More

  RECENTE POSTS

  Vrijdagmiddag KutKoffer: Killing me softly

  Ach weemoed ende nostalgie. Ik zie de platenhoes nog voor me; een typisch Duitse struise blonde dame met een uitgebluste blik tegen een zwarte achtergrond. De langspeelplaat werd bij ons thuis een tijdlang grijsgedraaid. Pas jaren later toen de Fugees het nummer coverden in 1996 hoorde ik het weer.

  Origineel

  Het origineel van Killing me softly is in 1972 uitgebracht door Lori Lieberman. Zij schreef de tekst na het horen van het nummer Empty Chairs van Don Mclean. Het nummer werd pas een hit door de cover van Roberta Flack. De versie van Flack verschilde niet veel met die van Lieberman, maar Flack genoot meer naamsbekendheid en maakte het nummer vervolgens tot een wereldwijde hit.

  De cover van de Fugees deed het zelfs nog beter, maar zorgde er wel voor dat je geneigd bent om ‘One Time!’ door het refrein heen te roepen. Van dit succes wilden natuurlijk meer mensen genieten en daarom is het nummer keer op keer driftig gecoverd. Over het algemeen waren deze versies tenenkommend (oor-ebola alert!) maar het nummer werd in 1988 pas echt volledig verkracht door Al B. Sure, a.k.a Mister Unibrow, die er een kringspierverslappend nummer van bakte. Pikant detail is wel dat de Fugees delen van zijn ad lip’s gebruikten in hun latere uitvoering en er wel mee wegkwamen.

  5 1 stem
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN