More

  RECENTE POSTS

  Vrijdagmiddag Kutkoffer: Bad Moon Rising

  U leest het goed, lieve Retecoollezertjes: de legendarische Vrijdagmiddag Kutkoffer (VMKK voor de kenners) is terug! Om uw geheugen, en ook dat van onszelf, op te frissen: in de VMKK gaan we op zoek naar de allerberoerdste koffer van een bekende TOP2000 kneitert, steevast met een van-kwaad-tot-erger opbouw.

  Vandaag dus Bad Moon Rising uit 1969, origineel van Creedence Clearwater Revival, pioniers in het countryrock genre. Het nummer is ontelbaar vaak door anderen uitgevoerd maar we beperken ons hier even tot de meest OMGWTFBBQ’s. We trappen voorzichtig af met The Killers, die tijdens concerten een bloedeloze kopie van het origineel spelen. Een veilige keuze wellicht, want als je er iets aan gaat veranderen dan schiet het nogal snel helemaal de verkeerde kant op zoals bij The Country Wildcats, die er niet alleen uitzien als een zevental youtube fashion influenzers, maar ook zo klinken. Vervolgens dalen we in alle opzichten af naar Australië, waar het bandje The Reels een bescheiden hit had met deze versie. Wat is dit eigenlijk? Electro-operette? Gauw door naar Arborea, die er een Gothic Emo draai aan gaven, ideaal dus om uw polsen bij door te snijden. Dan nog even uw speciale aandacht voor de Tjechische Pavel Novák, die er gelijk in 1970 in stemmige zwart-wit beelden een soort trol-song van wist te maken, met hoogst bijzondere danspasjes!
  Dan nu tromgeroffel en trompetgeschal voor de winnaar van de Gouden Kut van deze week: ons eigen ras-Amsterdamse Henny Hofstede, aka de nieuwe Manita! Hollandse Hits Horror op z’n ergst, compleet met no-budget video en steenkolen Engels! U was gewaarschuwd!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Monade
  14/09/2018 - 14:26 14:26

  Je vergeet een droge kutgenre, Webbie: arritmische, schijterige koorzang:

  https://www.youtube.com/watch?v=i1k-URtrWK0

  /Spot de Monade, huilend in een hoek

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Monade
  14/09/2018 - 15:07 15:07

  Oh jezus, alsof die dirigent de boel voort moet trekken, zo tergend is dit

  grotesnor
  Antwoord aan  Monade
  15/09/2018 - 02:19 02:19

  Ol raait!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN