More

  RECENTE POSTS

  Vrijdagmiddag Hollandse Hits Kutkoffer – Barbera van Voorst – Liever dan lief

  Op deze vrijdagmiddag pakken we er even een echte 1980-klassieker bij. Internetveteranen weten natuurlijk wel dat in de MSN-periode tieners vaak songteksten achter hun nickname gingen plakken – en dan had je ook nog het kaliber dat gewoon een willekeurige songtekst als nickname gebruikte zodat je sowieso niet wist wie het was die er online kwam.

  Serieus. Wat dachten die mensen? Dat “*~||” genoeg was om te kunnen bepalen dat het Kim was die zich met haar meest recente boybandcrush als naam had aangemeld? Maar we dwalen af. Toen in die tijd ondergetekende van een paar decennia oudere internetgebruiker “Wat moet jij nou met die stoffige teksten van Henny Vrienten?” toegebeten kreeg, ging het zeker niet over dit nummer. In 1982 kwam Doe Maar met het liedje Liever dan lief.

  Dit werd uiteraard gecoverd door GTST-mooiboy Tim Immers in 1996 als onderdeel van de enorm vreemde rage waardoor indertijd soap-acteurs en actrices niet alleen in ene liedjes gingen maken maar daar ook nog op onnavolgbare wijze hits mee scoorden. Nou is het blijkbaar sowieso het lot van dit lied om op de een of andere manier verbonden te worden aan GTST-meuk, want een andere take op dit liedje door Gers Pardoel is de soundtrack voor “Alles is Familie” en deze konden we u niet onthouden wegens de OMGWTF-lyrics “Jij bent mijn Carice van Houten en zij is niet eens mijn type”. Nee, inderdaad.

  Zo, nu we voorbij de Carice van Houten drempel zijn kunnen we het over ons onderwerp van vanmiddag hebben. Nee, maakt u zich geen zorgen, zij heeft dit nummer (nog) niet gecovered. Daar zien we haar wel voor aan, hoor, en bij deze beloven we dat als ze dat doet er een plekje op de vrijdagmiddag voor  haar is. Maar van Carice naar Game of Thrones is slechts een kleine stap, want de zangeres van onze kutkoffer van vanmiddag doet ons vooral denken aan Brienne. Maar dan niet gespeeld door een lekker wijf dat lelijk gemaakt is en eigenlijk met make-up die het tegendeel moet doen lelijker.

  Barbera van Voorst. Daar zou je je draak nog vanaf trappen terwijl die net besluit haar hoofd eraf te knauwen. Hij zou er maar een zwakke maag van krijgen. Barbera van Voorst krijgt het voor elkaar om een liedje dat nou toch niet bepaald uitblinkt door lange noten afgekapt te laten klinken. Als Barbera “aahaa” zingt krijg je daarvan geen seksuele opwellingen maar de moeilijk te bedwingen neiging om je geslachtsdeel in de sapcentrifuge te hangen. Bij het kijken van de clip hoor je Flepz in de redactie meezingen “Ik heb het wel gezegd, ik heb het wel gezegd. Ik heb het wel gezegd dat je beter niet kon klikken.”

  Waarvan akte, maar het effect is een soort vreemde combinatie tussen het Stockholmsyndroom waardoor je moet blijven kijken (en vermoedelijk ook de reden dat de gast in het clipje, we vermoeden zoonlief, uberhaupt meedoet) en een “way to go dude”-gevoel voor de gast waar het liedje voor bedoeld is. En dan komen de special effects nog. Want Barbera vindt blijkbaar dat 1 keer Barbera in beeld niet erg genoeg is. Ze moet er 3 keer in. Tegelijk, opgenomen met een green screen zodat er een fucking geanimeerd hartje op de achtergrond kan stralen. ALSOF DAT NOG HELPT. Het grootste probleem voor Brienne is echter dat liefde wel blind maakt (en dat is nodig. Echt.), maar niet doof. Ze zingt dit lied met de passie van een snotolf en de overtuigingskracht van een politicus die zelf ook de bullshit die hij aan het verkondigen is niet meer gelooft. Enfin, genoeg gewaarschuwd. Als u het onderstaande clipje aanklikt moet u het verder ook zelf maar weten. Wij zijn de oogbleek aanvullen en aan het kijken of er nog trommelvliesdonoren door de regering te ronselen zijn.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  23/09/2016 - 13:30 13:30

  Dit is toch gewoon een typetje van René Soutendijk? Toch?

  Jokkebrok
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  23/09/2016 - 17:14 17:14

  Is het niet Mark ‘suits you, sir’ Williams dan?

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  23/09/2016 - 14:14 14:14

  comment image

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN