More

  RECENTE POSTS

  De Vrije Democratische Partij. Of: oh, dus dit soort idioten hebben we ook nog

  Waar zijn van Kooten en de Bie als je ze nodig hebt? Deze verkiezingen zijn met recht de bizarste verkiezingen in tijden. Misschien wel: ooit. Niet dat diversiteit in het politieke spectrum nou zo gek is, maar what! the! fuck! komt er allemaal onder een tegel vandaan gekropen, joh?

  Op rechts vechten de klassieke idioten (PVV, dus Wilders en zijn discipelen die geen leden zijn) met de nieuwe opkomers (Geen Peil Op Te Trekken, Voor Niemand Leuk en Fan van D’Elite) om de stem van de Boze Witte Man. Op semi-links kenden we al de afsplitser van de PvdA (DENK er vooral niet te veel over na) die op hun beurt weer vechten met afspliters Sylvana die op haar beurt vecht om de naam van een anti-discriminatiebureau te mogen houden als partijnaam, maar allemaal vechten ze om de stem van de Gekwetste Minderheid. En in dat kader zit er dus nog een partij: de Vrije Democratische Partij.

  Deze partij doet mee aan de verkiezingen. Hoe je het in sliertnaam voor elkaar krijgt om genoeg steunverklaringen te ronselen om landelijk mee te mogen doen als in je verkiezingsflyers meer taalfouten staan dan in de reaguursels van PVV-aanhangers, is óns een raadsel. Maar dat is ze schijnbaar gelukt.

  Verder is de partij voornamelijk ‘bekend’ omdat de lijsttrekker gearresteerd is. Maar nu hebben we iets meer informatie gekregen over de standpunten van de partij. En wie zijn wij dan om daar niet even op in te gaan. Naast een van opiniedelicten verdachte lijsttrekker en iets over partij en vrij in de naam heeft de VDP met de PVV nog een overeenkomst: ze dealen in oneliners. De 63 standpunten op de flyer die verspreid wordt worden niet onderbouwd of duidelijk ingekleed. Soms worden ze wel herhaald. We bespreken er even een aantal:

  De eerste zes punten van de Vrije Democratische Partij

  De VDP begint met vrij algemene standpunten die redelijk duidelijk zijn: De Eerste Kamer en het koningshuis moeten oprotten, stufi moet weer extragratis worden (we lezen op hun site dat studentes tegenwoordig allemaal hun studie bij elkaar neuken en er daarom weer gratis stufi moet komen), sociale woningen goedkoper en militaire dienstplicht moet worden ingevoerd. Onthoud die laatste. Oh ja: homo’s mogen niet trouwen. Tot zover Artikel 1 van de grondwet.

  Punt zeven

  Punt zeven is “verplichte castratie pedofielen”. Nou, dan hoeven we het tenminste niet meer over mensenrechten te hebben. Of de grondwet. Artikel 11 ging zojuist ook overboord. En we zijn pas bij punt zeven.

  Punt acht

  Punt acht is “Aanpakken van racisme”. Dit is een speerpunt, want het is het enige standpunt waar een ‘stappenplan’ bij hoort:

  A Invoeren van racisme politie
  B Aanpakken van racistische rechters
  C Aanpakken van racistische officier van justitie
  D Aanpakken racistische politie (korpsen).

  Blijkbaar is Artikel 1 nu ineens wel belangrijk en is IEDEREEN racistisch, inclusief één hele specifieke officier van justitie. De flyer vermeldt niet wélke dat is, trouwens, dus dat konden we niet factchecken. Maar met dit stappenplan wordt dus een ‘racisme[SPATIE]politie’ ingevoerd die blijkbaar de scheiding der machten gaat overstijgen en zich als eindbaas gaat storten op alles dat racisme is.

  Coffeeshops en softdrugs

  Coffeeshops worden verboden en softdrugs ingevoerd in het “zorg basispakket”, als het aan de Verzekerde Dope Partij ligt. Of dat betekent dat iedereen voortaan z’n wiet krijgt vergoed of dat er een medicinaal wietsysteem gaat ontstaan en voor de rest weer alles verboten wordt, geen idee. Dat legt de flyer niet uit.

  Positieve discriminatie

  Vrouwen moeten voorrang bij hogere posities (overheid instanties) en er moet positieve discriminatie komen voor allochtonen. Aldus punt 11 en 13. Volgens punt 12 moeten we minder afhankelijk worden van Brussel (Europa). We zijn op dit punt alvast even enorm onder de indruk van de topografische kennis van VDP. Inderdaad, beslissingen over Europa worden niet genomen in Illinois, Wisconsin of Ontario.

  Hypotheek, Verzekeringen en de bank

  Vanaf punt 14 gaan we het over ingewikkelde financiële standpunten hebben. We noemen ze even op:

  14 Verlaging van de Hypotheek
  15 Aftrekbaar tweede Hypotheek
  16 Verlaging van de rente
  17 Verlaging van zorgverzekeringen
  18 Afschaffen eigen bijdrage
  19 Aanpakken van bank- en verzekeringswezen

  Tevens wil de Vrije Democratische Partij graag de Postcode- en Staatsloterij aanpakken omdat ze die nog nooit gewonnen hebben, mag het casino voortaan alleen nog maar winnaars hebben en wordt het hebben van een einddatum voor Albert Hein Bonusaanbiedingen verboden.

  Militaire Defensie

  De dienstplicht nog onthouden? Mooi, dan heb je een beter geheugen dan de opsteller van deze flyer. Op punt 20 stelt die “Minder investering in militaire defensie”. Dus: óf onze jongeren moeten allemaal in dienst, krijgen daarvoor niet betaald en moeten sowieso ‘pang pang’ roepen en op denkbeeldige tanks rijden, óf die punten rijmen niet met elkaar.

  Joden

  Niet zo lang terug moesten we de racisme[SPATIE]politie invoeren. Nog geen 14 punten later stelt de Vrije Democratische Partij voor om ‘subsidie geld bedrag joodse instellingen’ af te schaffen, als mede de subsidie voor het Anne-Frankhuis.

  Meteen daarna gaan we weer verder met “meer Allochtonen in hogere posities” en “Verhogen van salaris en uitkeringen”. Als je het programma zo leest, zou je denken dat de lui van de Vrije Democratische Partij een aanhanger van Sinterklaas zijn: als Maxime Verhagen over de PvdA al zei dat het ‘vroeg Sinterklaas’ was, dan moet hij dit wel de Sinterklaasfundi’s vinden.

  De Islamitische Aap

  We citeren natuurlijk niet heel graag PVV-ers, maar hier komt toch echt de Islamitische Aap wel uit de mouw: Afschaffing boerkaverbod, Invoeren Halal slachten, Vrijheid in godsdienst (Moskee verbouwing) (wat dit ook mag betekenen, red.), Invoering openbaar (Moslim) gebedsoproeping. Even vooruitlopend komen soortgelijke punten nog wat vaker terug: 30. Meer vrijheid voor andere geloofsovertuiging. We hopen dat dit slaat op de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster, maar vermoedelijk betekent het vooral dat moslims meer moeten mogen dan van de wet eigenlijk mag, en bij punt 59: “Officiële verplichte vrije feestdagen voor andere Geloofsovertuiging”, vermoeden we ook dat de bedoeling is dat Suikerfeest een vrije dag gaat worden.

  Sinterklaas

  Zeiden we iets over Sinterklaasfundi’s? Sorry, daarmee zaten we enorm fout: Zwarte Piet wordt door de Vereniging Doei Piet ook afgeschaft. Wel komt er meer geld voor ‘zorg bejaarden zorghuizen’.

  Abortussen mogen niet meer en militairen blijven in Nederland en komen terug als ze dat nog niet zijn. Niet-militaire defensie mag volgens punt 35 ook niet meer in geïnvesteerd worden. De rechten van specifiek Poolse en Bulgaarse burgers in Nederland moeten, om ons onduidelijke redenen, beschermd worden.

  Punt 37

  En dan zijn we weer bij een financiëel punt aangekomen: “Minder regels voor beginnende en midden-klein Bedrijven en vrijstelling belasting betaling”. Mocht u zich afvragen hoe we dan voor al dat moois in de zorg en de huur en de stufi gaan betalen… wij ook.

  Buitenlandbeleid

  Vervolgens komen er een paar punten over hogere gebouwen, groen in steden, geen ontwikkelingssamenwerking, meer industrie in Nederland… en dan “Geen uitlevering van Nederlandse burgers aan buitenland” en “Geen verbod op alle Nederlandse producten naar buitenland.” Joe. Zeg, handelspartners, we houden onze criminelen voortaan gewoon in Nederland de hand boven het hoofd. Dat is wel goed, he? Sancties? Nee, dat mag niet zomaar! Hoe bedoel je, jullie willen niet meer handelen? Ons gas hebben jullie toch nog wel..

  44. Stoppen op gas en brandstofwinning in Groningen

  … laat maar, dat verkopen we niet eens meer. We gaan wel niets zitten doen in de vele buurthuizen die ons land rijk gaat zijn met de Vrije Democratische Partij in de regering.

  Eigen schuld, dikke kwijtschelding

  Punt 46 stelt dat “burgers met hogere privé Schulden aan belastingdienst en banken” kwijtscheldingen moeten krijgen. Nou, mocht u nog denken dat we al die voorstellen vast wel ergens van gaan betalen.. niet echt, want niemand gaat nog z’n belasting of hypotheek betalen. Het wordt tóch wel kwijtgescholden (en zo niet, dan zorg je gewoon dat de schuld wat hoger wordt).

  De media hebben het weer gedaan

  Trap er niet in! Oh, wacht, dat waren die andere anti-racismeroepers. De Vrije Democratische Partij wil echter ook iets met de media. En omdat we niet helemáál snappen wat ermee bedoeld wordt, citeren we dit punt nog maar even zonder eigen toelichting:

  “Strafbaarstelling media pers TV zenders die racistisch en oproeiend en verdeeldheid veroorzaken”

  Eigen Allochtonen Eerst

  De volgende drie punten hebben te maken met onze democratie en overheid. Stemmen moet verplicht worden, “eigen Nederlandse product gebruik” door overheidsinstanties en partners ook en contradictio in terminis, maar, Nederlandse burgers zonder Nederlandse nationaliteit moeten ‘stem recht’ krijgen.

  Verder: Nederlandse boeren moeten beschermd worden met financiële hulp, medische onderzoeken moeten meer mogelijkheden krijgen, euthenasie niet (verbieden!), de ‘Verenigde Natie’ krijgt geen cent. Ontwikkelingshulp ook niet (alweer). Het IMF moet ons wel meer rente betalen.

  Social Media Belasting

  Opmerkelijk puntje, en we hebben werkelijk geen idee, maar dit staat er:

  “Verplichte belasting inning van de sociale media: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin Youtube”. Hoe en hoeveel is onduidelijk, en wanneer en wie ook. Maar Social Media Belasting dus. Of, als we even een balletje op mogen gooien: Twittertax.

  Verplichte Medische Controle

  Dit behoeft ook opheldering.. wederom hebben we geen idee wat er precies bedoeld wordt, maar volgens de Vrije Democratische Partij moet er een Verplichte medische controle bij aanhouding door de politie komen. What the fuck dat ook is..

  Nog meer sinterklaas

  De laatste paar standpunten liggen in de lijn, voor zover je daarvan kan spreken, van de rest of zijn zelfs letterlijke herhalingen. Maar twee willen we er toch nog even noemen: het theater moet gratis worden voor bejaarden en mocht je Henk Krol al dement vinden dan is dit helemaal hilarisch: de pensioenleeftijd moet naar 56 jaar.

  Nou, hier gaan we toch massaal op stemmen. Niet dan?

