Dan is het verleden tijd met al die honderdduizenden bijstandstrekkers die Schiphol vervuilen, waardoor fatsoenlijke zakenlui niet eens meer een zitplekje in de vertrekhal kunnen vinden.
  Maar pas op! Werkshuw tuig is meestal kunstenaar ofzo en dan stellen ze domweg dat de vakantie een kunstproject is. Mag natuurlijk, maar zet dan wel die uitkering stop.

  grotesnor
  26/06/2014 - 16:20 16:20

  Ik vind het heel knap als je van €948 (een maand WWB voor een alleenstaande) vier weken vakantie kan vieren!

  cspr
  Lid
  26/06/2014 - 16:31 16:31

  Schande! Bijstandstrekkers of Werkelozen hebben ook nog eens altijd familie in Marokko wonen! Als ze niet op vakantie mogen, zien ze die dus ook nooit meer.

  E.R. Deoz
  26/06/2014 - 18:05 18:05

  Maar ze hebben een tante in Marokko en die komt (hiep hoi!) toch gewoon hier op bezoek? Kan je ook nog lekker doorsoliciteren en je verplichte vrijwilligerswerk doen.

  xaderp.
  Redacteur
  26/06/2014 - 18:12 18:12

  Waarom zet de regering geen werkkampen op? Ideaal! Ergens in de Drentse bossen ofzo, frisse lucht, vakantiegevoel. Overdag lekker schoffelen in de Volkstuinen en ´s nachts fijn gehuisvest in houten bungalows. Dit werkregime zorgt er dan voor dat na vrijlating na het vinden van een echte baan de voormalige arbeidsschuwe uitkeringstrekker zijn draai prima kan vinden in de huidige Staatsgedreven Arbeidsmoraal.

  vanpuffelen
  26/06/2014 - 19:11 19:11

  @xaderp: vergeet ook niet het gezellig samen zingen van motiverende liederen bij het kampvuur ‘s avonds na gedane arbeid!

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  26/06/2014 - 20:10 20:10

  Kan me op zich wel wat voorstellen bij de maatregel als die gebruikt wordt om mensen die heel recent werkeloos zijn geworden in beweging te houden. Uit de cijfers blijkt immers dat de kans op werk het grootst is als je nog minder dan 6 maanden werkeloos bent. In dergelijke gevallen is het inderdaad zonde om eerst een paar weken met vakantie te gaan.

  Maar die redenering gaat niet op voor mensen die eerst ww hebben getrokken en jammer dat de vvd wel de kleine man aanpakt maar de grote graaifraudeurs laat lopen.

  MadDieu, drukt zijn snor
  26/06/2014 - 22:57 22:57

  Ik heb er geen bezwaar tegen dat mensen die hard werken of zich nuttig maken (eufemisme voor verkopen) goed beloond worden.

  Waar ik wel problemen mee heb zijn nietsnutten met gladde praatjes, die op kosten van de gemeenschap meer geld binnen harken dan de minister president.

  Het voorbeeld:
  Dit voorjaar -ruim voor de gemeenteraadsverkiezingen- is er opstartsubsidie en een garantieregeling afgegeven voor een ondernemer in recyclebare huishoudelijke goederen. Klinkt goed, klinkt heel goed als je erbij bedenkt dat deze winkel in tweede hands goed ook nog bijstandsgerechtigden aan werkervaring kan helpen.
  Jubelende oude gemeenteraad en college: “Dat levert stemmen jongens, dat moeten we doen.”
  Voor de duur van tweeeneenhalf jaar betaald de gemeente het pand op het industrieterrein, de toko wordt draaiende gehouden door de oprichter als financieel beheerder, er is een vacature geplaatst voor vrijwilligers voor de verkoop, het kluscafé en de inzameling (aub uw goederen zelf brengen of op laten halen tegen voorrijkosten en wat niet gebruikt of verkocht kan worden moet de aanbieder afvoeren). Bij onvoldoende vrijwilligers kan de beheerder een beroep doen op bijstandskrachten (in het kader van blablabla… )
  Telt u even de reële kosten uit?
  Voor tweeeneenhalf jaar wordt naast de huur en de garantstelling, een opstartsubsidie van 600.000 euri uitbetaald.
  Wedden dat nog voor het einde van de periode de zaak failliet gaat.

  cspr
  Lid
  27/06/2014 - 07:50 07:50

  Enfin, om een lang verhaal kort te maken:

  Arbeid maakt vrij.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN