More

  RECENTE POSTS

  Vrijdagmiddag Kutkoffer: Michelle

  Welkom bij weer een aflevering van Retecools Vrijdagmiddag Kutkoffer, waarin we op zoek gaan naar de allerberoerdste koffer van een bekend muziekliedje. En vandaag storten we ons op de Top2000 kneitert Michelle van The Beatles. Overduidelijk geschreven door Paul McCartney, die het lied aanvankelijk als een grap maakte met een hoop quasi-Frans in een periode dat het enorm Swag was om Frans te doen. Bij de opnames voor Rubber Soul werd dat omgezet in bonafide Frans. En zoals met elke Beatles Compositie is de lijst met covers vrijwel eindeloos, dus verwacht vooral niet dat onze bloemlezing compleet is. We beginnen gewoon met de geijkte vaste waardes, zoals de onvermijdelijke boterjus gladde versie van James Last. Ook was er nog de versie van The Overlanders die nog eerder dan de Beatles zelf er een hitje mee scoorden in 1966. Ook zeer bijzonder is de hardkoor klassieke versie van Cathy Berberian, evenals de hoogst moderne Jazz versie van Ramsey Lewis. Of wat dacht u van de zwaar bombastische uitvoering van Richard Cocciante? De winnaar van deze week is iemand die zo’n Gouden Kut niet echt meer nodig heeft: Xaviera Hollander! Uiteraard meer bekend als The Happy Hooker. Maakte in de vroege jaren 70 wat artistiek bedoelde doch knullige softpr0n filmpjes, en wellicht als aanvullende merchandising was het nodig om een muziekalbum vol te hijgen. het is maar goed dat Xaviera hollander haar day job niet heeft opgezegd voor deze muzikale hobby. Het schijnt dat zij zelfs aan de oorsprong ligt van de uitdrukking “voor het zingen de kerk uitgaan”. Maar als u houdt van dames van middelbare leeftijd die hijgen alsof ze heel overmoedig de trap in plaats van de lift hebben genomen, dan is dit uw muziek!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  fishbowl
  13/02/2015 - 12:46 12:46

  Voor het allereerst ken ik gewoon de hele fokking plaat niet! Ben ik nu een cultuurbarbaar?

  fishbowl
  13/02/2015 - 13:33 13:33

  Michelle staat vanaf 1999 genoteerd in de Radio 2 Top 2000, het jaar waarin deze lijst ook voor de eerste maal werd samengesteld en uitgezonden. In 2007 behaalde het nummer zijn hoogste positie tot nu toe, 279.

  Ja maar, daar mag ik niet naar luisteren van ome Web!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  13/02/2015 - 14:52 14:52

  De vijand trekt momenteel z’n troepen samen rond Debaltseve, Web.
  Ik verwacht binnen 24 uur een aanval.
  Of dat gepaard gaat met het ten gehore brengen van de slechtst mogelijke cover van “Michelle” durf ik niet te zeggen, maar Poetin kennende moeten we niets uitsluiten.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN