More

  RECENTE POSTS

  Vrij spel voor illegaal knallen

  Eerder schreven we hier al over het verschil tussen vuurwerk dat mag en vuurwerk dat niet mag in een poging de discussie omtrent extra verbieden eens in een wat realistischer daglicht te krijgen. Het nieuws van vandaag is dan ook echt absoluut wat je verwacht: de politie heeft geen tijd om het vuurwerkverbod te handhaven.

  Vorig jaar werden slechts een paar honderd boetes (524) voor het te vroeg afsteken van vuurwerk uitgedeeld. Vorig jaar werd de tijd dat je vuurwerk mag afsteken verkort: officieel mag het nu pas vanaf 18:00 op 31 december. Gerrit van de Kamp is voorzitter van de politievakbond ACP en vertelde:

  ,Een symboolmaatregel,” zegt Van de Kamp. ,,We kunnen dit gewoon niet handhaven. Ik snap heel goed dat mensen daar boos om worden. Zij willen dat er iets wordt gedaan met de tienduizenden meldingen van vuurwerkoverlast.”

  De politie heeft dus geen tijd om te handhaven, andere prioriteiten, et cetera. Het zou toch wel leuk zijn als de politiek daar op aansloot en zich niet van kansloze symboolpolitiek zou bedienen. Iemand nog een vuurwerkvrije zone?

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  28/12/2015 - 20:08 20:08

  Iemand nog een vuurwerkvrije zone?
  Binnenhof, iemand?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN