U leest het goed, lieve Retecoollezertjes: de legendarische Vrijdagmiddag Kutkoffer (VMKK voor de kenners) is terug! Om uw geheugen, en ook dat van onszelf, op te frissen: in de VMKK gaan we op zoek naar de allerberoerdste koffer van een bekende TOP2000 kneitert, steevast met een van-kwaad-tot-erger opbouw.

Vandaag dus Bad Moon Rising uit 1969, origineel van Creedence Clearwater Revival, pioniers in het countryrock genre. Het nummer is ontelbaar vaak door anderen uitgevoerd maar we beperken ons hier even tot de meest OMGWTFBBQ’s. We trappen voorzichtig af met The Killers, die tijdens concerten een bloedeloze kopie van het origineel spelen. Een veilige keuze wellicht, want als je er iets aan gaat veranderen dan schiet het nogal snel helemaal de verkeerde kant op zoals bij The Country Wildcats, die er niet alleen uitzien als een zevental youtube fashion influenzers, maar ook zo klinken. Vervolgens dalen we in alle opzichten af naar Australië, waar het bandje The Reels een bescheiden hit had met deze versie. Wat is dit eigenlijk? Electro-operette? Gauw door naar Arborea, die er een Gothic Emo draai aan gaven, ideaal dus om uw polsen bij door te snijden. Dan nog even uw speciale aandacht voor de Tjechische Pavel Novák, die er gelijk in 1970 in stemmige zwart-wit beelden een soort trol-song van wist te maken, met hoogst bijzondere danspasjes!
Dan nu tromgeroffel en trompetgeschal voor de winnaar van de Gouden Kut van deze week: ons eigen ras-Amsterdamse Henny Hofstede, aka de nieuwe Manita! Hollandse Hits Horror op z’n ergst, compleet met no-budget video en steenkolen Engels! U was gewaarschuwd!

3

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
1 Reacties
2 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
grotesnorReetMonade Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Monade
Eindbaas!

Je vergeet een droge kutgenre, Webbie: arritmische, schijterige koorzang:

/Spot de Monade, huilend in een hoek

Reet
Eindbaas!

Oh jezus, alsof die dirigent de boel voort moet trekken, zo tergend is dit

grotesnor
Eindbaas!

Ol raait!