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Weirdoinventor, schaamteloze d66 promoter
  Lid
  03/03/2017 - 07:36 07:36

  Een meesterwerkje. Niet alleen zit er geen enkele realiteitszin in, wat je wel vaker ziet bij nieuwe partijen, het bevat ook geheel geen visie. Dit is één man die gewoon alles heeft opgeschreven wat in hem opkwam. Protip voor nieuwe partijen voor de volgende verkiezingen, extra gratis: probeer je voor te stellen dat je gelijkgezinde mensen gaat zoeken om lid te worden van jouw partij, wat zijn dan de kernwaarden die je probeert over te brengen en die je zoekt in leden? Stap 2: vind ook echt twee van deze mensen, en laat ze je programma doorlezen om kritiek te geven. Focus op de punten waar jullie het over eens kunnen worden.

  O, en wees geen Nazi, behalve misschien een beetje meer op grammaticaal gebied af en toe.

  cspr
  Lid
  Antwoord aan  Weirdoinventor, schaamteloze d66 promoter
  03/03/2017 - 07:58 07:58

  Wat een ouderwetse ideeën over een democratische rechtsstaat heb jij zeg. Alsof politiek iets is van samenwerking, consensus, rede, onderbouwing, overweging en debat.

  IK VIND GEWOON DAT IEDEREEN MET EEN MENING DE TWEEDE KAMER IN MOET!

  Roel Zwaar
  Lid
  03/03/2017 - 09:13 09:13

  Wat is dat toch dat zoveel mensen er vast van overtuigd zijn dat de dienstplicht is afgeschaft.. Die is er nog gewoon. Dat de opkomstplicht is afgeschaft en we met een beroepsleger werken is de realiteit. Onlangs is ook het voorstel gedaan om de dienstplicht voor meisjes/vrouwen in te voeren en of het dat nu haalt of niet, het betekent niet dat je maanden onder de wapenen moet komen behalve in tijden van oorlog (hoe we dat willen doen met ongetrainde dienstplichtige soldaten is mij ook een raadsel, maar dat is een ander punt).
  Maar goed, veel diepgang en inhoud heeft deze onderbuikpartij (nummer zoveel) niet, ik verwacht geen vertegenwoordiging in het parlement.

  cspr
  Lid
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  03/03/2017 - 09:35 09:35

  Wat is dat toch dat zoveel mensen er vast van overtuigd zijn dat de opkomstplicht is afgeschaft.. Die is er nog gewoon.

  Hoe kun je nou dienstplicht hebben zonder opkomstplicht? Dat zou art 18 bijzonder onmogelijk maken. Tenzij thuiswerken een optie is natuurlijk.

  Nee Roel: De Dienstplicht is er nog steeds, de opkomstplicht is er ook nog steeds. De opkomstplicht is echter opgeschort sinds 1 mei 1997, geheel volgens art. 98 lid 2: “De wet regelt de verplichte militaire dienst en de bevoegdheid tot opschorting van de oproeping in werkelijke dienst.”

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  Antwoord aan  cspr
  08/03/2017 - 22:02 22:02

  Maar je begreep wat ik bedoel dus.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  03/03/2017 - 09:19 09:19

  Oh en overigens: ze willen de Eerste Kamer afschaffen maar de Tweede Kamer behouden. Maar als ze de Eerste afschaffen is de Tweede geen Tweede meer maar eerste en die Eerste willen ze afschaffen dus hebben we helemaal geen parlement meer.
  Zadel de kippen! Revolte! Op de barracuda’s! Of zo..

  Bismarck
  03/03/2017 - 09:53 09:53

  “Officiële verplichte vrije feestdagen voor andere Geloofsovertuiging”
  Is voor Pastafari’s niet elke dag een feestdag?

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Bismarck
  03/03/2017 - 10:45 10:45

  Het ligt er maar aan wat er op tafel staat…

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  03/03/2017 - 11:05 11:05

  Iets zegt me dat met de vrije democratie snel afgelopen zal zijn als deze man 101 Kamerzetels zou krijgen.

  rubbw, professionele onruststokert
  03/03/2017 - 12:57 12:57

  De lijsttrekker van de VDP heeft professionele hulp nodig, wat een ontzettende oelewapper is die gast!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN