More

  RECENTE POSTS

  Vrijdagmiddag KutKoffer – Poor Old Johny Ray…

  De zomer van 1982 was Voor Kevin Roland and His Celtic Soulbrothers, a.k.a Dexys Midnight Runners. De vrolijke Ierse folk geinspireerd op muziek van Van Morrison was DE plaat die toen gedraaid werd. Come On Eileen was hun enige grote hit in Nederland en stond 11 weken in de top 40. Ook al was het geen nummer 1 hit, toch is hij bij veel leeftijdsgenoten favoriet qua memory lane, gezien er die zomer waarschijnlijk veel gebeurd is. (nutch nutch, wink wink). Come On Eileen brengt al na de eerste noten een bepaalde melancholie met zich mee waar je een warm en blij gevoel bij krijgt. Toch, als je deze nieuwe versie hoort van Save Ferris, doet het mij denken aan hoe ik met mijn fiets onderuit ging, en over het pas gestrooide grind schoof. Toen mijn beste vriend vertelde dat hij ging verhuizen. Aan hoe de tandarts nog boorde zonder verdoving, en ik toen 6 gaatjes had…


  i-came-on-eileen-868x1029

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Johanvb
  Johanvb
  31/10/2014 - 12:45 12:45

  Kom, kom, als je pijngrens zo laag ligt dat je dit vergelijkt met een fietsongeluk en een tandartsboor dan adviseer ik je in je plastic bubble te blijven zitten.
  Deze versie mag er best zijn en het ska/pret-punk/name your definition sausje wat er overheen gegoten is doet geen afbreuk aan het vrolijke gevoel dat het nummer destijds bij bij mij opriep.

  Of je bent een loeiharde DMR fan, dan mag je op alles kritiek hebben wat niet DMR is.

  Koei
  Koei
  31/10/2014 - 13:07 13:07

  Als je dan toch een cover maakt, doe er dan iets anders mee. En daar is Save Ferris prima in geslaagd ! Plus als mijn aftakelend geheugen het goed heeft, was dit een van de tips die ooit eens op de retenkoels stond als zijnde een goeie koffer.
  Bergt het azijn op !

  Ome Mc
  Lid
  31/10/2014 - 13:50 13:50

  Ik wil voornamelijk even protesteren tegen de classificatie ‘ierse folk’, daar heeft dit namelijk helemaal niets mee te maken. Het is gewoon pop met wat ierse cultuurreferenties.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN